Vegetariska recept

Recept på vegetariska rätter. Medelhavsmaten är full av färger, smaker och vitaminer.

Pasta Strozzapreti med italiensk tomatsås

En pasta Strozzapreti med en härligt god italiensk tomatsås. En enkel och god pasta som smakar himmelskt.

(4)

Rostade rödbetor med halloumi och bönor

Rostade rödbetor i ugn med italienska klassiska smaker som kapris, lök och vinäger. Sältan i halloumi ger en god smakkombination. Passar perfekt som tillbehör eller som egenrätt.

(19)

Rödbetshummus med smulad fetaost

Hummus på kikärtor och rödbetor får en ljuvligt god smak och härlig färg. Smula på fetaost och få sältan till. Passar utmärkt som tillbehör till mat eller bröd.

(15)

Potatis i ugn med aioli

Frasig klyftpotatis med vitlöksaioli. Ett perfekt tillbehör till kött, fisk och fågel eller till en nygrillad burgare.

(2)

Sparris med parmesan och nötter

Nykokt sparris med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Enkel och god förrätt.

(11)

Grönkålschips med parmesan

Krispiga grönkålschips med lagrad parmesan. Perfekt som tilltugg till drinken eller framför tvn.

(5)

Varma grönsaker med äppelcidervinäger

Fräscht syrliga grönsaker med äppelcidervinäger. Stekt blomkål, broccoli, paprika, zucchini, morot, rödlök och äpple med god vinägrett. Servera som tillbehör till ljust kött, kyckling och fisk.

(8)

Bönburgare med paprikasås

Vegetarisk bönburgare med krämig paprikasås och goda tillbehör.

(10)

Stekt, marinerad halloumi

Stekt, vitlöksmarinerad halloumi som passar utmärkt som tilltugg till drinken eller som ett vegetariskt alternativ på grillen

(12)

Rostade kikärter med Grana Padano

Rostade kikärter med lagrad italiensk ost. Perfekt tilltugget till drinken eller snacket framför filmen.

(33)

Avokadosallad med svarta bönor

Avokadosallad med svarta bönor, broccoli, gurka och salladslök. Med en sötsyrlig balsamvinäger-vinägrett och färska örter.

(27)

Grynsallad med paprikasalsa & rostade grönsaker

Denna grynsallad eller grain bowl bygger på att blanda gryner, rostade och färska grönsaker samt andra ingredienser till färgstarka matskålar. Grynerna utgör alltid den mättande grunden och sedan kan man improvisera i oändlighet beroende på vilka ingredienser som finns i säsong och i kylskåpet.

(19)

Bruschetta med vegansk bönröra

Surdegsmacka med fräsch röra på BreOliv, cannellinibönor, solrosfrön, rödlök, citron och kapris. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(25)

Matig macka med grillad aubergine och edamamekräm

Matig macka med fräsch bönkräm med BreOliv, edamamebönor och citron som toppas med grillad aubergine och italiensk hårdost Grana Padano. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(11)

Bakade betor med burrata och kikärtskräm

Bakade rödbetor på en bädd av kikärtskräm med körsbär, krämig burrata och silverlök.

(10)

Het vegetarisk böngryta

Vegetarisk böngryta med hetta från chili. Serveras med färsk koriander.

(43)

Rödbetsgnocchi med getost och karamelliserade valnötter

Rödbetsgnocchi med chevréost och karamelliserade valnötter.

(5)

Caponata med aubergine

Caponata är en siciliansk tomat- och grönsaksröra med aubergine som gärna serveras ljummen. Passar bra som tillbehör till kyckling, kött eller som egen vegetarisk rätt.

(5)

Hallonsmoothie med sojabönor

Hallonsmoothie med sojabönor som fräsch, mättande och enkel att göra.

(14)

Grillad fetaost och grönsaker

Grillad fetaost med sparris, spetskål, körsbärstomater, zucchini och färsk lök. Fetaosten blir härligt mjuk och krämig och serveras med fördel med en god olivolja.

(17)

Picklade grönsaker med rosébalsamvinäger

Picklade grönsaker som passar utmärkt som tillbehör till grillat.

(11)

Grillad sparris med örtricotta

Nygrillad sparris med mild örtricotta som passar perfekt som en förrätt eller som ett tillbehör till grillat.

(76)

Pastasallad med sparris och buffelmozzarella

Pastasallad med färsk sparris, späda morötter, buffelmozzarella, avokado, oliver och gräslök med en dressing på rosébalsamvinäger och god olivolja.

(59)

Grillad halloumi med coleslaw

Grillad halloumi med hemmagjord coleslaw. Sältan i osten tillsammans med sötman i coleslaw är ljuvligt gott.

(38)

Halloumiburgare med avokado och picklad lök

Halloumiburgare med riven morot och zucchini som toppas med picklad rödlök och avokado på grillat surdegsbröd.

(97)

Grynsallad med fetaostkräm

Vegetarisk grynsallad med zucchini, färska fikon och fetaostkräm med basilika. En utmärkt matig lunch eller fräsch middag.

(21)

Frittata med skogschampinjoner och parmesan

Frittata, matig italiensk omelett med stekta skogschampinjoner, potatis, parmesan och färska örter.

(32)

Varma smörgåsar med parmesan och bönröra

Varma smörgåsar med riven parmesan och en bönröra med vitlök och örter.

(12)

Kikärtspannkakor med getost och honung

Italienska Farinata – små kikärtspannkakor med getost, honung och rosmarin. Passar utmärk som mellanmål eller som en festlig förrätt.

(5)

Gnocchi av ugnsrostad pumpa med gorgonzola

Gnocchi smaksatt med ugnsrostad pumpa. Serveras med gorgonzolaost, rostade valnötter och en god olivolja.

(14)

Spaghetti med svamp och tryffelcrème

Tryffeldoftande, vegetarisk spaghetti med nystekta skogschampinjoner och parmesan.

(44)

Karamelliserad schalottenlök

Söt syrlig karamelliserad lök med doft av timjan. Passar utmärkt till ostbrickan eller på en nygrillad hamburgare.

(12)

Citronmarinerad zucchini

Tunt skivad zucchini marinerad i citron och färsk mynta. Ett gott tillbehör till en bit kött eller fisk.

(31)

Saffransfräst fänkål

Fräst fänkål som har fått smak av saffran och vitt vin. Perfekt att servera till fisk, kyckling eller som som en del av en buffé.

(12)

Pizza Margarita

Klassisk enkel pizza med smakrik tomatsås och krämig buffelmozzarella. Avnjut den som den är addera din favorit toppning.

(10)

Tomatpizza

Enkel och klassisk pizza med färska tomater och mozzarella. Perfekt att servera när man är många.

(2)

Pizza ai Funghi

Pizza med svamp och mozzarella. Skiva svampen tunt så att den blir ordentligt grillad - då kommer den goda svampsmaken fram och gör pizzan fantastisk god.

(10)

Pizza Bianca

En klassisk vit pizza med ost och vitlök. Äts med fördel som den är eller toppas men grönsaker, skinka eller salami och några toppar vit tryffelolja.

(9)

Friterade lökringar

Hemmagjorda lökringar med frasigt skal. Perfekta små krispiga munsbitar som passar perfekt som snack eller tilltugg.

(5)

Picklad rödlök

Picklad rödlök är ett perfekt tillbehör till kött, kyckling, fisk och vegetariskt. Kan ätas redan efter en timme men löken kan också läggas in ett par dagar i förväg.

(42)

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana är en italiensk vegetarisk auberginegratäng med aubergine, tomatsås, mozzarella och parmesan.

(82)

Crostini med blomkålcrème och prosciutto

Crostini med krämig blomkålscrème, krispig prosciutto och rostade mandlar. Passar bra som festliga munsbitar.

(10)

Crostini med borlotticrème

Crostini med crème av borlotti, marinerad rödlök och stekt salvia. Underbara små munsbitar som är perfekta för fest när man ska bjuda många.

(20)

Italienska piroger

Frasigt friterade piroger med ost, soltorkade tomater och färska örter. Utmärkt som småplock eller på en buffé. I Italien kallas dessa piroger Panzerotti.

(20)

Vegetariska grillspett med pesto

Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

(18)

Grillad polenta med taleggio

Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.

(14)

Bönsallad med tomat, gurka och chili

En härligt het sallad med chili, blandade bönor och tomat.

(26)

Avokado- och grapesallad med balsamvinäger

En krispig, fruktig och frisk sallad med grapefrukt, avokado och rosébalsamvinäger

(0)

Bönsallad med selleri och chili

Att göra en bönsallad är enkelt och snabbt, men framförallt gott! Här med selleri och chili.

(5)

Risotto på matvete med rucola och parmesan

Matvetet har en nästan nötig smak, här som en god variant på risotto.

(20)

Parmesangratinerade grönsaker

Parmesangratinerade grönsaker med färsk timjan och vitlök. Serveras med fördel till kyckling, fisk eller en bit kött.

(3)

Vita bönor i tomatsås

Stora vita bönor i en mustig smakrik tomatsås. Passar utmärkt som tillbehör eller som brunch.

(27)

Varm sallad med blandade bönor

Blandade bönor i varm sallad som passar som vegetarisk rätt eller som tillbehör.

(14)

Kikärter med soltorkade tomater i pestomarinad

Kikärtor tillsammans med soltorkade tomater passar bra som tillbehör till kyckling eller kött.

(18)

Marinerade ugnsbakade grönsaker

Servera som tilltugg tillsammans med lufttorkad skinka och mozzarella eller fetaost.

(16)

Bönsallad med tomater, oliver och fetaost

Bönorna bidrar med god smak och mättnad tillsammans med fetaost, oliver och söta tomater.

(18)

Rostade svarta bönor

Rostade svarta bönor i ugn ger en god och nötig smak.

(0)

Krossad potatis med olivolja

Smaksätt den krossade potatisen med riven parmesan, färskpressad citron och en riktigt god olivolja!

(22)

Rostade grönsaker med soltorkade tomater

Att ugnsrosta grönsaker är enkelt och gott både till vardag och fest.

(10)

Parmesangratinerad fänkål

Det är gott att gratinera med parmesanost. Välj en parmesanost med lite kortare lagringstid så smälter osten bättre.

(17)

Vitlöksstekt spenat med krutonger

Spenaten får en härlig smak och doft när den fräses tillsammans med vitlök i olivolja. Toppas med krispiga krutonger.

(0)

Potatissallad med bönor

Denna krämiga potatissallad är toppad med bönor och smakar underbart av senap, kapris och oliver.

(125)

Ugnsbakade morötter med citron och oliver

Ugnsbakade morötter med fräsch topping av citron kapris och oliver. Perfekt som tillbehör eller som på egen hand vegetarisk rätt.

(20)

Mezze Maniche med getost och tomater

Toppa en riktigt god pasta med getost och söta tomater.

(19)

Pasta med vitlök och chili

Det enkla är ofta det godaste! Chili och vitlök tillsammans med olivolja och massor av persilja. Smaklig måltid.

(32)

Varma gröna bönor

Fagiolini in padella - varma gröna bönor som är lätta att tillaga och oemotståndligt goda! Det perfekta tillbehöret till både kött och fisk.

(14)

Vegetarisk Janssons Frestelse

Det perfekta vegetariska alternativet på julbordet; Janssons frestelse på italienskt vis med soltorkad tomat och fetaost.

(55)

Tomatsoppa med knaperstekt halloumi

Tomatsoppan blir lite matigare, och väldigt god med stekt halloumi som topping.

(48)

Strozzapreti med ärtkräm

Strozzapreti con crema di pistelli. En härligt grön pasta med ärtor och krämig mascarpone.

(56)

Pasta med kronärtskockor

Använd den pastaform du gillar bäst och spröda marinerade kronärtskockor.

(38)

Pastagratäng med pancetta

En riktigt god pastagratäng med pancetta och mozzarella. Med allt i ett blir det lite extra gott!

(56)

Pasta med pesto och soltorkade tomater

Klassiska "Pasta pesto" men med lite mer sting - soltorkade tomater och pesto med chili.

(24)

Spaghetti med fänkål, tomat och vitt vin

Vegetarisk och lättlagad spagetti med tunt strimlad fänkål.

(16)

Pasta i tomatsås med oliver och parmesan

Pasta med tomatsås som smaksatts med kapris, oliver och parmesan. Enkel och smakrik vardagspasta.

(35)

Pastasallad med pesto, mozzarella och tomat

Mozzarella är den milda osten med den stora smaken. Jättegod tillsammans med färska cocktailtomater, pesto och pasta!

(61)

Matvetesallad med fetaost och rödbetor

En matig sallad med fetaost och rödbetor. God som huvudrätt, eller som tillbehör till grillat.

(24)

Spaghetti med vitlök, chili och pecorino-ost

Det blir det godare än så här. Eller enklare! Spaghetti med vitlök, chili och pecorino.

(18)

Grekisk sallad med blandade bönor

Med bönorna blir den grekiska salladen mer matig. En god lunchtallrik kanske?

(34)

Pasta med krämig valnötspesto

Valnötter och parmesan är en härlig kombination som ger pastan fin smak.

(25)

Pasta med zucchini och pistaschnötter

Pasta con zucchini. En härlig pastarätt med gröna smaker av zucchini, pistagenötter och persilja.

(51)

Pizza med getost

Getost är fantastisk som smaksättare och passar till många rätter. Här på pizza med oliver! En kombination du bara måste testa.

(4)

Bolognese Vego

Grymt god vegetarisk spagetti bolognese! Toppa med massor av parmesanost.

(35)

Varma grönsaker med mozzarella

Ugnsgratinerade grönsaker med marinerade kronärtskockor och oliver.

(8)

Sallad med pasta, tomat, fetaost och oliver

En pastasallad som denna med fetaost, tomater och oliver, blir godast med den pastaform du gillar bäst!

(55)

Risotto med pesto och pinjenötter

Risotto al Pesto Genovese - klassiska italienska smaker i en krämig risotto med vitlök, pesto och rostade pinjekärnor.

(78)

Ugnsbakade cocktailtomater med pesto

Ugnsbakade cocktailtomater med pesto är ett fantastiskt tillbehör till flera olika rätter. Garneras med färska basilikablad.

(44)

Tortiglioni Puttanesca

Puttanesca - en klassisk italiensk pastarätt men här utan sardeller och istället med god mozzarella.

(61)

Pasta med tre sorters ost och valnötter

Nykokt pasta med ost, valnötter och broccoli. Krämig och smakrik ostsås med gorgonzola, mascarpone och parmesan.

(21)

Pasta med kikärtor

Pasta e Ceci - kikärtor, rosmarin och parmesan till en härlig pasta

(63)

Minifrittata med sparris och spenat

Recept på härliga minifrittatas med sparris och spenat till buffébordet. Bjud dem varma eller kalla!

(12)

Sallad med avokado och mangobalsamico

Grönsallad med mogen avokado, krispiga äpplen och en dressing med smak av mango. Passar som en enkel lunch eller som tillbehör till middagen.

(42)

Citrussallad med avokado

En härligt frisk sallad på citrusfrukter, avokado och mangobalsamico.

(12)

Avokado- och bönsallad

Citron och krämig avokado ger god fräschör till denna mättande sallad med bönor.

(37)

Sallad caprese med bakade tomater

Sallad med buffelmozzarella, ugnsrostad lök och tomater.

(3)

Kronärtskocka med olivolja och citron

Kronärtskocka är god som förrätt, tillbehör till varmrätten eller snacks! Här med olivolja och citron.

(15)

Myntamarinerad Halloumi

Mynta är den krydda som smaksätter halloumi. Här förstärks smaken ytterligare med färsk mynta.

(2)

Caesarsallad med rostade kikärter

Kikärtor har en nästan nötig smak, i synnerhet om de rostas, och är riktigt goda i en caesarsallad!

(3)

Pasta med parmesan, valnötter och rucola

En härligt krämig pasta med valnötter, rucola och hyvlad parmesan. En rätt som sätter guldkant på vardagen

(47)

Pastasallad med soltorkade tomater och oliver

Cerignola eller kalamata? Välj din favoritoliv och fyll pastan med den goda smaken av soltorkade tomater.

(28)

Svamprisotto med tryffelolja och citron

Risotto con funghi, tartufo e limone - en mustig risotto med tryffelolja, svamp och en frisk smak av citron.

(80)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.