Recept Vardagsmat

Recept på enkla och snabba vardagsmiddagar. Välj bland mängder av recept, allt från en klassisk bolognese till en modern vegetarisk grynsallad.

Chilimajonnäs

Majonnäs blir alltid bäst när man gör den själv. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med chili. Enkel att göra och supergod med extra sting från chilin. Utmärkt att servera som tillbehör.

(9)

Bröd- och tomatsoppa - Pappa al Pomodoro

En mustig bön- och tomatsoppa som du lätt lagar till en vardagskväll, enkel och god soppa med en härlig macka för lite mer matighet.

(9)

Gratinerade ricottabollar med spenat - Malfatti ai Spinaci

Gratinerade ricottabollar med spenat och smaksatta med parmesan, på italienska malfatti ai spinaci. Dessa färskostbollar påminner lite om mjukare gnocchi och malfatti betyder slarvigt gjorda på italienska.

(8)

Bönsoppa - Zuppa di fagioli

En mustig och snabblagad bönsoppa toppad med en härlig örtolja. Den fylliga smaken fås av mandel och parmesan samt friterad salvia som topping.

(11)

Gratinerad svamp - Funghi gratinati

Gratinerad svamp med parmesan och dagsgammalt bröd. Perfekt som egen rätt med goda tillbehör eller som ett eget tillbehör.

(4)

Spaghetti Aromatici – Örtdoftande spaghetti

En ljuvligt örtdoftande spaghetti med kapris och pinjenötter, toppad med smakrik pecorino.

(19)

Ugnsbakad fänkål med chili och citron

Vegetariskt tillbehör som passar fint till fisk eller ljust kött.

(11)

Grillad sommarkål med kapris och tonfisk

Lättlagad och god tonfisksallad med sälta från sardeller.

(8)

Rostad färskpotatis med mini mozzarella och fänkål

Potatissallad med rostad färskpotatis och smaker från medelhavsköket.

(14)

Pasta fiocchi med kyckling – Jägarens kyckling

Mustig kycklingpasta fiocchi med goda grönsaker. Variant på jägarens kyckling med svamp och oliver.

(17)

Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

Pastasallad med pesto, svartkål, härliga primörer och toppad med rostad fetaost. Läcker sallad som egenrätt, tillbehör till grillat eller till vårbuffén.

(15)

Fyllda paprikor - Peperoni Ripieni

Fyllda paprikor med gryner som parmesangratineras i ugnen med smak av kapris, tomater, aubergine och sardeller. Perfekt om du har gryner över.

(3)

Fiskgryta puttanesca med baljväxtris

Variant på den klassiska rätten pasta puttanesca med fisk och baljväxtris. En härlig fiskgryta med smak av tomater, kapris och oliver. Fiskgrytan är god till något av våra baljväxtris.

(6)

Citronpasta linguine med rostade pistagenötter

En fräsch och härligt smakrik pasta med få ingredienser och som går snabbt att laga till. Härliga smaker av citron, vitlök, parmesan och pistagenötter.

(26)

Bakad fetaost med rostat bröd

Fetaost som ugnsbakas eller läggs på grillen i folieknyte ger en djupare smak. Tillsammans med honung och rosmarin blir det en perfekt smakkombination. Perfekt som mindre rätt på rostat bröd eller som tillbehör.

(25)

Spaghetti pesto

Spaghetti pesto är en riktigt klassiker med den smakrika röran med basilika från Genua. God till pasta, men också på brödet tillsammans med italienska charkuterier. Här är en variant med rostade solroskärnor.

(39)

Frukostfrallor med cannelinibönor

Gott och lite extra mättande bröd med cannelinibönor, russin och pumpafrön. Frallorna jäser i kylen över natten och på morgonen är det bara att grädda dem. Det går förstås även bra att låta dem jäsa i rumstemperatur.

(10)

Rostad fetaost till sallad på Orzo-gryn och gulbeta

När man rostar fetaost får man fram ännu mer smak och en härlig krispighet. Strö över en sallad som den här grynsalladen med gulbeta. Passar även fint till soppa eller snacks.

(14)

Matmuffins med cannellinibönor, oliver och fetaost

Muffins med cannellinibönor, fetaost och oliver, perfekt som mellis eller som lunch, till en picknick

(14)

Morotsbröd med kidneybönor

Morotsbröd med kidneybönor blir saftigt, gott och du får i dig både bönor och rotsaker. Passar utmärkt till frukost eller varför inte till soppa.

(22)

Spaghetti med soltorkade tomater, sardeller och stekt bröd

En mustig och god spaghetti toppad med krispigt bröd och med smaksättning av tomater och sardeller. Förr i tiden i Italien om man inte hade råd med dyr ost kunde man steka gammalt bröd och strö över pastan istället. Därför kallas rätten fattigmansparmesan i Italien.

