Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Antipasti och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Mina recept
    • Olivolja

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Gott att veta

      Gott att veta & matinspiration

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Antipasti
      • Bönor
      • Fetaost
      • Gryner
      • Halloumi
      • Italienska ostar
      • Kapris
      • Mozzarella
      • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
      • Pasta
      • Risotto
      • Tomater
      • Vinäger

      Matlagningsfilmer

      • Aioli
      • Bruschetta
      • Caesarsallad
      • Italiensk tomatsås
      • Koka pasta al dente
      • Ragu – Bolognese
      • Risotto – Grundrecept
      • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
      • Pasta med blåmusslor
      • Pesto – matlagningsfilm
      • Puttanesca

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Buffé – att planera och laga
      • Grilltips
      • Medelhavsmat och träning
      • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
      • Medelhavsmat med smak av sommar
      • Matsvinn

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Strozzapreti Casa Di Luca

      400 g

      Visa fler...

      Nya produkter

      Colossaloliver med kärnor

      370 g

      Pecorino Romano grovriven

      85 g

      Crema di Balsamico Tryffel

      112 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Olivolja
      • Antipasti och röror
      • BreOliv
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Gryner och ris av baljväxter
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • En hållbar väg – Care of Di Luca
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt
      • Så här lätt väljer du rätt olivolja

      KONTAKTA OSS

      • Fråga oss
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgiftspolicy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept Halloumi

    Recept med Halloumi. Denna cypriotiska handtillverkade ost har tydlig sälta och smakar allra bäst när den steks eller grillas hel och delas när den är varm.

    Grillad halloumi med zucchini och citron

    Halloumi är alltid en favorit när grillen åker fram! Varva med tunt skuren zucchini för att imponera lite extra och servera med syrlig citron för att balansera den friska sältan i osten.

    (18)

    (18)
    30min

    Halloumi med svartkål och svamp

    En enkel och snabblagad rätt med halloumi och svartkål. Ge den extra sting med romescosås.

    (54)

    (54)
    30min

    Vegetariska kåldolmar med halloumi

    Goda vegetariska kåldolmar fyllda med riven halloumi och cannelinibönor. Ljuvliga smaker från medelhavsköket. Serveras med mustig klassisk tomatsås.

    (49)

    (49)
    45min

    Wrap med grillost, rödlök och tomat

    Grillost i en vegetarisk mättande wrap med grönsaker och bönor är perfekt att ta med på utflykten eller att äta till en snabb lunch.

    (38)

    (38)
    20min

    Sommarsallad med helbakad halloumi

    Härlig sommarsallad med smaker från medelhavsköket tillsammans med en fräsch örtvinägrett

    (105)

    (105)
    45min

    Grillad kyckling med gemsallad och halloumi

    Grillad kyckling som sköter sig själv på grillen. Blir härligt saftig och har smak av chili, citron och vitlök.

    (19)

    (19)
    1tim 55min

    Grillad halloumi med spenat- och hasselnötssallad

    Sallad med mycket fräschör och krisp från rostade hasselnötterna.

    (24)

    (24)
    25min

    Halloumi fries med kikärtsdipp

    Friterad halloumi blir ljuvligt frasig. Doppa i krämig kikärtsdipp som smaksatts med grillad paprika och vitlök. Perfekt som drinktilltugg eller smårätt.

    (49)

    (49)
    25min

    Sallad med grillad halloumi och nektariner

    Den perfekta salladen för varma sommardagar! Halloumi passar utmärkt med sötman från jordgubbar och nektariner. Salladen fungerar även på buffébordet!

    (51)

    (51)
    25min

    Pasta Mezze Maniche med halloumibolognese

    Pasta Mezze Maniche med halloumibolognese med riven, stekt halloumi. Sältan passar bra med sötma från tomater. Snabb, smakrik rätt till vardag och helg!

    (177)

    (177)
    30min

    Halloumipytt med bön- och paprikadipp

    Pytt i panna à la Medelhavet. Krispig halloumi och salta oliver passar utmärkt tillsammans med sötman från den grillade paprikan. Smaklig måltid!

    (51)

    (51)
    30min

    Rostade rödbetor med halloumi och bönor

    Rostade rödbetor i ugn med italienska klassiska smaker som kapris, lök och vinäger. Sältan i halloumi ger en god smakkombination. Passar perfekt som tillbehör eller som egenrätt.

    (75)

    (75)
    45min

    Spaghetti Carbonara med halloumi

    Vegetariskt Spaghetti Carbonara med halloumi istället för pancetta. Krämig och god vegetarisk variant på italiensk klassiker.

    (370)

    (370)
    30min

    Stekt, marinerad halloumi

    Stekt, vitlöksmarinerad halloumi som passar utmärkt som tilltugg till drinken eller som ett vegetariskt alternativ på grillen

    (53)

    (53)
    10min

    Fröfralla med grillad halloumi och karamelliserad lök

    Fröfralla med BreOliv, nygrillad halloumi, karamelliserad lök med balsamvinäger. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

    (8)

    (8)
    40min

    Mixed grill med mycket grönt

    Mixed grill med spetskål, zucchini, snackspaprika och lök tillsammans med pancetta i bit, halloumi och salsiccakorv. Perfekt att servera när man bjuder många. Servera gärna med en god Bönbearnaise eller en het Salsa roja.

