Vegetariska recept

Recept på vegetariska rätter. Medelhavsmaten är full av färger, smaker och vitaminer.

Grillad melonpizza med fetaost

Gott tillbehör till kyckling, kött, fisk eller allt grillat. Eller varför inte som en härlig sommarlunch tillsammans med ett gott bröd, fin olivolja och havssalt.

(6)

Bröd- och tomatsoppa - Pappa al Pomodoro

En mustig bön- och tomatsoppa som du lätt lagar till en vardagskväll, enkel och god soppa med en härlig macka för lite mer matighet.

(4)

Gratinerade ricottabollar med spenat - Malfatti ai Spinaci

Gratinerade ricottabollar med spenat och smaksatta med parmesan, på italienska malfatti ai spinaci. Dessa färskostbollar påminner lite om mjukare gnocchi och malfatti betyder slarvigt gjorda på italienska.

(6)

Gratinerad svamp - Funghi gratinati

Gratinerad svamp med parmesan och dagsgammalt bröd. Perfekt som egen rätt med goda tillbehör eller som ett eget tillbehör.

(3)

Sommarsallad med helbakad halloumi

Härlig sommarsallad med smaker från medelhavsköket tillsammans med en fräsch örtvinägrett

(19)

Ugnsbakad fänkål med chili och citron

Vegetariskt tillbehör som passar fint till fisk eller ljust kött.

(8)

Rostad färskpotatis med mini mozzarella och fänkål

Potatissallad med rostad färskpotatis och smaker från medelhavsköket.

(10)

Sommargrönsaker och parmesan med tapenade

Färgglada primörer tillsammans med tapenade och parmesanost passar fint som aperitivo.

(4)

Grillad halloumi med spenat- och hasselnötssallad

Sallad med mycket fräschör och krisp från rostade hasselnötterna.

(6)

Halloumi fries med kikärtsdipp

Friterad halloumi blir ljuvligt frasig. Doppa i krämig kikärtsdipp som smaksatts med grillad paprika och vitlök. Perfekt som drinktilltugg eller smårätt.

(7)

Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

Pastasallad med pesto, svartkål, härliga primörer och toppad med rostad fetaost. Läcker sallad som egenrätt, tillbehör till grillat eller till vårbuffén.

(10)

Citronpasta linguine med rostade pistagenötter

En fräsch och härligt smakrik pasta med få ingredienser och som går snabbt att laga till. Härliga smaker av citron, vitlök, parmesan och pistagenötter.

(18)

Bakad fetaost med rostat bröd

Fetaost som ugnsbakas eller läggs på grillen i folieknyte ger en djupare smak. Tillsammans med honung och rosmarin blir det en perfekt smakkombination. Perfekt som mindre rätt på rostat bröd eller som tillbehör.

(20)

Spaghetti pesto

Spaghetti pesto är en riktigt klassiker med den smakrika röran med basilika från Genua. God till pasta, men också på brödet tillsammans med italienska charkuterier. Här är en variant med rostade solroskärnor.

(29)

Frukostfrallor med cannelinibönor

Gott och lite extra mättande bröd med cannelinibönor, russin och pumpafrön. Frallorna jäser i kylen över natten och på morgonen är det bara att grädda dem. Det går förstås även bra att låta dem jäsa i rumstemperatur.

(9)

Rostad fetaost till sallad på Orzo-gryn och gulbeta

När man rostar fetaost får man fram ännu mer smak och en härlig krispighet. Strö över en sallad som den här grynsalladen med gulbeta. Passar även fint till soppa eller snacks.

(12)

Matmuffins med cannelinibönor, oliver och fetaost

Muffins med cannelinibönor, fetaost och oliver, perfekt som mellis eller som lunch, till en picknick

(11)

Hallon- och blåbärspaj med kikärtspajdeg

Ljuvligt god sommarpaj med hallon och blåbär som går minst lika bra att göra på vintern med frysta bär. Med en pajdeg på kikärtor.

(17)

Morotsbröd med kidneybönor

Morotsbröd med kidneybönor blir saftigt, gott och du får i dig både bönor och rotsaker. Passar utmärkt till frukost eller varför inte till soppa.

(10)

Italiensk chokladtårta med svarta bönor

En saftig och ljuvligt god chokladtårta där få gäster ens kan ana att den innehåller svarta bönor. Dessutom är den glutenfri. Använd en liten form, ca 18 cm om du vill göra en hög tårta som du kan skära i två lager som på bilden.

(44)

Maränger på kikärtsspad

Maränger gjorda på kikärtsspad istället för äggvita blir minst lika goda, och det är fascinerande att se hur kikärtsspadet kan vispas upp till tjockt skum. Perfekta veganska maränger.

(37)

Äppelmuffins med kanel och kardemumma

Glutenfria och saftigt goda muffins med vita bönor, kanel och kardemumma. Perfekt som en mellis eller att ha med sig på en picknick.

(22)

Kapriskrisp

En krispig topping som passar till sallader, pasta eller i soppan. Kapris och solroskärnor ger en extra smak och lyfter en enklare rätt.

(7)

One pot pasta med grönsaker

Pastarätt som är den perfekta snabbmaten, allt tillagas i en gryta - one pot pasta. Bra vardagsmat som snabbt kan lagas till och blir härligt mustig med oliver, sardeller, kapris och soltorkade tomater.

(27)

Ratatouille med italienska smaker

En enkel och smakrik ratatouille med italienska smaker och fetaost. Perfekt som tillbehör eller till buffébordet

(22)

Ricottaplättar med citron och färska bär

Fräscha och luftiga plättar med citron och färska bär. Perfekt som en brunchrätt eller som en enklare efterrätt.

(19)

Frittata på grönkål och spaghetti

En härlig variant på frittata med grönkål och spaghetti. Perfekt att snabbt laga till när du har lite kall pasta kvar från dagen innan.

(25)

Vintersallad med gorgonzola och valnötter

En härlig sallad med gorgonzola och valnötter. En fräsch favoriträtt till vintern med en bra bas på ris av kikärtor som gör den mer mättande och med pigga inslag av granatäpple.

(19)

Fräst svartkål med svarta bönor

Fräst svartkål tillsammans med svarta bönor, rödlök och morot. Ett perfekt tillbehör, contorni, till varmrätten eller som en bufférätt.

(21)

Rostad blomkålssoppa med gremolata

Soppa med rostad blomkål och potatis med god knaprig topping av ugnsrostade kikärtor á la gremolata. En värmande, smakrik soppa med spännande tillbehör.

(42)

Surdegsmacka med svamp & BreOliv örtröra

Härlig och smakrik lunchmacka som har ett lager BreOliv örtröra och sedan toppas med varm svamp, linser och grönkål. Extra god med hembakt bröd och egenplockad svamp så klart! Den här mackan är vegansk, men skulle också bli god med hyvlad parmesan på toppen.

(8)

Cocotter med nässlor, parmesan och ägg

En enkel rätt med stora smaker som passar till helgfrukosten eller som en lättare lunch. Använd gärna det gröna enligt säsong.

(4)

Auberginesallad med panerad mozzarella

Servera som tillbehör, förrätt eller som småplock. Mozzarellan blir härligt krämig med ett krispigt yttre!

(26)

Pecorinopolenta med vitlöksstekt svamp och örter

Servera som lättare rätt i vardagen eller varför inte som en härlig förrätt till helgen! Smaker av Pecorino och vitt vin ger denna polenta guldkant.

(5)

Pasta Strozzapreti med citron och rostade primörer

Rostade primörer, al dente pasta och en krämig citronsås. Snabb och enkel vardagsrätt!

(16)

Krustader med gorgonzolaröra och rostade vindruvor

Utmärkt plockmat till festen! Sältan i gorgonzolan passar perfekt med sötman från ugnsrostade vindruvor. Imponera på vännerna med denna smakexplosion.

(29)

Krustader med fetaostkräm och fikon

Perfekt plockmat till festen och nyårsskålen! Fetaostkrämen bryts av med krispigheten från krustader och rostade nötter. Färska fikon är pricken över i!

(20)

Mangold med vitlök och chili

Ett grönt tillbehör som blir till en lättare rätt tillsammans med mozzarella och rostat surdegsbröd.

(8)

Pasta Mezze Maniche med halloumibolognese

Riven, stekt halloumi får perfekt konsistens och sältan från osten passar utmärkt med sötman från tomaterna. En snabb och smakrik rätt till vardag och helg!

(64)

Halloumipytt med bön- och paprikadipp

Pytt i panna à la Medelhavet. Krispig halloumi och salta oliver passar utmärkt tillsammans med sötman från den grillade paprikan. Smaklig måltid!

(19)

Matig medelhavsallad med ris av baljväxter

En matig sallad med ris av gröna ärter & röda linser tillsammans med färska och soltorkade tomater, oliver och kapris. Passar såväl till vardags som helg.

(26)

Ris av kikärtor med tomat och champinjoner

En mustig vegetarisk rätt med kikärtsris, tomat och champinjoner. Bjud som egen rätt eller som tillbehör.

(19)

Pasta Capellini med vitlök och chili

Tunn pasta med vitlök och chili fräst i olivolja, en snabb och enkel rätt med klassiska smaker.

(25)

Chutney på soltorkade tomater

Chutney med ljuvliga smaker av soltorkade tomater, ingefära, äpplen. Tillsätt vinäger för en frisk syra som passar väldigt bra till parmesanost.

(8)

Ugnsrostade kikärtor med rosmarin och honung

Kikärtor som har fått rosta i ugn får en härligt nötig smak. Smaksätt med rikligt med rosmarin och vänd runt i honung. Passar perfekt till parmesanost.

(21)

Rostade rödbetor med halloumi och bönor

Rostade rödbetor i ugn med italienska klassiska smaker som kapris, lök och vinäger. Sältan i halloumi ger en god smakkombination. Passar perfekt som tillbehör eller som egenrätt.

(38)

Rödbetshummus med smulad fetaost

Hummus på kikärtor och rödbetor får en ljuvligt god smak och härlig färg. Smula på fetaost och få sältan till. Passar utmärkt som tillbehör till mat eller bröd.

(25)

Potatis i ugn med aioli

Frasig klyftpotatis med vitlöksaioli. Ett perfekt tillbehör till kött, fisk och fågel eller till en nygrillad burgare.

(9)

Sparris med parmesan och nötter

Nykokt sparris med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Enkel och god förrätt.

(29)

Grönkålschips med parmesan

Krispiga grönkålschips med lagrad parmesan. Perfekt som tilltugg till drinken eller framför tvn.

(52)

Varma grönsaker med äppelcidervinäger

Fräscht syrliga grönsaker med äppelcidervinäger. Stekt blomkål, broccoli, paprika, zucchini, morot, rödlök och äpple med god vinägrett. Servera som tillbehör till ljust kött, kyckling och fisk.

(19)

Bönburgare med paprikasås

Vegetarisk bönburgare med krämig paprikasås och goda tillbehör.

(29)

Spaghetti Carbonara med halloumi

Vegetariskt Spaghetti Carbonara med halloumi istället för pancetta. Krämig och god vegetarisk variant på italiensk klassiker.

(161)

Stekt, marinerad halloumi

Stekt, vitlöksmarinerad halloumi som passar utmärkt som tilltugg till drinken eller som ett vegetariskt alternativ på grillen

(29)

Rostade kikärtor med Grana Padano

Rostade kikärtor med lagrad italiensk ost. Perfekt tilltugget till drinken eller snacket framför filmen.

(81)

Avokadosallad med svarta bönor

Avokadosallad med svarta bönor, broccoli, gurka och salladslök. Med en sötsyrlig balsamvinäger-vinägrett och färska örter.

(50)

Grynsallad med paprikasalsa & rostade grönsaker

Denna grynsallad eller grain bowl bygger på att blanda gryner, rostade och färska grönsaker samt andra ingredienser till färgstarka matskålar. Grynerna utgör alltid den mättande grunden och sedan kan man improvisera i oändlighet beroende på vilka ingredienser som finns i säsong och i kylskåpet.

(26)

Bruschetta med vegansk bönröra

Surdegsmacka med fräsch röra på BreOliv, cannellinibönor, solrosfrön, rödlök, citron och kapris. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(32)

Matig macka med grillad aubergine och edamamekräm

Matig macka med fräsch bönkräm med BreOliv, edamamebönor och citron som toppas med grillad aubergine och italiensk hårdost Grana Padano. BreOliv är ett helt vegetabiliskt fett med bara fyra ingredienser, olivolja, fett från sheanötter, vatten och salt.

(11)

Bakade betor med burrata och kikärtskräm

Bakade rödbetor på en bädd av kikärtskräm med körsbär, krämig burrata och silverlök.

(11)

Het vegetarisk böngryta

Vegetarisk böngryta med hetta från chili. Serveras med färsk koriander.

(72)

Rödbetsgnocchi med getost och karamelliserade valnötter

Rödbetsgnocchi med chevréost och karamelliserade valnötter.

(9)

Caponata med aubergine

Caponata är en siciliansk tomat- och grönsaksröra med aubergine som gärna serveras ljummen. Passar bra som tillbehör till kyckling, kött eller som egen vegetarisk rätt.

(5)

Hallonsmoothie med sojabönor

Hallonsmoothie med sojabönor som är fräsch, mättande och enkel att göra.

(23)

Grillad fetaost och grönsaker

Grillad fetaost med sparris, spetskål, körsbärstomater, zucchini och färsk lök. Fetaosten blir härligt mjuk och krämig och serveras med fördel med en god olivolja.

(19)

Picklade grönsaker med rosébalsamvinäger

Picklade grönsaker som passar utmärkt som tillbehör till grillat.

(16)

Grillad sparris med örtricotta

Nygrillad sparris med mild örtricotta som passar perfekt som en förrätt eller som ett tillbehör till grillat.

(85)

Pastasallad med sparris och buffelmozzarella

Pastasallad med färsk sparris, späda morötter, buffelmozzarella, avokado, oliver och gräslök med en dressing på rosébalsamvinäger och god olivolja.

(86)

Grillad halloumi med coleslaw

Grillad halloumi med hemmagjord coleslaw. Sältan i osten tillsammans med sötman i coleslaw är ljuvligt gott.

(44)

Halloumiburgare med avokado och picklad lök

Halloumiburgare med riven morot och zucchini som toppas med picklad rödlök och avokado på grillat surdegsbröd.

(104)

Grynsallad med fetaostkräm

Vegetarisk grynsallad med zucchini, färska fikon och fetaostkräm med basilika. En utmärkt matig lunch eller fräsch middag.

(26)

Frittata med skogschampinjoner och parmesan

Frittata, matig italiensk omelett med stekta skogschampinjoner, potatis, parmesan och färska örter.

(45)

Varma smörgåsar med parmesan och bönröra

Varma smörgåsar med riven parmesan och en bönröra med vitlök och örter.

(13)

Kikärtspannkakor med getost och honung

Italienska Farinata – små kikärtspannkakor med getost, honung och rosmarin. Passar utmärk som mellanmål eller som en festlig förrätt.

(6)

Gnocchi av ugnsrostad pumpa med gorgonzola

Gnocchi smaksatt med ugnsrostad pumpa. Serveras med gorgonzolaost, rostade valnötter och en god olivolja.

(23)

Spaghetti med svamp och tryffelcrème

Tryffeldoftande, vegetarisk spaghetti med nystekta skogschampinjoner och parmesan.

(71)

Karamelliserad schalottenlök

Söt syrlig karamelliserad lök med doft av timjan. Passar utmärkt till ostbrickan eller på en nygrillad hamburgare.

(16)

Citronmarinerad zucchini

Tunt skivad zucchini marinerad i citron och färsk mynta. Ett gott tillbehör till en bit kött eller fisk.

(39)

Saffransfräst fänkål

Fräst fänkål som har fått smak av saffran och vitt vin. Perfekt att servera till fisk, kyckling eller som som en del av en buffé.

(26)

Pizza Margarita

Klassisk enkel pizza med smakrik tomatsås och krämig buffelmozzarella. Avnjut den som den är addera din favorit toppning.

(14)

Tomatpizza

Enkel och klassisk pizza med färska tomater och mozzarella. Perfekt att servera när man är många.

(3)

Pizza ai Funghi

Pizza med svamp och mozzarella. Skiva svampen tunt så att den blir ordentligt grillad - då kommer den goda svampsmaken fram och gör pizzan fantastisk god.

(12)

Pizza Bianca

En klassisk vit pizza med ost och vitlök. Äts med fördel som den är eller toppas men grönsaker, skinka eller salami och några toppar vit tryffelolja.

(16)

Friterade lökringar

Hemmagjorda lökringar med frasigt skal. Perfekta små krispiga munsbitar som passar perfekt som snack eller tilltugg.

(9)

Picklad rödlök

Picklad rödlök är ett perfekt tillbehör till kött, kyckling, fisk och vegetariskt. Kan ätas redan efter en timme men löken kan också läggas in ett par dagar i förväg.

(59)

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana är en italiensk vegetarisk auberginegratäng med aubergine, tomatsås, mozzarella och parmesan.

(124)

Crostini med blomkålcrème och prosciutto

Crostini med krämig blomkålscrème, krispig prosciutto och rostade mandlar. Passar bra som festliga munsbitar.

(12)

Crostini med borlotticrème

Crostini med crème av borlotti, marinerad rödlök och stekt salvia. Underbara små munsbitar som är perfekta för fest när man ska bjuda många.

(26)

Italienska piroger

Frasigt friterade piroger med ost, soltorkade tomater och färska örter. Utmärkt som småplock eller på en buffé. I Italien kallas dessa piroger Panzerotti.

(23)

Vegetariska grillspett med pesto

Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

(23)

Grillad polenta med taleggio

Polenta med karamelliserad lök och smält italiensk ost. Passar utmärkt som aptitretare innan maten eller på buffébordet.

(19)

Bönsallad med tomat, gurka och chili

En härligt het sallad med chili, blandade bönor och tomat.

(31)

Avokado- och grapesallad med balsamvinäger

En krispig, fruktig och frisk sallad med grapefrukt, avokado och rosébalsamvinäger

(1)

Bönsallad med selleri och chili

Att göra en bönsallad är enkelt och snabbt, men framförallt gott! Här med selleri och chili.

(5)

Risotto på matvete med rucola och parmesan

Matvetet har en nästan nötig smak, här som en god variant på risotto.

(31)

Parmesangratinerade grönsaker

Parmesangratinerade grönsaker med färsk timjan och vitlök. Serveras med fördel till kyckling, fisk eller en bit kött.

(4)

Vita bönor i tomatsås

Stora vita bönor i en mustig smakrik tomatsås. Passar utmärkt som tillbehör eller som brunch.

(43)

Varm sallad med blandade bönor

Blandade bönor i varm sallad som passar som vegetarisk rätt eller som tillbehör.

(25)

Kikärter med soltorkade tomater i pestomarinad

Kikärtor tillsammans med soltorkade tomater passar bra som tillbehör till kyckling eller kött.

(21)

Marinerade ugnsbakade grönsaker

Servera som tilltugg tillsammans med lufttorkad skinka och mozzarella eller fetaost.

(17)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.