Recept Vardagsmat

Recept på enkla och snabba vardagsmiddagar. Välj bland mängder av recept, allt från en klassisk bolognese till en modern vegetarisk grynsallad.

Cocotter med nässlor, parmesan och ägg

En enkel rätt med stora smaker som passar till helgfrukosten eller som en lättare lunch. Använd gärna det gröna enligt säsong.

(0)

Pecorinopolenta med vitlöksstekt svamp och örter

Servera som lättare rätt i vardagen eller varför inte som en härlig förrätt till helgen! Smaker av Pecorino och vitt vin ger denna polenta guldkant.

(0)

Pasta Linguine med ärter och zucchini

Linguine con zucchine e piselli, en snabb och grön pasta för vardagen.

(6)

Pasta Strozzapreti med citron och rostade primörer

Rostade primörer, al dente pasta och en krämig citronsås. Snabb och enkel vardagsrätt!

(1)

Gnocchi med rostade grönsaker och bönor

Krämiga gnocchi med ungsrostade grönsaker och vita bönor får en extra skjuts av citroncest, riven parmesanost och färsk timjan. Passar till vardag som helg!

(1)

Italiensk Dagobertmacka

Bygg denna lyxmacka på höjden à la Dagobert! Med italienska smaker från pesto, mozzarella och italiensk chark. Pepprigheten från Breoliv är pricken över i!

(0)

Mangold med vitlök och chili

Ett grönt tillbehör som blir till en lättare rätt tillsammans med mozzarella och rostat surdegsbröd.

(0)

Spaghetti med kikärtor och musslor

Spaghetti ceci e vongole, en italiensk pasta med smaker från Medelhavet. Passar såväl till vardagslyx som till helgen!

(1)

Ravioli med ricotta och spenat

Hemmagjord ravioli fylld med krämig ricotta och spenat. Servera gärna med gyllene krispiga hasselnötter!

(2)

Halloumipytt med bön- och paprikadipp

Pytt i panna à la Medelhavet. Krispig halloumi och salta oliver passar utmärkt tillsammans med sötman från den grillade paprikan. Smaklig måltid!

(2)

Matig medelhavssallad med ris av baljväxter

Smakrik vegetarisk sallad med ris av röda linser, kikärtor och gröna ärtor tillsammans med färska och soltorkade tomater, oliver och kapris. Passar såväl som huvudrätt som tillbehör.

(5)

Ris av kikärtor med tomat och champinjoner

En mustig vegetarisk rätt med kikärtsris, tomat och champinjoner. Bjud som egen rätt eller som tillbehör.

(4)

Pasta Capellini med vitlök och chili

Tunn pasta med vitlök och chili fräst i olivolja, en snabb och enkel rätt med klassiska smaker.

(11)

Pasta Strozzapreti med italiensk tomatsås

En pasta Strozzapreti med en härligt god italiensk tomatsås. En enkel och god pasta som smakar himmelskt.

(11)

Pasta Fiocchi med spenat och rökt lax

Pasta Fiocchi med spenat och rökt lax. Mascarpone ger pastan det lilla extra, gör den krämig och riktigt god. Passar perfekt till både vardag och fest.

(9)

Rostade rödbetor med halloumi och bönor

Rostade rödbetor i ugn med italienska klassiska smaker som kapris, lök och vinäger. Sältan i halloumi ger en god smakkombination. Passar perfekt som tillbehör eller som egenrätt.

(23)

Lasagne med salsiccia

Klassisk italiensk lasagne med salsicciafärs. Mustig och smakrik och passar perfekt när det är många som är hungriga.

(16)

Potatissallad med parmesan

Vinägrettpotatissallad med basilika och parmesan. Passar utmärk till kallskuret och grillat som ett tillbehör.

(12)

Pasta med salami och oliver

Pasta med mustig tomatsås med paprika, salami och svarta oliver. Snabbt och enkelt!

(36)

Varma grönsaker med äppelcidervinäger

Fräscht syrliga grönsaker med äppelcidervinäger. Stekt blomkål, broccoli, paprika, zucchini, morot, rödlök och äpple med god vinägrett. Servera som tillbehör till ljust kött, kyckling och fisk.

(8)

Pastasallad med grönkål och kronärtskocka

Pastasallad med pestomarinerad grönkål, kronärtskockor, grillad paprika och oliver med citronsmak.