(27)

Lax med ris på baljväxter

Ris på röda linser & gröna ärter med grönsaker tillsammans med stekt lax. Med kapris, sockerärtor och ris av baljväxter blir det en perfekt rätt i vardagen

(2)

One pot pasta med grönsaker

Pastarätt som är den perfekta snabbmaten, allt tillagas i en gryta - one pot pasta. Bra vardagsmat som snabbt kan lagas till och blir härligt mustig med oliver, sardeller, kapris och soltorkade tomater.

(34)

Frittata på grönkål och spaghetti

En härlig variant på frittata med grönkål och spaghetti. Perfekt att snabbt laga till när du har lite kall pasta kvar från dagen innan.

(28)

Rostad blomkålssoppa med gremolata

Soppa med rostad blomkål och potatis med god knaprig topping av ugnsrostade kikärtor á la gremolata. En värmande, smakrik soppa med spännande tillbehör.

(46)

Baljväxtrisotto med räkor och zucchini

Fräsch variant på norditaliensk risotto, som är gjord på ris av röda linser och gröna ärtor, med trevliga tillbehör som zucchini och räkor. Perfekt till en vårbuffé eller som en härlig vardagsrätt.

(21)

Cocotter med nässlor, parmesan och ägg

En enkel rätt med stora smaker som passar till helgfrukosten eller som en lättare lunch. Använd gärna det gröna enligt säsong.

(4)

Pecorinopolenta med vitlöksstekt svamp och örter

Servera som lättare rätt i vardagen eller varför inte som en härlig förrätt till helgen! Smaker av Pecorino och vitt vin ger denna polenta guldkant.

(6)

Pasta Linguine med ärter och zucchini

Linguine con zucchine e piselli, en snabb och grön pasta för vardagen.

(23)

Pasta Strozzapreti med citron och rostade primörer

Rostade primörer, al dente pasta och en krämig citronsås. Snabb och enkel vardagsrätt!

(16)

Gnocchi med rostade grönsaker och bönor

Krämiga gnocchi med ungsrostade grönsaker och vita bönor får en extra skjuts av citroncest, riven parmesanost och färsk timjan. Passar till vardag som helg!

(31)

Italiensk Dagobertmacka

Bygg denna lyxmacka på höjden à la Dagobert! Med italienska smaker från pesto, mozzarella och italiensk chark. Pepprigheten från Breoliv är pricken över i!

(2)

Mangold med vitlök och chili

Ett grönt tillbehör som blir till en lättare rätt tillsammans med mozzarella och rostat surdegsbröd.

(10)

Spaghetti med kikärtor och musslor

Spaghetti ceci e vongole, en italiensk pasta med smaker från Medelhavet. Passar såväl till vardagslyx som till helgen!

(4)

Ravioli med ricotta och spenat

Hemmagjord ravioli fylld med krämig ricotta och spenat. Servera gärna med gyllene krispiga hasselnötter!

(14)

Halloumipytt med bön- och paprikadipp

Pytt i panna à la Medelhavet. Krispig halloumi och salta oliver passar utmärkt tillsammans med sötman från den grillade paprikan. Smaklig måltid!

(23)

Matig medelhavssallad

Matig sallad med ris av gröna ärter & röda linser tillsammans med färska och soltorkade tomater, oliver och kapris. Passar såväl till vardags som helg.

(30)

Ris av kikärtor med tomat och champinjoner

En mustig vegetarisk rätt med kikärtsris, tomat och champinjoner. Bjud som egen rätt eller som tillbehör.

(22)

Pasta Capellini med vitlök och chili

Tunn pasta med vitlök och chili fräst i olivolja, en snabb och enkel rätt med klassiska smaker.

(27)

Pasta Strozzapreti med italiensk tomatsås

En pasta Strozzapreti med en härligt god italiensk tomatsås. En enkel och god pasta som smakar himmelskt.

(29)

Pasta Fiocchi med spenat och rökt lax

Pasta Fiocchi med spenat och rökt lax. Mascarpone ger pastan det lilla extra, gör den krämig och riktigt god. Passar perfekt till både vardag och fest.

(31)

Rostade rödbetor med halloumi och bönor

Rostade rödbetor i ugn med italienska klassiska smaker som kapris, lök och vinäger. Sältan i halloumi ger en god smakkombination. Passar perfekt som tillbehör eller som egenrätt.

(41)

Lasagne med salsiccia

Klassisk italiensk lasagne med salsicciafärs. Mustig och smakrik och passar perfekt när det är många som är hungriga.

(31)

Potatissallad med parmesan

Vinägrettpotatissallad med basilika och parmesan. Passar utmärk till kallskuret och grillat som ett tillbehör.

(18)

Pasta Tortiglioni med salami och oliver

Pasta med mustig tomatsås med paprika, salami och svarta oliver. Snabbt och enkelt!

