Recept från Zeta. Rotfrukter_halloumi_li

Rotfrukter i ugn med stekt halloumi

Sältan från halloumin och sötman från de ugnsrostade grönsakerna gör detta till ett gott tillbehör till kött eller fågel, men god och mättande också som egen, vegetarisk rätt.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Värma ugnen till 175 grader.

Skala och skär rotfrukterna i stavar och rödlöken i klyftor.

Lägg i en form eller långpanna, ringla över olivolja.

Sätt in i ugnen i 35-40 minuter, rör ett par gånger under tiden.

Lägg på timjanskvistarna de sista 5 minuterna, salta och peppra.

Tärna och stek halloumin gyllenbrun på medelvärma i lite olivolja.

Fördela halloumin över de nyrostade rotfrukterna före servering.

Bjud som egen rätt eller som tillbehör till stekt eller grillad kyckling, fläsk eller fisk.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.