
Kategorier
- > Förstasidan
- Ät tillsammans – för hälsans skull!
- Boken om Fernando Di Luca
- Bönor laddar kroppen efter träning
- BreOliv
- Danmark
- Därför är medelhavsmat bra för kroppen
- En hållbar väg – Care of Di Luca
- Ett gott val för hela familjen – Zeta Maccaronetti
- Fernando! : mitt livs historia, mitt livs recept – Tävlingen är avslutad
- Gott att veta & matinspiration
- Grön middag med sköna bönor
- Italiensk pasta
- Kundforum – Ställ en fråga
- Låt bönan bli mer än tillbehör
- Med anledning av Livsmedelsverkets test av olivoljor
- Medelhavsost
- Min bästa pasta av Bo Hagström från Solens Mat
- Mina recept
- Nyhetsbrev
- Nyhetsbrev – avregistrering
- Nyhetsbrev – tack
- Nystarta året grönt
- Oliiviöljy
- Olivolja
- Om medelhavsmat
- Om Zeta
- Över 50 år av goda smaker från Italien
- Pesto
- Pinsa
- Produkter från Zeta
- Recept Piadina
- Receptboken
- Saknar du Zetas pasta?
- Samarbete med Hjärt-Lungfonden
- Sitemap
- Smart Vardagsmat
- Sök matrecept för medelhavsmat
- Sommarköket
- Sommartävling
- Sommartävling – tävlingen är avslutad
- Spaghetti
- Tävling – Mat med italienska smaker
- Testa dina kunskaper om fetaost!
- Undrar du över halloumi?
- Vad ska du laga till middag?
- Välj klokt, välj animal welfare.
- Vinn fin picknick-korg och Zeta produkter
- Zeta presskontakt
- Frågor och svar
Parmesan och Grana Padano
Parmigiano Reggiano är vällagrad smakrik ost, med krav på lagring minst 12 månader. På Zetas förpackningar kan du se hur länge osten lagrats, alltifrån 14 till 28 månader. När lagringen kommer upp över 20 månader blir konsistensen mer grynig, nästan likt sandkorn. De vita kristaller som ofta finns i osten är ett tecken på den långa lagringen. Smaken utvecklas och de nötiga tonerna blir kraftigare. En parmesan med 14 månaders lagring passar å andra sidan bättre till ugnsrätter eftersom den smälter lättare.
Grana Padano är en något mildare än Parmigiano Reggiano. Lagrad i minst 9 månader. Zeta Grana Padano är lagrad i 10, 16 eller 20 månader. Allt beroende på hur kraftig smak du föredrar.