(60)

Varma grönsaker med äppelcidervinäger

Fräscht syrliga grönsaker med äppelcidervinäger. Stekt blomkål, broccoli, paprika, zucchini, morot, rödlök och äpple med god vinägrett. Servera som tillbehör till ljust kött, kyckling och fisk.

(21)

Pastasallad med grönkål och kronärtskocka

Pastasallad med pestomarinerad grönkål, kronärtskockor, grillad paprika och oliver med citronsmak.

(16)

Avokadosallad med svarta bönor

Avokadosallad med svarta bönor, broccoli, gurka och salladslök. Med en sötsyrlig balsamvinäger-vinägrett och färska örter.

(53)

Grynsallad med paprikasalsa & rostade grönsaker

Denna grynsallad eller grain bowl bygger på att blanda gryner, rostade och färska grönsaker samt andra ingredienser till färgstarka matskålar. Grynerna utgör alltid den mättande grunden och sedan kan man improvisera i oändlighet beroende på vilka ingredienser som finns i säsong och i kylskåpet.

(30)

Knäckebröd med tomater och italiensk hårdost

Knäckebröd med BreOliv, körsbärstomater och Grana Padano-ost. Klassisk svensk knäckemacka med italienska smaker. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(5)

Baguette med mozzarella och ugnsbakade tomater

Baguette på surdeg med BreOliv, krämig mozzarella och söta ugnsbakade tomater. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(10)

Focaccia med bönor, tomat och basilika

Ljuvligt gott och saftigt focacciabröd bakat på blandade bönor och dinkelmjöl. olivolja och honung.

(26)

Fyllda blad med kidneybönor och salsiccia

Fräsch smakrik rätt med salladsblad fyllda med kidneybönor, avokado och salsiccia.

(18)

Het vegetarisk böngryta

Vegetarisk böngryta med hetta från chili. Serveras med färsk koriander.

(81)

Bönrisotto med champinjoner och chorizo

Smakrik bönrisotto med champinjoner och chorizo. Uteslut chorizo om du vill ha ett vegetariskt alternativ.

(23)

Sallad på blandade bönor med matvete och lax

Sallad på blandade bönor med matvete, cocktailtomater och mozzarella. Servera med lax eller som egenrätt.

(35)

Glutenfri pizzadeg

Recept på glutenfri pizzadeg. Med en bra pizzadeg utan gluten som grund kan du toppa pizzan med dina favoriter.

(60)

Hemgjord pasta

Hemgjord pasta med ägg, durumvetemjöl och olivolja. Kan formas till spaghetti, tagliatelle eller pappardelle.

(97)

Gremolata

Gremolata med citron, bladpersilja och vitlök. Perfekt som garnering och smaksättning i grytor, soppor eller pastarätter.

(49)

Pan tomate

Pan tomate, klassiskt spanskt bröd med olivolja, tomat och vitlök. Serveras tillsammans med Prosciutto crudo, Leccino-oliver och flingsalt.

(12)

Pasta Pappardelle med salsiccia

Pappardelle med salsiccia, körsbärstomater, fänkål och linser.

(20)

Vegetarisk lasagne med basilikaricotta

Vegetarisk lasagne med basilikaricotta, parmesanost, rotsaker och färska örter.

(46)

Picklade grönsaker med rosébalsamvinäger

Picklade grönsaker som passar utmärkt som tillbehör till grillat.

(16)

Tramezzini med het tonfiskröra

Tramezzini – Italiensk klassisk smörgås med krämig tonfiskröra med smak av soltorkade tomater och chili.

(13)

Frittata med skogschampinjoner och parmesan

Frittata, matig italiensk omelett med stekta skogschampinjoner, potatis, parmesan och färska örter.

(50)

Varma smörgåsar med parmesan och bönröra

Varma smörgåsar med riven parmesan och en bönröra med vitlök och örter.

(13)

Kikärtspannkakor med getost och honung

Italienska Farinata – små kikärtspannkakor med getost, honung och rosmarin. Passar utmärk som mellanmål eller som en festlig förrätt.

(6)

Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris

Knaperstekt lax med saffransdoftande fänkål med vitt vin. Passar både till vardag och fest.

(15)

Stekt gnocchi med kyckling i tomatsås

Gnocchi är små goda potatiskuddar, goda att steka och servera med mör kyckling i mustig tomatsås.

(72)

Ugnsgrillad kyckling med örttomater

Grillad kyckling som sköter sig själv i ugnen. Servera med potatispuré, pasta eller en krispig grönsallad.

(20)

Pastagratäng med chorizo

Snabblagad gratäng med smakrik spansk chorizo, krispigt osttäcke och finhackad persilja.

(25)

Krispig örtlax med tomatsås

Lax med ett krispigt örttäcke, serveras med en mustig tomatsås av fänkål och körsbärstomater.

