Kategori
Ost
Underkategori
Kategorier
- > Förstasidan
- 50 år med olivolja i Sverige
- Boken om Fernando Di Luca
- Bönor laddar kroppen efter träning
- BreOliv
- Danmark
- Ett gott val för hela familjen – Zeta Maccaronetti
- Fernando Di Luca får medalj av kungen
- Fernando! : mitt livs historia, mitt livs recept – Tävlingen är avslutad
- Fett – för ett gott liv
- Förvaring och märkning [GAMMAL]
- Gott att veta & matinspiration
- Grön middag med sköna bönor
- Italiensk pasta
- Jubileumsolja – tävling
- Kundforum – Ställ en fråga
- Låt bönan bli mer än tillbehör
- Livsmedelsverkets tester av olivoljor
- Medelhavsost
- Min bästa pasta av Bo Hagström från Solens Mat
- Mina sparade recept
- Nyhetsbrev
- Nyhetsbrev – avregistrering
- Nyhetsbrev – tack
- Nystarta året grönt
- Oliiviöljy
- Olivolja
- Om medelhavsmat
- Om Zeta
- Över 50 år av goda smaker från Italien
- Pesto
- Pinsa
- Produkter från Zeta
- Recept Piadina
- Receptboken
- Saknar du någon av våra storsäljare i din butik?
- Saknar du någon av våra storsäljare inom Zeta kortpasta?
- Samarbete med Hjärt-Lungfonden
- Sitemap
- Smart Vardagsmat
- Sofia Woods härliga aperitivo
- Sök matrecept för medelhavsmat
- Sommarens medelhavskök
- Sommarköket
- Sommartävling
- Sommartävling – tävlingen är avslutad
- Spaghetti
- Testa dina kunskaper om fetaost!
- Undrar du över halloumi?
- Vad ska du laga till middag?
- Välj klokt, välj animal welfare.
- Vinn en kryssning i Medelhavet
- Vinn fin picknick-korg och Zeta produkter
- Zeta presskontakt
- Frågor och svar
- Cookiepolicy
- Jobba hos oss
- Privacy policy
Ost
Italiensk, spansk, grekisk och cypriotisk ost. Ost är ett livsmedel med en lång historia och är ursprungligen ett sätt att bevara mjölk. Ostarnas olika smak speglas av vilka djur som dominerar regionen. De italienska hårdostarna är oftast tillverkade av komjölk och får sin karaktär genom lång lagring medan de spanska, grekiska och cypriotiska ostarna oftare hämtar sin smak från får- och getmjölk.