Medelhavsost

Mozzarella, fetaost och halloumi är ljuvligt goda och smakrika ostar från medelhavsområdet. Låt ost sätta smaken, passar utmärkt både som tillbehör och som huvudrätt.

Mozzarella

Mozzarella är en mild och mjuk färskost, formad som en boll, gjord på pastöriserad mjölk från ko eller buffel. Mozzarella är god att bryta i bitar, lätt att skiva och riva och förgyller både sallad, gratäng och pizza.

Fetaost

Smakrik och friskt syrlig ost med lätt sälta. Passar perfekt i både varm och kall matlagning.

Halloumi och halloumaki

Halloumi och halloumaki är gjord på ko-, get- och fårmjölk. Halloumaki är tillverkad i Grekland, i jämförelse med Halloumi som är tillverkad på Cypern.

Halloumi och halloumaki

Halloumaki smakar på samma sätt som Halloumi, och man kan använda osten på samma sätt. Halloumi och halloumaki går utmärkt att grilla, steka och använda som ett alternativ till kött/chark.