(10)

Gulaschsoppa

En mustig gulashsoppa med plommontomater, kummin och mejram. Serveras med en klick gräddfil och ett gott surdegsbröd.

(36)

Soppa med örter och rostad Jamon Serrano

Soppa som är smakrik och fyllig med krispiga chips av spansk skinka och bröd krutonger.

(29)

Delizie med prosciutto cotto

Delizie är en god och enkel gratäng med mascarpone, prosciutto, parmesan och smakrik tomatsås.

(60)

Pasta Pappardelle med het chorizo

Pappardelle är en bredbandig pasta som passar utmärkt i en smakrik tomatsås med het chorizo.

(28)

Chiligryta med chorizo

Het och kryddstark chiligryta med nötkött och spansk chorizo. Toppas med koriander och servera gärna med avokado, tortillabröd och Salsa Roja.

(36)

Linssallad med knaprig chorizo och mynta

Matig linssallad med spanska chorizo vars hetta bryts av fint av fräschören hos mynta.

(1)

Friterade lökringar

Hemmagjorda lökringar med frasigt skal. Perfekta små krispiga munsbitar som passar perfekt som snack eller tilltugg.

(12)

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana är en italiensk vegetarisk auberginegratäng med aubergine, tomatsås, mozzarella och parmesan.

(141)

Spaghetti med fänkål och kräftor

Pasta med en smakrik kombination av fänkål och kräftor. För extra sting tillagas fänkålen med vitlök och chili som sedan blandas ihop med spaghettin och kräftstjärtar.

(31)

Spaghetti Sugo Finto

God vegetarisk spaghetti som ofta serveras i Italien som ett vegetariskt alternativ till en klassisk pasta bolognese.

(91)

Våfflor med lax och parmesan

Matiga våfflor med lax, mascarpone och riven parmesan.

(1)

Spaghetti med hummer

Spaghetti all'Aragosta. Schalottenlök, vitt vin och olivolja i härlig smakkombination med pasta och hummer.

(29)

Pasta Tortiglioni med sardeller, kapris och rostad paprika

Mezze Maniche tillsammans med de klassiska italienska smaksättarna kapris och sardeller - och härliga smakrika rostade paprikor.

(9)

Ragù på nötfärs och aubergine

Ragù på nötfärs med aubergine, chili och vitlök. God och mustig köttfärssås som passar utmärkt med pasta.

(58)

Pasta Penne Rigate med chorizo, broccoli och fetaost

Pasta med nystekt chorizo, vitt vin, vitlök samt broccoli och toppas med fetaost.

(26)

Sej med sparris, tomat- och basilikavinägrett

Ringla tomat- och basilikavinägrett över den ugnsbakade fisken på en bädd av grönsaker.

(9)

Pasta Tortiglioni med tomater, pancetta, kapris och oliver

Kapris, bacon och kalamata i en tomatsås till god pasta.

(51)

Pasta Tortiglioni med grillad paprika, citron och oliver

Grillad paprika, citronsmak, oliver och persilja - en pasta med härliga färger och smaker!

(22)

Salsiccia med tomater, vitlök och basilika

Salsiccia är en italiensk korv som tillsammans med tomater, vitlök och basilika blir ett gott tillbehör till en pasta, eller som egen rätt.

(37)

Sallad med vita bönor, tomat och fuetkorv

Fuet är en mild och ljuvligt god torkad korv som gör sig bra tunt skivad i en bönsallad som denna.

(9)

Sallad med valnötter, gorgonzola och päron

En klassisk smakkombination - gorgonzola och päron - i en ljuvlig sallad.

(23)

Pastasallad med tomater, fetaost och oliver

Enkel pastasallad med tomater, fetaost och oliver. Perfekt till utflykten eller som en snabb lunch.

(21)

Sallad haricots verts med hallonbalsamico

Haricots verts och oliver gör sig bra med en fruktig vinägrett gjort på hallonbalsamico och god olivolja.

(13)

Räksallad med tortellini

En god vinägrett gör mycket för en sallad. Välj en god olivolja och balsamvinäger och blanda med räkor, tortellini, avokado och övriga ingredienser.

(16)

Rucolasallad

Enkel sallad med rucola och en god parmesan, smaksatt med citron och svartpeppar. Servera gärna en rucolasallad som tillbehör till middagen.

(7)

Haricots verts med bönor och vitlök

Ett snabbt och fräscht tillbehör till kött eller kyckling, eller varför inte bara äta den som den är.

(83)

Rucola- och bönsallad med mangobalsamico

En fruktig, frisk bönsallad - enkelt, mättande och gott!

(5)

Örtsallad med matvete

Färska örter, gröna blad och matvete att bli mätt på. Servera som tillbehör till en god middag!

(6)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.