Zeta al forno

RÖSTA PÅ RECEPTET (66)

(66)

RÖSTA PÅ RECEPTET (66)

(66)

Vad tycker du?

2tim 10min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Zeta al foZeta al forno är inspirerad av Tony Sopranos favorit ”Ziti al forno”. Är du ett ”Sopranosfan” eller ska bjuda ett fan - då är det här det bästa middagsvalet!

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
salt
ca 1 l
tomatsås, se ingredienslista nedan
Italienska köttbullar, se ingredienslista nedan
1 frp
2 1/2 dl
1 frp
2 frp
Tomatsås
4
vitlöksklyftor, hackade
2 frp
krossade tomater
1/2 dl
2 st
lagerblad
1 msk
oregano
1 msk
honung
1 tsk
salt
nymalen svartpeppar
Köttbullar
500 g
köttfärs
1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1 st
ägg
1 dl
färsk basilika, hackad

Gör så här

Tips!

Svinntips! Rätten passar utmärkt att värma som lunchlåda dagarna efter kan också frysas.   

Vill du få lite chilihetta i rätten kan du med fördel välja Zetas chilikryddad salsiccia och/eller låta en nypa chili koka med i tomatsåsen. 

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (66)

(66)
Tack!

Thoma

Ingen lök?

Sophie Berlin

Hej Thoma,
Det är inte nödvändigt men om du är en lökfantast skulle jag rekommendera att finhacka den och fräsa tillsammans med vitlöken till tomatsåsen.
Vänliga hälsningar, Sophie från Zeta