(10)

Avokadosallad med svarta bönor

Avokadosallad med svarta bönor, broccoli, gurka och salladslök. Med en sötsyrlig balsamvinäger-vinägrett och färska örter.

(30)

Grynsallad med paprikasalsa & rostade grönsaker

Denna grynsallad eller grain bowl bygger på att blanda gryner, rostade och färska grönsaker samt andra ingredienser till färgstarka matskålar. Grynerna utgör alltid den mättande grunden och sedan kan man improvisera i oändlighet beroende på vilka ingredienser som finns i säsong och i kylskåpet.

(22)

Knäckebröd med tomater och italiensk hårdost

Knäckebröd med BreOliv, körsbärstomater och Grana Padano-ost. Klassisk svensk knäckemacka med italienska smaker. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(3)

Baguette med mozzarella och ugnsbakade tomater

Baguette på surdeg med BreOliv, krämig mozzarella och söta ugnsbakade tomater. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(6)

Focaccia med bönor, tomat och basilika

Ljuvligt gott och saftigt focacciabröd bakat på blandade bönor och dinkelmjöl. olivolja och honung.

(20)

Fyllda blad med kidneybönor och salsiccia

Fräsch smakrik rätt med salladsblad fyllda med kidneybönor, avokado och salsiccia.

(15)

Het vegetarisk böngryta

Vegetarisk böngryta med hetta från chili. Serveras med färsk koriander.

(48)

Bönrisotto med champinjoner och chorizo

Smakrik bönrisotto med champinjoner och chorizo. Uteslut chorizo om du vill ha ett vegetariskt alternativ.

(12)

Sallad på blandade bönor med matvete och lax

Sallad på blandade bönor med matvete, cocktailtomater och mozzarella. Servera med lax eller som egenrätt.

(25)

Glutenfri pizzadeg

Recept på glutenfri pizzadeg. Med en bra pizzadeg utan gluten som grund kan du toppa pizzan med dina favoriter.

(30)

Hemgjord pasta

Hemgjord pasta med ägg, durumvetemjöl och olivolja. Kan formas till spaghetti, tagliatelle eller pappardelle.

(42)

Gremolata

Gremolata med citron, bladpersilja och vitlök. Perfekt som garnering och smaksättning i grytor, soppor eller pastarätter.

(38)

Pan tomate

Pan tomate, klassiskt spanskt bröd med olivolja, tomat och vitlök. Serveras tillsammans med Prosciutto crudo, Leccino-oliver och flingsalt.

(12)

Pappardelle med salsiccia

Pappardelle med salsiccia, körsbärstomater, fänkål och linser.

(14)

Vegetarisk lasagne med basilikaricotta

Vegetarisk lasagne med basilikaricotta, parmesanost, rotsaker och färska örter.

(40)

Picklade grönsaker med rosébalsamvinäger

Picklade grönsaker som passar utmärkt som tillbehör till grillat.

(11)

Tramezzini med het tonfiskröra

Tramezzini – Italiensk klassisk smörgås med krämig tonfiskröra med smak av soltorkade tomater och chili.

(10)

Frittata med skogschampinjoner och parmesan

Frittata, matig italiensk omelett med stekta skogschampinjoner, potatis, parmesan och färska örter.

(33)

Varma smörgåsar med parmesan och bönröra

Varma smörgåsar med riven parmesan och en bönröra med vitlök och örter.

(13)

Kikärtspannkakor med getost och honung

Italienska Farinata – små kikärtspannkakor med getost, honung och rosmarin. Passar utmärk som mellanmål eller som en festlig förrätt.

(5)

Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris

Knaperstekt lax med saffransdoftande fänkål med vitt vin. Passar både till vardag och fest.

(12)

Stekt gnocchi med kyckling i tomatsås

Gnocchi är små goda potatiskuddar, goda att steka och servera med mör kyckling i mustig tomatsås.

(51)

Ugnsgrillad kyckling med örttomater

Grillad kyckling som sköter sig själv i ugnen. Servera med potatispuré, pasta eller en krispig grönsallad.

(14)

Pastagratäng med chorizo

Snabblagad gratäng med smakrik spansk chorizo, krispigt osttäcke och finhackad persilja.

(16)

Krispig örtlax med tomatsås

Lax med ett krispigt örttäcke, serveras med en mustig tomatsås av fänkål och körsbärstomater.

(3)

Gulaschsoppa

En mustig gulashsoppa med plommontomater, kummin och mejram. Serveras med en klick gräddfil och ett gott surdegsbröd.

(17)

Soppa med örter och rostad Jamon Serrano

Soppa som är smakrik och fyllig med krispiga chips av spansk skinka och bröd krutonger.

(20)

Delizie med prosciutto cotto

Delizie är en god och enkel gratäng med mascarpone, prosciutto, parmesan och smakrik tomatsås.

(50)

Pappardelle med het chorizo

Pappardelle är en bredbandig pasta som passar utmärkt i en smakrik tomatsås med het chorizo.

(22)

Chiligryta med chorizo

Het och kryddstark chiligryta med nötkött och spansk chorizo. Toppas med koriander och servera gärna med avokado, tortillabröd och Salsa Roja.

(31)

Linssallad med knaprig chorizo och mynta

Matig linssallad med spanska chorizo vars hetta bryts av fint av fräschören hos mynta.

(0)

Friterade lökringar

Hemmagjorda lökringar med frasigt skal. Perfekta små krispiga munsbitar som passar perfekt som snack eller tilltugg.

(6)

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana är en italiensk vegetarisk auberginegratäng med aubergine, tomatsås, mozzarella och parmesan.

(87)

Spaghetti med fänkål och kräftor

Pasta med en smakrik kombination av fänkål och kräftor. För extra sting tillagas fänkålen med vitlök och chili som sedan blandas ihop med spaghettin och kräftstjärtar.

(24)

Pasta Sugo Finto

God vegetarisk spaghetti som ofta serveras i Italien som ett vegetariskt alternativ till en klassisk pasta bolognese.

(73)

Våfflor med lax och parmesan

Matiga våfflor med lax, mascarpone och riven parmesan.

(1)

Spaghetti med hummer

Spaghetti all'Aragosta. Schalottenlök, vitt vin och olivolja i härlig smakkombination med pasta och hummer.

(28)

Pasta med sardeller, kapris och rostad paprika

Mezze Maniche tillsammans med de klassiska italienska smaksättarna kapris och sardeller - och härliga smakrika rostade paprikor.

(7)

Ragù på nötfärs och aubergine

Ragù på nötfärs med aubergine, chili och vitlök. God och mustig köttfärssås som passar utmärkt med pasta.

(55)

Pasta med chorizo, broccoli och fetaost

Pasta med nystekt chorizo, vitt vin, vitlök samt broccoli och toppas med fetaost.

(19)

Sej med sparris, tomat- och basilikavinägrett

Ringla tomat- och basilikavinägrett över den ugnsbakade fisken på en bädd av grönsaker.

(5)

Pasta med tomater, pancetta, kapris och oliver

Kapris, bacon och kalamata i en tomatsås till god pasta.

(43)

Tortiglioni med grillad paprika, citron och oliver

Grillad paprika, citronsmak, oliver och persilja - en pasta med härliga färger och smaker!

(16)

Salsiccia med tomater, vitlök och basilika

Salsiccia är en italiensk korv som tillsammans med tomater, vitlök och basilika blir ett gott tillbehör till en pasta, eller som egen rätt.

(23)

Sallad med vita bönor, tomat och fuetkorv

Fuet är en mild och ljuvligt god torkad korv som gör sig bra tunt skivad i en bönsallad som denna.

(6)

Sallad med valnötter, gorgonzola och päron

En klassisk smakkombination - gorgonzola och päron - i en ljuvlig sallad.

(16)

Pastasallad med tomater, fetaost och oliver

Enkel pastasallad med tomater, fetaost och oliver. Perfekt till utflykten eller som en snabb lunch.

(20)

Sallad haricots verts med hallonbalsamico

Haricots verts och oliver gör sig bra med en fruktig vinägrett gjort på hallonbalsamico och god olivolja.

(10)

Räksallad med tortellini

En god vinägrett gör mycket för en sallad. Välj en god olivolja och balsamvinäger och blanda med räkor, tortellini, avokado och övriga ingredienser.

(10)

Rucolasallad

Enkel sallad med rucola och en god parmesan, smaksatt med citron och svartpeppar. Servera gärna en rucolasallad som tillbehör till middagen.

(4)

Haricots verts med bönor och vitlök

Ett snabbt och fräscht tillbehör till kött eller kyckling, eller varför inte bara äta den som den är.

(67)

Rucola- och bönsallad med mangobalsamico

En fruktig, frisk bönsallad - enkelt, mättande och gott!

(2)

Örtsallad med matvete

Färska örter, gröna blad och matvete att bli mätt på. Servera som tillbehör till en god middag!

(5)

Vita bönor med basilika och tomat

De italienska färgerna och smakerna i en god, matig sallad av vita bönor, röda tomater och grön basilika.

(25)

Vinbräserad kyckling med rosmarin

Kyckling som är bräserad med vitt vin blir saftig och smakrik.

(0)

Topping med grillad paprika och tapenade

En snabblagad, vegetarisk topping som passar perfekt på crostini, på en bruschetta, i en grönsallad eller som tillbehör till en varmrätt.

(2)

Varm sallad med brysselkål och pesto

Sallad med ugnsrostad brysselkål och svartrötter som smaksätts med fräsch pestovinägrett. Passar bra till kött eller kyckling.

(8)

Varm entrésallad

Ljummen matig sallad med brödkrutonger, bacon och ägg. Passar fint både som förrätt eller lättare lunch.

(3)

Vardagssallad

En fräsch vardagssallad med en god vinägrett lyfter som lyfter smaken på salladen.

(8)

Ugnsstekt vit fiskfilé med olivvinägrett

Vit fisk i ugn smaksatt med vinägrett av oliver och paprika - Pesce bianco al forno.

(0)

Ugnstekt kyckling med pasta och borlottibönor

Honung, citron och soltorkade tomater ger smak åt en saftig ugnsstekt kyckling med pasta och borlottibönor.

(16)

Ugnstekt kyckling med oliver, tomater & vitlök

Pollo al forno är en rätt som sköter sig själv i ugnen medan doften av vitlök och citron sprider sig i köket. En kycklingrätt när den är som enklast.

(54)

Fikon i ugn med balsamvinäger och pecorino

Ugnsbakade fikon med lagrad balsamvinäger, timjan och pecorino-ost. Passar utmärkt på ostbrickan.

(2)

Tapenadebakad gös

Luccioperca impanato al tapenade är det italienska namnet på denna enkla fiskrätt. Ugnsbakad gös med ett täckte av en klassisk tapenade.

(8)

Taleggiobiff med mangosky

Taleggio är en smakrik och krämig italiensk ost. Här får den smaksätta rätten tillsammans med en sötsyrlig mangosky.

(11)

Syrad salladskål

Snabbsyrad kål som passar perfekt på en matig macka eller som tillbehör till kött eller fisk.

(12)

Susanne Ljungskogs VM-pasta

Matig pastasallad för dig som tränar och vill kolhydratladda.

(5)

Stekta kycklingfiléer med pesto

Snabbt och enkelt! Ibland måste det gå fort i köket och denna goda kycklingrätt med pesto kan du laga på 20 minuter.

(20)

Stekt lax med tapenade

Stek lax i olivolja och toppa med grovhackad tapenade. En oslagbar smakkombination!

(17)

Stekt gös med sås på cannellinibönor

Fisk och bönor går alldeles utmärkt ihop. I det här receptet har vi stekt gösen och serverar till det en sås på cannellinibönor, olivolja och vitlök.

(8)

Pasta Spaghetti Bolognese

Spaghetti med köttfärsås på det italienska viset. Koka länge för mycket smak, förbered gärna dagen innan.

(84)

Rostad potatis med tomater & sardeller

Ugnsrostad potatis med en vinägrett av soltorkade tomater, sardeller och tapenade. Ett utmärkt tillbehör till kött och kyckling.

(6)

Ribollita

En toscansk kålsoppa med bönor, morötter och selleri.

(20)

Radiatori i ört- och parmesanbuljong med grön sparris

Pastan blandas i en rykande varm, doftande örtbuljong med parmesan ost och grön sparris

(2)

Toscanawok

En wok på soltorkade tomater, vita bönor och sparris. Servera gärna tillsammans med lax.

(4)

Tomatsoppa med pasta, oliver och kapris

En matig tomatsoppa med pasta och klassiska italienska smaker av kapris och oliver.

(1)

Tomatsallad

Klassisk tomatsallad med mozzarella och basilika. Tomaterna får en intensiv smak när de doppas i kokande vatten och skalas.

(6)

Tomat- och kaprissallad

En riktigt god tomatsallad som smakar som i Italien med kapris, lök. Dressa med en smakrik olivolja och rödvinsvinäger.

(2)

Tomat- och bönsoppa med apelsin

Krydda bönsoppan med apelsin - det ger en fräsch och härligt fruktig smak.

(6)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.