    (40)

    (40)

    Grillad halloumi med coleslaw

    Grillad halloumi med hemmagjord coleslaw. Sältan i osten tillsammans med sötman i coleslaw är ljuvligt gott.

    (57)

    (57)
    30min

    Halloumiburgare med avokado och picklad lök

    Halloumiburgare med riven morot och zucchini som toppas med picklad rödlök och avokado på grillat surdegsbröd.

    (149)

    (149)
    2tim 55min

    Rotfrukter i ugn med stekt halloumi

    Sältan från halloumi och sötman från ugnsrostade grönsaker gör detta till ett gott tillbehör till kött och fågel, men också god som en egen, vegetarisk rätt.

    (127)

    (127)
    30min

    Grillad halloumi, rosmarin och honung

    Nygrillad halloumi smaksatt med rosmarin och honung och serverat med krispiga krutonger. Perfekt vegetariskt alternativ till grillen eller som ett tillbehör.

    (13)

    (13)
    30min

    Grillad Halloumi med chili, citron och pinjenötter

    En god grillad halloumi som toppas med citron, chili, pinjenötter och basilika blir ett gott och vackert inslag i en härlig buffé

    (58)

    (58)
    30min

    Halloumi med romescosås

    Romesco är en god sås gjord på rostad paprika och mandel. Gott tillsammans med halloumins smaker.

    (20)

    (20)
    15min

    Baguette med tomater och grillad halloumi

    Fylld baguette med soltorkade tomater och grillad halloumi passar utmärkt som matig smörgås att ta med sig till utflykten.

    (13)

    (13)
    30min

    Halloumi- och bönsallad

    Halloumi har en härlig sälta och passar utmärkt i en bönsallad som kryddas med en god vinägrett på honung och dijonsenap.

    (43)

    (43)
    20min

    Grillad halloumi med rödlöksvinägrett

    Gyllengrillad halloumi med en frisk rödlöksvinägrett.

    (60)

    (60)
    15min

    Lax med svarta bönor och halloumi

    Servera lax med varma bönor och tomater samt knaperstekt halloumi.

    (65)

    (65)
    30min

    Halloumiburgare med god dressing

    Grillat är alltid gott. Prova halloumiburgare med en riktigt god dressing!

    (20)

    (20)
    40min

    Tomatsoppa med knaperstekt halloumi

    Tomatsoppa med knaperstekt halloumi, god och snabblagad tomatsoppa som mättar och värmer.

    (107)

    (107)
    30min

    Halloumipanerade kycklingspett

    Kycklingspett i smakfull panering av halloumi, sesamfrö och persilja.

    (99)

    (99)
    30min

    Halloumitoast med färsk tomat

    En varm toast där halloumin sätter smaken. Otroligt god med färsk tomat.

    (140)

    (140)
    20min

    Halloumitapas

    En enkel och god förrätt med brynta halloumitärningar, färska kryddor och tomat.

    (83)

    (83)
    15min

    Myntamarinerad Halloumi

    Mynta är den krydda som smaksätter halloumi. Här förstärks smaken ytterligare med färsk mynta.

    (24)

    (24)
    20min

    Filodegsknyten med halloumi och grillad paprika

    Krispiga filodegsknyten fyllda med halloumi - försvinnande goda!

    (68)

    (68)
    30min

    Orzotto med zucchini och basilika

    Risotto di orzo alle zucchine e basilico. Ny spännande variant på risotto som blivit en vardagsfavorit på middagsbordet.

    (44)

    (44)
    1tim

    Pasta Tortiglioni med halloumi och spenat

    En enkel pasta med stekt halloumi i tärningar. Gott kryddad med spenat och citron.

    (178)

    (178)
    20min

    Stekt halloumi med grönsaker

    Fint tärnade grönsaker i en vinägrett tillsammans med brynt halloumi, som en rätt för sig eller tillsammans med en god pasta.

    (98)

    (98)
    30min

    Grillostburgare

    Vegetarisk burgare med svensk grillost som toppas med picklad rödlök och god mustig dressing. Snabblagad och enkel burgare som passar hela familjen. Blir lika god att grilla som att steka i grillpanna.

    (44)

    (44)
    30min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept Halloumi
      • Recept
        • Alla recept
        • Sommar
        • Klassiska italienska rätter
        • Antipasti och Småplock
        • Buffé
        • Pasta
        • Varmrätt
        • Tillbehör
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
        • Använda olivolja i köket
        • Grunden till en god olivolja
      • Gott att veta & matinspiration
        • Matlagningsfilmer
        • Antipasti
        • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
        • Buffé – planera & laga
        • Grilltips
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Alla Zetas produkter
        • Ekologiska produkter
        • Olivolja
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgiftspolicy
        • Sitemap
        • En hållbar väg – Care of Di Luca
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad