Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Pasta Carbonara
    • Grönkålschips
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Glutenfria produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Pasta Carbonara
      • Grönkålschips
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Glutenfria produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Vegetariska recept

    Recept på vegetariska rätter. Medelhavsmaten är full av färger, smaker och vitaminer.

    Glutenfri pinsa med aubergine, inlagda citroner och rosépeppar

    Glutenfri pinsa med aubergine, inlagda citroner och rosépeppar är ett smakrikt recept med en härlig blandning av mustig pinsasås, syrlig citron och hetta från rosépeppar. Servera som lunch, middag eller skär upp den i bitar och servera som drinktilltugg.

    (1)

    (1)
    20min

    Glutenfri grekisk pastasallad

    Grekisk pastasallad är den absolut godaste och enklaste lunchen. Hacka grönsakerna medan den glutenfria pastan kokar, sen är det bara att blanda ihop det. Passar perfekt som lunchlåda eller picknickmat.

    (5)

    (5)
    15min

    Glutenfri Strozzapreti med rostad tomatsås och burrata

    Den här glutenfria pastan får sin goda smak genom att du ugnsrostar grönsakerna i ugnen innan du mixar ner dem till en krämig tomatsås. Ett bra sätt att väcka liv i grönsaker som börjar bli trötta. Toppa pastan med krämig, mild burrata för en härlig vardagsmåltid.

    (4)

    (4)
    1tim

    Glutenfri citronpasta med kronärtskocka, mozzarella och pistage

    Den här enkla pastan blir färdig på bara 20 minuter och har en härligt fräsch och syrlig smak. Vardagslyx i sin enklaste form. Det går självklart lika bra att byta ut den glutenfria pastan mot vanlig Spaghetti.

    (8)

    (8)
    20min

    Pastamore med het tomatsås

    En het pasta med tomatsås, klassisk och enkel men så god. Kombinationen tomat, olivolja, vitlök och chili är svårslagen. Om du vill kan du tillsätta örter, champinjoner eller något protein i form av pancetta, guanciale, kyckling eller tonfisk.

    (13)

    (13)
    25min

    Pastamore med linser och rostad blomkål

    Hjärtpasta med färgstarka grönsaker och gröna linser som naturlig proteinkälla. I Italien är det vanligt att kombinera baljväxter med pasta, en smakrik tradition som dessutom gör proteinet fullvärdigt och lätt för kroppen att ta upp. Rostad blomkål ger rätten en härligt nötig och karamelliserad smak.

    (9)

    (9)
    30min

    Krämig risoni med pesto och burrata

    Den här krämiga risonin är som en snabbversion av en riktigt god risotto! Pesto och citron ger en god fräschör medan burrata som toppar rätten gör den extra krämig.

    (73)

    (73)
    20min

    Friterad miniburrata med spaghetti, tomatsås och pesto

    Krämig miniburrata som friteras så att det bildas en härligt krispig yta runt om har blivit en viral succé på TikTok. Att öppna den över en mustig tomatsås blandad med nykokt spaghetti och kryddad med pesto är en härlig smakupplevelse. Prova!

    (9)

    (9)
    30min

    Pinsa med sparris, burrata och rödlök

    Krispig sparris, krämig burrata och frasigt bröd är en oemotståndlig kombination. Den här pinsan passar till lunch, till middag, mellis och som drinktilltugg, skuren i mindre bitar. Så gott, enkelt och snabblagat!

    (52)

    (52)
    15min

    Rigatini quadri med ugnsbakad tomat och burrata

    Rigatini quadri betyder räfflade, fyrkantiga pastarör. Här får den sällskap av semitorkade tomater, färsk basilika och krämig burrata. Förbered tomaterna dagen innan så har du en snabblagad och smakrik vardagsrätt.

    (3)

    (3)
    20min

    Ugnsbakade tomater

    Semitorkade tomater som bakas på låg temperatur i ugnen tillsammans med olja, kan användas till så mycket i köket. Servera tillsammans med burrata och några blad basilika, toppa en pasta eller risotto med dem, fyll i en ciabatta tillsammans med prosciutto eller blanda i en god potatissallad till sommarens grillmiddagar.

    (3)

    (3)
    3tim

    Melanzane alla Parmigiana sulla brace

    Rostad aubergine i kombination med mustig tomatsås och krämig mozzarella är en oslagbar kombination. Lägger du dessutom till smaken av grillat så är det här snart hela familjens favorit på grillen i sommar.

    (5)

    (5)
    30min

    Pasta Paccheri med krämig sås och krispiga grönsaker

    Kronärtskockscreme med tomat är fantastiskt gott när den blandas med het pasta, då blir de mustiga smakerna ännu mer framträdande och i kombination med krispiga grönsaker gör den sig faktiskt ännu bättre. En enkel och snabblagad rätt som du kommer laga igen.

    (32)

    (32)
    25min

    Grillade nektariner med fetaostkräm

    Grillad frukt är sommarens godaste tillbehör eller varför inte dessert, om man känner för det! Sötman i nektarinerna förstärks av hettan från grillen och det blir otroligt gott om det kombineras med sältan från fetaostkrämen.

    (7)

    (7)
    20min

    Grillade grönsaker med smakrika röror

    Att grilla grönsaker hör sommaren till och när de kombineras med krämiga röror blir alla runt bordet glada! Vi på Zetas provkök äter dem gärna precis som de är eller tillsammans med grillad halloumi eller kyckling.

    (11)

    (11)
    25min

    Fänkål- och grapefruktsallad med mandel

    Njut av frisk fänkål- och grapefruktsallad med rostad mandel. Harmonisk kombination av krispiga fänkålsstrimlor, saftiga grapefruktklyftor och god dressing smaksatt med chili, vitlök och olivolja. Perfekt för att lyfta vilken måltid som helst.

    (5)

    (5)
    15min

    Burrata med ugnsbakade tomater

    Dags att provsmaka TiktTok-sensationen med ugnsbakade tomater och krämig burrata! Succérätt som finns i många olika varianter, men den godaste hittar du här. Servera som förrätt eller på buffébordet.

    (51)

    (51)
    1tim 10min

    Halloumibiffar med zucchini och morot

    Saftiga vegetariska biffar av halloumi som bidrar med fin sälta och lite naturlig sötma från morot. Passar perfekt att äta med sallad på späda skott. En kryddig hummus och några bitar färskt surdegsbröd är riktigt goda tillbehör.

    (36)

    (36)
    30min

    Spetskål med krämig fetaost och nötter

    Har du aldrig ätit grillad eller ugnsbakad spetskål tidigare så måste du testa det här receptet! De krispiga kålbladen i kombination med den krämiga fetaoströran är en oslagbar kombination. Dessutom ger friterad kapris och härligt rostade nötter det där lilla extra goda som gör att du måste laga receptet igen och igen. Passar till grillat, både fisk och kött, men är också en god vegetarisk rätt på egen hand.

    (35)

    (35)
    25min

    Pasta Tagliatelle med bönor och örter

    Krämig sås med smak av italienska örter och stora vita bönor passar utmärkt att göra en helt vanlig vardag, men går lika bra att servera som vegetariskt alternativ vid festliga tillfällen. De rostade hasselnötterna bidrar med sin härliga doft och smak men också med fin krispighet. Vänd ner pastasåsen i tagliatelle och servera direkt.

    (33)

    (33)
    30min

    Vitlöksfräst zucchini med mozzarella

    Citron och buffelmozzarella är en oslagbar kombination, lägg till krispig friterad kapris och lena skivor av zucchini så är succén ett faktum. Den här rätten är perfekt som förrätt eller som en del i en buffé.

    (15)

    (15)
    20min

    Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök

    Varm och krämig fetaost med knaprig yta är helt enkelt oemotståndligt. Om osten dessutom serveras på en bädd av krispig sallad och sötsyrlig rödlök, ja då är det sommarens, eller varför inte hela årets smakmässiga fullträff!

    (33)

    (33)
    30min

    Polpette med aubergine och fetaost

    Krispiga vegetariska polpette fyllda med goda smaker. Ät dem som förrätt eller varmrätt med en sallad och kanske lite vispad ricotta eller en god tomatsås vid sidan om. Rätten tar lite tid men den mesta av tiden är ugnstid så går fint att göra något annat under tiden.

    (28)

    (28)
    1tim 45min

    Pinsa med skogschampinjoner och tryffelkräm

    Härligt höstig pinsa med smak av skogschampinjoner och tryffelkräm. Ät som drinktilltugg eller som tillbehör till en svampsoppa. Pinsa är ett mellanting av pizza och focaccia och har blivit en trend på sociala medier.

    (82)

    (82)
    10min

    Pasta Radiatori alla Siciliana

    Det sicilianska köket är känt för intensiva smaker, och den här pastan är inget undantag. På Sicilien används mycket tomatpuré och soltorkade tomater som ger sälta, umami och smak av sol. Snåla inte med brödsmulet, det ger rätten en massa krisp.

    (54)

    (54)
    20min

    Pasta Tortiglioni med crème av soltorkade tomater

    Det här busenkla receptet med få ingredienser är perfekt till vardags när du behöver svänga ihop middagen fort. Servera med gott bröd och grönsallad och du har middagen på bordet inom 15 min!

    (45)

    (45)
    15min

    Pasta Strozzapreti med crème av kronärtskockor och pumpakärnor

    Vardagsmat när den är som bäst! Koka pasta, blanda med en god kräm och strössla över knapriga pumpakärnor. Servera med finriven parmesan och persilja för en enkel middag som passar såväl stora som små.

    (83)

    (83)
    15min

    Zucchinifrittata med parmesan, kapris och Serranoskinka

    Har du inga idéer till middag – gör en frittata! Här med krämig mascarpone, salt kapris och frisk spänstig zucchini. Smart vardagsmat som är plånboksvänlig och passar hela familjen.

    (19)

    (19)
    30min

    Pasta all’Arrabiata

    Klassisk italiensk pasta i tomatsås med sting från färsk chili och vitlök. Perfekt pasta att tillaga när du har ont om tid och behöver något lättlagat riktigt gott. Arrabiata betyder ”arg” på italienska och rätten kan översättas som ”argbiggans” pasta.

    (150)

    (150)
    25min

    Rostade morötter med citrondressing, vita bönor och dill

    En ljummen mättande sallad som går fint att äta som den är med en bit bröd och färskost eller som tillbehör till kött eller fisk.

    (10)

    (10)

    Mustig grönsaksragu med pasta tagliatelle

    Underbart mustig rödvinsgryta som passar att förbereda ett par dagar i förväg. Perfekt att värma och servera till god äggpasta en vardag när du har bråttom. Vill du ha den helt vegetarisk går det bra att utesluta Parmigiano Reggiano.

    (36)

    (36)
    1tim

    Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater

    Ugnsrostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater. Vegetarisk och lättlagad rätt som sköter sig självt i ugnen Toppa med smulad fetaost och soltorkade tomater och duka upp på middagsbordet.

    (101)

    (101)
    30min

    Pasta Fettuccine med tomat, mangold och krispigt surdegssmul

    Man kan ju aldrig få för mycket ost. Här är pastan toppad med både fluffigt vispad ricotta och ett moln av finriven Parmigiano Reggiano.

    (16)

    (16)
    30min

    Fikoncarpaccio med burrata, pistagepesto och rostade pistagenötter

    En vacker och lättlagad vegetarisk fikoncarpaccio med pistagepesto och krämig burrata. Lika god att äta en mörk och gnistrande kväll i juletid, som strax innan grillglöden blivit perfekt en varm sommarkväll i början av augusti. Ät och njut!

    (54)

    (54)
    30min

    Nykokt färsk majs med tre toppings

    När det är säsong för färsk majs är det bara att gå all in i frossandet! De här söta, krispiga och snygga grönsakerna är underbart goda och perfekta att variera med olika toppings. Här är tre förslag som vi älskar!

    (11)

    (11)

    Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja

    Långbakade eller semitorkade tomater som de också brukar kallas är smakrika och extra söta eftersom så mycket av vattnet dunstar bort i ugnen. Gör gärna en extra sats och servera som antipasti eller i en sallad tillsammans med mozzarella.

    (71)

    (71)
    2tim 20min

    Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp

    Fixa pastasalladen hemma och ta med till din allra mysigaste picknick-plats. Den vispade fetaostdippen passar även perfekt att bre på crostini eller att doppa en krispig rädisa i.

    (81)

    (81)
    35min

    Soffritto

    Soffritto är en klassisk kombination av tre mustiga grönsaker som ger en doft och smakrik bas till många av Italiens och medelhavets godaste rätter. Det är inte en slump att just de grönsakerna ingår i den här magiska blandningen. Lök, morot och selleri innehåller naturliga smakförhöjare och en liten fin sötma vilket ger en karaktär och fyllighet till alla rätter de ingår i.

    (78)

    (78)
    10min

    Grillad halloumi med zucchini och citron

    Halloumi är alltid en favorit när grillen åker fram! Varva med tunt skuren zucchini för att imponera lite extra och servera med syrlig citron för att balansera den friska sältan i osten.

    (38)

    (38)
    30min

    Gazpacho med olivolja och kronärtskockskräm

    Det är inte mycket som slår en sval gazpacho en varm sommardag. Tips är att mixa soppan hemma, häll upp i kyltermos och duka upp på din nästa picknick. Toppa med kronärtskockskräm, färsk basilika, krutonger och olivolja på plats.

    (8)

    (8)
    15min

    Pasta Pappardelle med pesto och zucchini

    Det här är en riktig life saver när du har ont om tid men vill äta gott. Pesto alla Genovese med innehåll på färsk basilika och Grana Padano blandad med finaste äggpasta och snabbstekta grönsaker.

    (31)

    (31)
    15min

    Risottomix med svamp på stormköket

    Risotto Pronto – risottomix för dig som har ont om tid eller inte vill bära för mycket! Zetas risottomix är busenkel att lyckas med och perfekt för stormköket, det enda du behöver tillsätta är vatten.

    (42)

    (42)
    20min

    Burrata med tomatsallad

    Det här är världens enklaste och godaste förrätt. Den tar ingen tid att göra och bjuder på fina smaker från medelhavet. En krämig version av klassikern Caprese och vi vet att den kommer bli sommarfesternas stora succé!

    (93)

    (93)
    10min

    Pasta Mezze Maniche med scamorza, chili och persilja

    Scamorza är rökt mozzarella som har sitt ursprung i Apulien i södra Italien. Den är torrare och mer kompakt i texturen och får en karakteristisk päronliknande form genom att hängas upp i snören under rökningen. Scarmorza går att byta ut mot vanlig mozzarella.

    (61)

    (61)
    25min

    Grillad blomkål och broccoli med Scamorza

    De här tunt skivade grönsakerna med rökig mustig smak är perfekt att tillaga på grillen under sommaren eller i grillpannan alla andra dagar om året. Rätten är god att äta precis som den är eller som tillbehör till fisk, kött eller kyckling. Scamorza är rökt mozzarella och det är den som ger grönsakerna den mustiga och salta smaken.

    (20)

    (20)
    15min

    Picklade tomater

    De här fräscha och sötsyrliga tomaterna får lätt måltidens huvudroll, trots att det är ett tillbehör. Vi serverar dem till allt från rimmad lax till grillat kött eller kyckling. De är också väldigt goda blandade i en sallad. Bli inte överraskad om alla gäster vill ha receptet!

    (45)

    (45)
    25min

    Ugnsbakade morötter med Parmesan

    De här smakrika morötterna passar utmärkt till kött, fisk och kyckling. Vi har upptäckt att både barn och vuxna har svårt att sluta äta dem när de väl har smakat.

    (84)

    (84)
    40min

    Krispiga smashed potatoes

    De här frasiga potatisarna är inte bara ett tillbehör. De är så goda i all sin enkelhet och tar välförtjänt uppmärksamheten från det som serveras med dem. Passar bra tillsammans med fisk, kyckling och annat kött eller med en smakrik sallad.

    (214)

    (214)
    1tim 15min

    Burrata med pesto och tomatsallad

    Krämig burrata med pesto passar lika bra till lyxig förrätt som till enkel och snabb lunchrätt.

    (50)

    (50)
    10min

    Sallad med mörka kikärtor

    Sallad med mörka kikärtor är gott som det är men smakar också väldigt bra tillsammans med grillad/ugnsstekt fisk eller kyckling.

    (17)

    (17)
    40min

    Pasta Tagliatelle med het tomatsås

    Tagliatelle med het tomatsås – det är tomaternas aromer och den gröna smaken från olivoljan som spelar huvudrollerna. Dessutom är det ett gott och snabbt val då tiden är knapp.

    (67)

    (67)
    30min

    Crostini med bönsalsa

    Crostini med bönsalsa är perfekt som plock innan maten eller till minglet.

    (27)

    (27)
    30min

    Pasta Strozzapreti med aubergine och grönkål

    Denna rätt är perfekt för dem som söker en vegetarisk alternativ som inte kompromissar med smak. Auberginen ger en härlig textur och djup smak till rätten, medan grönkålen tillför en lätt bitter smak som kompletterar auberginens sötma perfekt.

    (58)

    (58)
    45min

    Piadina med het bönröra

    Piadina, det italienska tunnbrödet bakat med olivolja, är en mångsidig favorit som passar till många tillfällen. Prova att fylla brödet med en smakrik bönröra och stek det i en varm panna för en härligt gyllene och frasig yta. Perfekt för en snabb lunch, picknick eller lätt middag – oavsett om du njuter av den hemma.

    (29)

    (29)
    20min

    Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver

    Snabblagad vardagspasta med krämig fetaost, paprika och oliver är underbar rätt som är både lätt att förbereda och full av smak. Denna pasta är perfekt för en hektisk vardag när du behöver en snabb men god måltid.

    (165)

    (165)
    20min

    Stekt svamp med pecorino

    Stekt svamp med pecorino är en smakrik rätt som kan avnjutas på flera sätt. Servera som egen vegetarisk rätt tillsammans med nybakat bröd, eller som ett utsökt tillbehör till kött, fisk eller kyckling. Den krämiga pecorinon smälter ihop med de stekta svamparna och skapar en perfekt kombination av smaker som höjer vilken måltid som helst. En enkel rätt som snabbt blir en favorit i köket!

    (31)

    (31)
    15min

    Halloumi med svartkål och svamp

    En enkel och snabblagad rätt med halloumi och svartkål. Ge den extra sting med romescosås.

    (65)

    (65)
    30min

    Ugnsbakad aubergine med tomatsås och parmesan

    Ett enkelt och gott sätt att tillaga aubergine. Passar fint att servera på egen hand med en god sallad till, eller gör som i Italien och bjud den ihop med en bit kött eller fisk.

    (290)

    (290)

    Bakad rotselleri med pesto piccante och fetaost

    Bakad rotselleri är gott som tillbehör till grillat, på buffén eller som en egen vegetarisk rätt.

    (43)

    (43)
    2tim 10min

    Fyllda bifftomater

    Det här är ett vackert sätt att servera grönsaker och ris på till t ex grillad kyckling eller annat kött.

    (15)

    (15)
    45min

    Piadina med Pesto Piccante, mozzarella och örter

    Det italienska brödet Piadina är perfekt för att testa den senaste TikTok-trenden! Värm brödet i en stekpanna med lite olivolja och vik det på det trendiga sättet – fyll varje sektion med dina favoritsmaker, som saftiga tomater, krämig buffelmozzarella och aromatisk pesto. Enkelt, snabbt och roligt att göra – dessutom blir det en måltid som både ser fantastisk ut och smakar ännu bättre!

    (19)

    (19)
    15min

    Bön- och äppelsallad

    Vegetarisk och snabblagad sallad med fräscha smaker från äpple och blekselleri. Toppa med rostade valnötter för härligt krisp.

    (24)

    (24)
    15min

    Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

    Bakad fetaost, tomat och chili gör den trendiga och snabblagade tik tok pastan magiskt god. Det är dessutom en lättlagad och snabb maträtt som är härligt krämig med mycket smak. Vi tror att en ny vardagsklassiker har fötts!

    (458)

    (458)
    30min

    Grillad aubergine med fetaostsalsa

    Grillad aubergine med smakrik salsa gjord på fetaost, tomater och melon. Passar utmärk som förrätt eller som tillbehör.

    (62)

    (62)
    1tim 10min

    Vegetariska kåldolmar med halloumi

    Goda vegetariska kåldolmar fyllda med riven halloumi och cannelinibönor. Ljuvliga smaker från medelhavsköket. Serveras med mustig klassisk tomatsås.

    (60)

    (60)
    45min

    Ugnsbakade rotfrukter med oliver och fetaost

    Ugnsbakade rotfrukter med krämig fetaost och grekiska oliver. Passar fint som tillbehör till kött, kyckling och fisk, samt som egen vegetarisk maträtt.

    (237)

    (237)
    50min

    Wrap med grillost, rödlök och tomat

    Njut av fräsch och smakrik wrap fylld med grillad halloumi, krispig rödlök och saftiga tomater, allt omslutet i det klassiska italienska brödet Piadina. Den salta osten tillsammans med de friska grönsakerna skapar en perfekt balans av smaker. Perfekt att svänga ihop till en snabb lunch eller som en lättare middag, där Medelhavet möter italiensk street food på bästa sätt.

    (57)

    (57)
    20min

    Piadina med fetaost och Pesto Piccante

    Piadina är ett klassiskt italienskt tunnbröd bakat med olivolja som här får en smakrik twist. Fyll den med het pesto, krämig fetaost och saftiga oliver för en kombination som verkligen väcker smaklökarna. Perfekt att njuta av som en lätt lunch eller ett mättande mellanmål. Med denna piadina får du en smakbit av både Italien och Grekland – snabbt, enkelt och oemotståndligt gott!

    (11)

    (11)
    20min

    Grönkålssallad med fetaost och granatäpple

    Grönkålssallad med mycket färg och smak. Passar utmärkt att servera som egen rätt eller som tillbehör på julbordet.

    (77)

    (77)
    20min

    Skafferipasta med Tareq Taylor

    Enkel och snabblagad vardagspasta i samarbete med Tareq Taylor. Med inspiration från medelhavsköket, hetta från chili, umami från sardeller och kikärtor som mättar.

    (52)

    (52)
    25min

    Pasta Vongoloni med pesto och blomkål

    Snabblagad vegetarisk pasta med pesto och blomkål. Utmärkt att servera till vardags när man vill ta vara på trötta grönsaker och kryddor i kylen.

    (37)

    (37)
    25min

    Spaghetti med Pesto Piccante

    Snabblagad pasta pesto piccante med smak av het chili och paprika. Det stekta vitlöksbrödet ger pastan krisp, något som är vanligt i södra Italien. Passar fint till lunch eller middag.

    (44)

    (44)
    25min

    Getostbollar med örter

    Goda getostbollar med tre olika toppnings. Utmärkt småplock till minglet. Enkelt att förbereda och kan varieras med olika smakkombinationer.

    (46)

    (46)
    25min

    Pasta Radiatori med grönsaker och kidneybönor

    Snabblagad vegetarisk pasta med italienska smaker. Bönorna tillsammans med grönsakerna gör pastan mättande med härlig hetta från chili.

    (69)

    (69)
    25min

    Svamptoast

    Svamptoast med läcker touch av vitlök under ett täcke av smält ost. Använd gärna svamp efter säsong för bästa smak.

    (78)

    (78)
    20min

    3x Krustader till mingel

    Festliga krustader som passar utmärkt att servera som tilltugg till minglet och drinken. Med variation av söta och salta krustader kan alla välja sin favorit.

    (13)

    (13)
    30min

    Picklad grönkål med chili och vitlök

    Picklad grönkål med smak av vitlök och chili är ett utmärkt tillbehör till fisk, kyckling eller kött. Förbered gärna dagen innan för mer smak.

    (39)

    (39)
    2tim 10min

    Picklade polkabetor med lagerblad och timjan

    Picklade polkabetor kryddade med färsk timjan och lagerblad. Lagen är gjord på vitvinsvinäger vilket gör att betorna får en mild och nyansrik smak. Utmärkt att servera som tillbehör eller i sallader.

    (58)

    (58)
    2tim 10min

    Snabbpicklade grönsaker

    Snabbpicklade grönsaker som kan ätas direkt. Lagen är gjord på vitvinsvinäger som ger grönsakerna en mild och nyansrik smak. Passar utmärkt som tillbehör.

    (13)

    (13)
    15min

    Bruschetta med långbakade tomatklyftor och friterad kapris

    En smakrik bruschetta med ugnsbakade tomatklyftor tillsammans med smakrik olivolja och friterad kapris blir perfekt som lite antipasti eller på buffébordet.

    (54)

    (54)
    3tim 30min

    Spaghetti med Linsbolognese

    Spaghetti med linsbolognese är en mustig vegetarisk bolognese med röda linser. Klassiska italienska smaker med mycket grönsaker. Servera med riven parmesan.

    (290)

    (290)
    45min

    Linsburgare med pestomajonnäs och picklad rödlök

    Smakrik vegetarisk burgare, med röda linser istället för kött. Pestomajonnäs och picklad rödlök är goda tillbehör. Servera i surdegsbröd med sallad.

    (78)

    (78)
    1tim

    Bakade fetaostpaket

    Bakad fetaost tillsammans med olika bönor och örter, smakar ljuvligt som ett tillbehör eller som en enklare förrätt.

    (91)

    (91)
    30min

    Grillade bönor med lökvinägrett och parmesan

    Grillade bönor med en härlig lökvinägrett toppad med parmesan. Härlig förrätt eller mellanrätt på sommaren.

    (28)

    (28)
    30min

    Ljummen sallad på primörer och burrata

    En ljuvlig förrätt med smak av vårens första primörer tillsammans med en krämig burrata och en örtolja.

    (54)

    (54)
    20min

    Halloumisallad med melon

    Härlig sommarsallad med vattenmelon och grillad halloumi. Utmärkt att servera som tillbehör eller egen maträtt.

    (67)

    (67)
    20min

    Spaghetti Cacio e pepe

    Cacio e pepe är en klassisk italiensk vardagspasta som blir härligt krämig om den tillagas med varsamhet. Tänk på att värmen inte får vara för hög- då klumpar sig osten. Rätten kräver en hel del övning innan den blir perfekt, men det är definitivt värt mödan. Du har all anledning att vara stolt när du lyckas få till önskad krämighet. Passar smakmässigt både vuxna och barn. Serveras med färskriven pecorino på toppen och nymalen svartpeppar.

    (608)

    (608)

    Ägg i tomatsås med vita bönor

    Matig tomatsås med bönor som serveras med kokta äggen. Utmärkt att servera till den italienska brunchen eller som lättare lunch.

    (189)

    (189)
    25min

    Spaghetti Pomodoro

    Klassisk italiensk vardagspasta som serveras med riven grana padano ost på toppen. Tomatsåsen är härligt mustig och ger fin smak till rätten.

    (345)

    (345)
    20min

    Piadina med pesto och oliver

    Piadina är en klassisk italiensk street food som bjuder på en smakresa till Medelhavet. Fyll brödet med aromatisk pesto, saftiga oliver, krämig buffelmozzarella och riven parmesan. Strö över färsk basilika för en extra frisk touch. Den här mångsidiga rätten passar perfekt oavsett om du vill njuta av en snabb lunch hemma eller ta med dig en smakfull måltid på språng!

    (32)

    (32)
    15min

    Piadina med kronärtskocka och mozzarella

    Piadina är ett härligt italienskt tunnbröd bakat med olivolja som bjuder på en smak av Italien. Värm snabbt i stekpannan och fyll med mjuka kronärtskockor, krämig buffelmozzarella och riven parmesan. Lägg till fräscha cocktailtomater och en doft av färsk timjan för en komplett smakupplevelse.

    (30)

    (30)
    15min

    Piadina med skogschampinjoner, tryffelcrème och mozzarella

    Piadina är ett italienskt tunnbröd bakat med olivolja som bjuder på oändliga möjligheter. Värm det lätt i en stekpanna, fyll med saftiga champinjoner, krämig buffelmozzarella, tryffelcrème, parmesan och färska tomater. Avsluta med lite fräscha salladsskott för extra krisp. Oavsett om du är inne eller ute, blir Piadina den perfekta måltiden – enkel, smakrik och flexibel. Testa en bit av Italien var du än är!

    (44)

    (44)
    15min

    Spaghetti med savoykål och bönor

    En härligt mustig vegetarisk pastarätt med svarta bönor, oliver och savoykål. Toppas med nyriven parmesan och en smakrik olivolja.

    (325)

    (325)
    25min

    Linsgryta med tomat och fetaost

    Mustig och snabblagad linsgryta som toppas med fetaost. En mycket god vegetarisk middag mitt i veckan.

    (1679)

    (1679)
    15min

    Bönsallad med crostini

    En snabb och god bönsallad som passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé. Krispigt, härligt och välsmakande med oliver, bönor och grillad paprika.

    (188)

    (188)
    15min

    Råstekta grönsaker med vegansk majonnäs

    Råstekta grönsaker och vegansk majonnäs gjord på kikärtsspad. Passar utmärkt som egen huvudrätt eller som tillbehör.

    (36)

    (36)
    25min

    Kikärtor med smak av citron och provencal

    Kikärtor, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citron och olivolja Provencal. Ett matigt tillbehör eller ett snabbt gott mellanmål.

    (105)

    (105)
    5min

    Linser smaksatta med citronoliver

    Linser, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citronoliver, olivolja och gräslök. Matigt tillbehör eller ett snabbt mellanmål.

    (44)

    (44)
    5min

    Svarta bönor med grillad paprika

    Svarta bönor, färdiga att äta som du snabbt blandar ihop med grillad paprika. Snabbt och gott tillbehör eller mellanmål.

    (36)

    (36)
    5min

    Kidneybönor med italiensk salladskrydda

    Smaksatta kidneybönor, färdiga att äta, med salladskrydda är snabbt och mättande. Serveras som mellanmål, lunch eller som ett matigt tillbehör.

    (82)

    (82)
    5min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Vegetariska recept
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Glutenfria produkter
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad