Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Antipasti och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Mina recept
    • Olivolja

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Gott att veta

      Gott att veta & matinspiration

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Antipasti
      • Bönor
      • Fetaost
      • Gryner
      • Halloumi
      • Italienska ostar
      • Kapris
      • Mozzarella
      • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
      • Pasta
      • Risotto
      • Tomater
      • Vinäger

      Matlagningsfilmer

      • Aioli
      • Bruschetta
      • Caesarsallad
      • Italiensk tomatsås
      • Koka pasta al dente
      • Ragu – Bolognese
      • Risotto – Grundrecept
      • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
      • Pasta med blåmusslor
      • Pesto – matlagningsfilm
      • Puttanesca

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Buffé – att planera och laga
      • Grilltips
      • Medelhavsmat och träning
      • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
      • Medelhavsmat med smak av sommar
      • Matsvinn

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Strozzapreti Casa Di Luca

      400 g

      Visa fler...

      Nya produkter

      Colossaloliver med kärnor

      370 g

      Pecorino Romano grovriven

      85 g

      Crema di Balsamico Tryffel

      112 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Olivolja
      • Antipasti och röror
      • BreOliv
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Gryner och ris av baljväxter
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • En hållbar väg – Care of Di Luca
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt
      • Så här lätt väljer du rätt olivolja

      KONTAKTA OSS

      • Fråga oss
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgiftspolicy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Vegetariska recept

    Recept på vegetariska rätter. Medelhavsmaten är full av färger, smaker och vitaminer.

    Pasta all’Arrabiata

    Klassisk italiensk pasta i tomatsås med sting från färsk chili och vitlök. Perfekt pasta att tillaga när du har ont om tid och behöver något lättlagat. Arrabiata betyder ordagrant "arg" på italienska och referrers därför som den arga pastan.

    (4)

    (4)
    25min

    Rostade morötter med citrondressing, vita bönor och dill

    En ljummen mättande vintersallad som går fint att äta som den är med en bit bröd och färskost eller som tillbehör till kött eller fisk.

    (2)

    (2)

    Mustig grönsaksragu med tagliatelle

    Underbart mustig rödvinsgryta som passar att förbereda ett par dagar i förväg. Perfekt att värma och servera till god äggpasta en vardag när du har bråttom. Vill du ha den helt vegetarisk går det bra att utesluta Parmigiano Reggiano.

    (5)

    (5)
    1tim

    Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater

    Ugnsrostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater. Vegetarisk och lättlagad rätt som sköter sig självt i ugnen Toppa med smulad fetaost och soltorkade tomater och duka upp på middagsbordet.

    (10)

    (10)
    30min

    Tomat- och mangoldfettuccine med krispigt surdegssmul

    Man kan ju aldrig få för mycket ost. Här är pastan toppad med både fluffigt vispad ricotta och ett moln av finriven Parmigiano Reggiano.

    (8)

    (8)
    30min

    Fikoncarpaccio med burrata, pistagepesto och rostade pistagenötter

    Lika vacker som enkel göra, carpaccio som passar bra både som förrätt och dessert. Peston blir lätt en favorit, ringla över krämig burrata på en bädd av solmogna söta tomater.

    (35)

    (35)
    30min

    Nykokt färsk majs med tre toppings

    När det är säsong för färsk majs är det bara att gå all in i frossandet! De här söta, krispiga och snygga grönsakerna är underbart goda och perfekta att variera med olika toppings. Här är tre förslag som vi älskar!

    (3)

    (3)

    Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja

    Långbakade eller semitorkade tomater som de också brukar kallas är smakrika och extra söta eftersom så mycket av vattnet dunstar bort i ugnen. Gör gärna en extra sats och servera som antipasti eller i en sallad tillsammans med mozzarella.

    (33)

    (33)
    2tim 20min

    Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp

    Fixa pastasalladen hemma och ta med till din allra mysigaste picknick-plats. Den vispade fetaostdippen passar även perfekt att bre på crostini eller att doppa en krispig rädisa i.

    (29)

    (29)
    35min

    Soffritto

    Soffritto är en klassisk kombination av tre mustiga grönsaker som ger en doft och smakrik bas till många av Italiens och medelhavets godaste rätter. Det är inte en slump att just de grönsakerna ingår i den här magiska blandningen. Lök, morot och selleri innehåller naturliga smakförhöjare och en liten fin sötma vilket ger en karaktär och fyllighet till alla rätter de ingår i.

    (19)

    (19)
    10min

    Grillad halloumi med zucchini och citron

    Halloumi är alltid en favorit när grillen åker fram! Varva med tunt skuren zucchini för att imponera lite extra och servera med syrlig citron för att balansera den friska sältan i osten.

    (18)

    (18)
    30min

    Gazpacho med olivolja och kronärtskockskräm

    Det är inte mycket som slår en sval gazpacho en varm sommardag. Tips är att mixa soppan hemma, häll upp i kyltermos och duka upp på din nästa picknick. Toppa med kronärtskockskräm, färsk basilika, krutonger och olivolja på plats.

    (4)

    (4)
    15min

    Pasta Pappardelle med pesto och zucchini

    Det här är en riktig life saver när du har ont om tid men vill äta gott. Pesto alla Genovese med innehåll på färsk basilika och Grana Padano blandad med finaste äggpasta och snabbstekta grönsaker.

    (17)

    (17)
    15min

    Risottomix med svamp på stormköket

    Risotto Pronto - risottomix för dig som har ont om tid eller inte vill bära för mycket! Zetas risottomix är busenkel att lyckas med och perfekt för stormköket, det enda du behöver tillsätta är vatten.

    (27)

    (27)
    20min

    Burrata med tomatsallad

    Det här är världens enklaste och godaste förrätt. Den tar ingen tid att göra och bjuder på fina smaker från medelhavet. En krämig version av klassikern Caprese och vi vet att den kommer bli sommarfesternas stora succé!

    (41)

    (41)
    10min

    Pasta Mezze Maniche med scamorza, chili och persilja

    Scamorza är rökt mozzarella som har sitt ursprung i Apulien i södra Italien. Den är torrare och mer kompakt i texturen och får en karakteristisk päronliknande form genom att hängas upp i snören under rökningen. Scarmorza går att byta ut mot vanlig mozzarella.

    (39)

    (39)
    25min

    Grillad blomkål och broccoli med Scamorza

    Scamorza är en rökt mozzarella som ger grönsakerna en mustig och salt smak. Perfekt för grillen på sommaren eller i grillpannan alla andra dagar om året. God att äta precis som den är eller som tillbehör till fisk, kött eller kyckling.

    (13)

    (13)
    15min

    Picklade tomater

    De här fräscha och sötsyrliga tomaterna får lätt måltidens huvudroll, trots att det är ett tillbehör. Vi serverar dem till allt från rimmad lax till grillat kött eller kyckling. De är också väldigt goda blandade i en sallad. Bli inte överraskad om alla gäster vill ha receptet!

    (19)

    (19)
    25min

    Ugnsbakade morötter med Parmesan

    De här smakrika morötterna passar utmärkt till kött, fisk och kyckling. Vi har upptäckt att både barn och vuxna har svårt att sluta äta dem när de väl har smakat.

    (38)

    (38)
    40min

    Krossad frasig potatis

    De här frasiga potatisarna är inte bara ett tillbehör. De är så goda i all sin enkelhet och tar välförtjänt uppmärksamheten från det som serveras med dem. Passar bra tillsammans med fisk, kyckling och annat kött eller med en smakrik sallad.

    (60)

    (60)
    1tim 15min

    Burrata med pesto och tomatsallad

    Krämig burrata med pesto passar lika bra till lyxig förrätt som till enkel och snabb lunchrätt.

    (39)

    (39)
    10min

    Sallad med mörka kikärtor

    Sallad med mörka kikärtor är gott som det är men smakar också väldigt bra tillsammans med grillad/ugnsstekt fisk eller kyckling.

    (7)

    (7)
    40min

    Tagliatelle med het tomatsås

    Tagliatelle med het tomatsås - det är tomaternas aromer och den gröna smaken från olivoljan som spelar huvudrollerna. Dessutom är det ett gott och snabbt val då tiden är knapp.

    (58)

    (58)
    30min

    Tunna crostini med bönsalsa

    Tunna crostini med bönsalsa är perfekt som plock innan maten eller till minglet.

    (23)

    (23)
    30min

    Strozzapreti med aubergine och grönkål

    Strozzapreti med aubergine och grönkål är en härlig lättlagad vegetarisk pastarätt.

    (39)

    (39)
    45min

    Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver

    Snabblagad vardagspasta med krämig fetaost, paprika och oliver. Smakrik pasta som passar hela familjen.

    (130)

    (130)
    20min

    Stekt svamp med pecorino

    Stekt svamp med pecorino passar som egen rätt tillsammans med bröd eller som tillbehör till kött, fisk eller kyckling.

    (27)

    (27)
    15min

    Halloumi med svartkål och svamp

    En enkel och snabblagad rätt med halloumi och svartkål. Ge den extra sting med romescosås.

    (52)

    (52)
    30min

    Ugnsbakad aubergine med tomatsås och parmesan

    Ett enkelt och gott sätt att tillaga aubergine. Passar fint att servera på egen hand med en god sallad till, eller gör som i Italien och bjud den ihop med en bit kött eller fisk.

    (132)

    (132)

    Bakad rotselleri med pesto piccante och fetaost

    Bakad rotselleri är gott som tillbehör till grillat, på buffén eller som en egen vegetarisk rätt.

    (29)

    (29)
    2tim 10min

    Fyllda bifftomater

    Det här är ett vackert sätt att servera grönsaker och ris på till t ex grillad kyckling eller annat kött.

    (12)

    (12)
    45min

    Piadina med Pesto Piccante, mozzarella och örter

    Italienska brödet Piadina passar utmärkt att vika enligt TikTok-trenden. Värm brödet i stekpanna med lite olivolja och fyll med dina favoritsmaker.

    (18)

    (18)
    15min

    Bön- och äppelsallad

    Vegetarisk och snabblagad sallad med fräscha smaker från äpple och blekselleri. Toppa med rostade valnötter för härligt krisp.

    (21)

    (21)
    15min

    Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

    Bakad fetaost, tomat och chili gör den trendiga och snabblagade pastarätten magiskt god. Enkel spaghetti som är krämig och har mycket smak.

    (323)

    (323)
    30min

    Grillad aubergine med fetaostsalsa

    Grillad aubergine med smakrik salsa gjord på fetaost, tomater och melon. Passar utmärk som förrätt eller som tillbehör.

    (47)

    (47)
    1tim 10min

    Vegetariska kåldolmar med halloumi

    Goda vegetariska kåldolmar fyllda med riven halloumi och cannelinibönor. Ljuvliga smaker från medelhavsköket. Serveras med mustig klassisk tomatsås.

    (46)

    (46)
    45min

    Ugnsbakade rotfrukter med oliver och fetaost

    Ugnsbakade rotfrukter med krämig fetaost och grekiska oliver. Passar fint som tillbehör till kött, kyckling och fisk, samt som egen vegetarisk maträtt.

    (201)

    (201)
    50min

    Wrap med grillost, rödlök och tomat

    Grillost i en vegetarisk mättande wrap med grönsaker och bönor är perfekt att ta med på utflykten eller att äta till en snabb lunch.

    (35)

    (35)
    20min

    Piadina med fetaost och Pesto Piccante

    Piadina är ett klassiskt italienskt bröd som bakas på olivolja. Denna variant är med het pesto, fetaost och oliver. Utmärkt att servera till lunch eller mellanmål.

    (10)

    (10)
    20min

    Grönkålssallad med fetaost och granatäpple

    Grönkålssallad med mycket färg och smak. Passar utmärkt att servera som egen rätt eller som tillbehör på julbordet.

    (53)

    (53)
    20min

    Skafferipasta med Tareq Taylor

    Enkel och snabblagad vardagspasta i samarbete med Tareq Taylor. Med inspiration från medelhavsköket, hetta från chili, umami från sardeller och kikärtor som mättar.

    (47)

    (47)
    25min

    Vongoloni med pesto och blomkål

    Snabblagad vegetarisk pasta med pesto och blomkål. Utmärkt att servera till vardags när man vill ta vara på trötta grönsaker och kryddor i kylen.

    (35)

    (35)
    25min

    Spaghetti med Pesto Piccante

    Snabblagad pasta pesto piccante med smak av het chili och paprika. Det stekta vitlöksbrödet ger pastan krisp, något som är vanligt i södra Italien. Passar fint till lunch eller middag.

    (42)

    (42)
    25min

    Getostbollar med örter

    Goda getostbollar med tre olika toppnings. Utmärkt småplock till minglet. Enkelt att förbereda och kan varieras med olika smakkombinationer.

    (41)

    (41)
    25min

    Pasta Radiatore med grönsaker och kidneybönor

    Snabblagad vegetarisk pasta med italienska smaker. Bönorna tillsammans med grönsakerna gör pastan mättande med härlig hetta från chili.

    (50)

    (50)
    25min

    Svamptoast

    Svamptoast med läcker touch av vitlök under ett täcke av smält ost. Använd gärna svamp efter säsong för bästa smak.

    (60)

    (60)
    20min

    3x Krustader till mingel

    Festliga krustader som passar utmärkt att servera som tilltugg till minglet och drinken. Med variation av söta och salta krustader kan alla välja sin favorit.

    (13)

    (13)
    30min

    Örtsmör

    BreOliv med färska örter passar utmärkt att servera till kyckling, fisk och kött. Ger en fräsch smak som gifter sig väl med smaken av olivolja.

    (13)

    (13)
    10min

    Picklad grönkål med chili och vitlök

    Picklad grönkål med smak av vitlök och chili är ett utmärkt tillbehör till fisk, kyckling eller kött. Förbered gärna dagen innan för mer smak.

    (32)

    (32)
    2tim 10min

    Picklade morötter och ingefära

    Med färdig snabbinläggning gjord på vitvinsvinäger är det enkelt att pickla grönsaker. I den här varianten med morot och ingefära. Passar fint i sallader eller som tillbehör.

    (25)

    (25)
    2tim 10min

    Picklade polkabetor med lagerblad och timjan

    Picklade polkabetor kryddade med färsk timjan och lagerblad. Lagen är gjord på vitvinsvinäger vilket gör att betorna får en mild och nyansrik smak. Utmärkt att servera som tillbehör eller i sallader.

    (54)

    (54)
    2tim 10min

    Picklad gurka med citron och persilja

    Picklad gurka med frisk smak av citron och färsk persilja. Lagen är gjord på vitvinsvinäger, vilket ger en mer nyansrik smak. Utmärkt att ha i sallader eller som tillbehör till grillat.

    (37)

    (37)
    2tim 10min

    Snabbpicklade grönsaker

    Snabbpicklade grönsaker som kan ätas direkt. Lagen är gjord på vitvinsvinäger som ger grönsakerna en mild och nyansrik smak. Passar utmärkt som tillbehör.

    (11)

    (11)
    15min

    Bruschetta med ugnsbakade tomatklyftor och friterad kapris

    En smakrik bruschetta med ugnsbakade tomatklyftor tillsammans med smakrik olivolja och friterad kapris blir perfekt som lite antipasti eller på buffébordet.

    (46)

    (46)
    20min

    Linsbolognese

    Linsbolognese är en mustig vegetarisk bolognese med röda linser. Klassiska italienska smaker med mycket grönsaker. Servera med riven parmesan.

    (237)

    (237)
    45min

    Linsburgare med pestomajonnäs och picklad rödlök

    Smakrik vegetarisk burgare, med röda linser istället för kött. Pestomajonnäs och picklad rödlök är goda tillbehör. Servera i surdegsbröd med sallad.

    (68)

    (68)
    1tim

    Bakade fetaostpaket

    Bakad fetaost tillsammans med olika bönor och örter, smakar ljuvligt som ett tillbehör eller som en enklare förrätt.

    (80)

    (80)
    30min

    Grillade bönor med lökvinägrett och parmesan

    Grillade bönor med en härlig lökvinägrett toppad med parmesan. Härlig förrätt eller mellanrätt på sommaren.

    (23)

    (23)
    30min

    Ljummen sallad på primörer och burrata

    En ljuvlig förrätt med smak av vårens första primörer tillsammans med en krämig burrata och en örtolja.

    (45)

    (45)
    20min

    Halloumakisallad med melon

    Härlig sommarsallad med vattenmelon och grillad halloumaki. Utmärkt att servera som tillbehör eller egen maträtt.

    (52)

    (52)
    20min

    Cacio e pepe

    Cacio e pepe är en klassisk italiensk vardagspasta som är snabblagad och härligt krämig. Passar både vuxna och barn. Serveras med färskriven pecorino på toppen och nymalen svartpeppar.

    (473)

    (473)

    Ägg i tomatsås med vita bönor

    Matig tomatsås med bönor som serveras med kokta äggen. Utmärkt att servera till den italienska brunchen eller som lättare lunch.

    (141)

    (141)
    25min

    Spaghetti Pomodoro

    Klassisk italiensk vardagspasta som serveras med riven grana padano ost på toppen. Tomatsåsen är härligt mustig och ger fin smak till rätten.

    (246)

    (246)
    20min

    Kikärtsbollar med pesto, tomatsås vitlökscreme

    Goda kikärtsbollar med inspiration från det italienska köket. Serveras med hemmagjord tomatsås och vitlökscreme.

    (22)

    (22)
    50min

    Piadina med pesto och oliver

    Piadina fylld med pesto och oliver, buffelmozzarella, parmesan och pinjenötter. Toppa med tomater och basilika. Piadina passar att äta när och var du vill.

    (31)

    (31)
    15min

    Piadina med kronärtskocka och mozzarella

    Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med kronärtskockor, buffelmozzarella och parmesan. Toppa med cocktailtomater och timjan. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.

    (28)

    (28)
    15min

    Piadina med skogschampinjoner, tryffelcrème och mozzarella

    Piadina är ett italienskt bröd bakat på olivolja. Värm brödet i stekpanna och fyll med champinjoner, buffelmozzarella, tryffelcrème, parmesan och tomater. Toppa med lite salladsskott. Piadina passar att äta när och var du vill, inne- som utemat.

    (41)

    (41)
    15min

    Hirsmixsallad

    Snabblagad och god sallad med smaker från medelhavsköket. Serveras tillsammans med en färgstark paprikadressing. Passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé.

    (62)

    (62)
    20min

    Spaghetti med savoykål och bönor

    En härligt mustig vegetarisk pastarätt med svarta bönor, oliver och savoykål. Toppas med nyriven parmesan och en smakrik olivolja.

    (290)

    (290)
    25min

    Linsgryta med tomat och fetaost

    Mustig och snabblagad linsgryta som toppas med fetaost. En mycket god vegetarisk middag mitt i veckan.

    (1136)

    (1136)
    15min

    Bönsallad med crostini

    En snabb och god bönsallad som passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé. Krispigt, härligt och välsmakande med oliver, bönor och grillad paprika.

    (142)

    (142)
    15min

    Råstekta grönsaker med vegansk majonnäs

    Råstekta grönsaker och vegansk majonnäs gjord på kikärtsspad. Passar utmärkt som egen huvudrätt eller som tillbehör.

    (30)

    (30)
    25min

    Kikärtor med smak av citron och provencal

    Kikärtor, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citron och olivolja Provencal. Ett matigt tillbehör eller ett snabbt gott mellanmål.

    (90)

    (90)
    5min

    Linser smaksatta med citronoliver

    Linser, färdiga att äta, som du snabbt blandar ihop med citronoliver, olivolja och gräslök. Matigt tillbehör eller ett snabbt mellanmål.

    (39)

    (39)
    5min

    Svarta bönor med grillad paprika

    Svarta bönor, färdiga att äta som du snabbt blandar ihop med grillad paprika. Snabbt och gott tillbehör eller mellanmål.

    (35)

    (35)
    5min

    Kidneybönor med italiensk salladskrydda

    Smaksatta kidneybönor, färdiga att äta, med salladskrydda är snabbt och mättande. Serveras som mellanmål, lunch eller som ett matigt tillbehör.

    (71)

    (71)
    5min

    Orzotto med rostad pumpa

    Variant på risotto med olika sädesslag, ärter och linser. Tillsammans med rostad pumpa, parmesan och vitlöksstekt svamp blir det en härlig rätt med mycket smak.

    (11)

    (11)
    45min

    Sötpotatis i ugn med fetaost

    Sötpotatis med fetaost och chili är en perfekt kombination av smaker, sött, salt och lite kryddigt. Passar lika bra som tillbehör som egen vegetarisk rätt.

    (569)

    (569)
    45min

    Rödbetskräm med fetaost

    Smakrik kräm med fetaost och rödbetor. Perfekt som ett härligt tillbehör eller som en del av buffébordet.

    (76)

    (76)
    15min

    Medelhavssallad

    En snabblagad bönsallad från medelhavsköket med picklad rödlök som kan förberedas dagen innan.

    (58)

    (58)
    30min

    Fritters med bönor

    Små härliga fritters med vita bönor, parmesan, citron och ricotta. Perfekt som ett gott tillbehör eller som en del av en buffé.

    (57)

    (57)
    30min

    Vegetarisk pastagratäng med zucchini

    Vegetarisk smakrik pastagratäng med zucchini, strozzapreti och pecorino, som får sin krämighet från mascarpone. En härlig vardagsmiddag.

    (245)

    (245)
    45min

    Maccaronetti alla Campagnola

    Vegetarisk vardagspasta som passar hela familjen. Tomatsåsen får en mustig smak med paprika. Servera gärna kyckling eller linser till om du vill ha rätten lite matigare.

    (109)

    (109)
    20min

    Veganska chokladbollar

    Veganska chokladbollar gjorda på BreOliv Mild. Chokladbollarna får en ljuvligt god chokladsmak med en touch olivolja. Rulla bollarna i din favorittopping.

    (166)

    (166)
    20min

    Grillad melonpizza med fetaost

    Gott tillbehör till kyckling, kött, fisk eller allt grillat. Eller varför inte som en härlig sommarlunch tillsammans med ett gott bröd, fin olivolja och havssalt.

    (55)

    (55)
    10min

    Bröd- och tomatsoppa - Pappa al Pomodoro

    Mustig bön- och tomatsoppa som du lätt lagar till en vardagskväll, enkel och god soppa med en härlig macka för lite mer matighet.

    (30)

    (30)
    30min

    Gratinerade ricottabollar med spenat - Malfatti ai Spinaci

    Gratinerade ricottabollar med spenat och smaksatta med parmesan, på italienska malfatti ai spinaci. Dessa färskostbollar påminner lite om mjukare gnocchi och malfatti betyder slarvigt gjorda på italienska.

    (19)

    (19)
    1tim

    Gratinerad svamp - Funghi gratinati

    Gratinerad svamp med parmesan och bröd. Perfekt som egen rätt med goda tillbehör eller som ett eget tillbehör.

    (14)

    (14)
    45min

    Sommarsallad med helbakad halloumi

    Härlig sommarsallad med smaker från medelhavsköket tillsammans med en fräsch örtvinägrett

    (104)

    (104)
    45min

    Ugnsbakad fänkål med chili och citron

    Fänkål i ugn som smaksatts med chili och citron är ett vegetariskt tillbehör som passar fint till fisk eller ljust kött.

    (41)

    (41)
    25min

    Rostad färskpotatis med minimozzarella och fänkål

    Potatissallad med rostad färskpotatis och smaker från medelhavsköket.

    (34)

    (34)
    40min

    Sommargrönsaker och parmesan med tapenade

    Färgglada primörer tillsammans med tapenade och parmesanost passar fint som aperitivo.

    (16)

    (16)
    15min

    Grillad halloumi med spenat- och hasselnötssallad

    Sallad med mycket fräschör och krisp från rostade hasselnötterna.

    (24)

    (24)
    25min

    Halloumi fries med kikärtsdipp

    Friterad halloumi blir ljuvligt frasig. Doppa i krämig kikärtsdipp som smaksatts med grillad paprika och vitlök. Perfekt som drinktilltugg eller smårätt.

    (49)

    (49)
    25min

    Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

    Pastasallad med pesto, svartkål, härliga primörer och toppad med rostad fetaost. Läcker sallad som egenrätt, tillbehör till grillat eller till vårbuffén.

    (76)

    (76)
    30min

    Citronpasta linguine med rostade pistagenötter

    En fräsch och härligt smakrik pasta med få ingredienser och som går snabbt att laga till. Härliga smaker av citron, vitlök, parmesan och pistagenötter.

    (144)

    (144)
    15min

    Bakad fetaost med rostat bröd

    Fetaost som ugnsbakas eller läggs på grillen i folieknyte ger en djupare smak. Tillsammans med honung och rosmarin blir det en perfekt smakkombination. Perfekt som mindre rätt på rostat bröd eller som tillbehör.

    (79)

    (79)
    15min

    Spaghetti pesto

    Spaghetti pesto är en klassik italiensk pastarätt med en smakrik röra gjord på färsk basilika, olivolja och solrosfrön. Serveras som lunch eller middag.

    (101)

    (101)
    15min

    Frukostfrallor med cannelinibönor

    Gott och lite extra mättande bröd med cannelinibönor, russin och pumpafrön. Frallorna jäser i kylen över natten och på morgonen är det bara att grädda dem. Det går förstås även bra att låta dem jäsa i rumstemperatur.

    (16)

    (16)
    9tim 25min

    Rostad fetaost till sallad på Orzo-gryn och gulbeta

    När man rostar fetaost får man fram ännu mer smak och en härlig krispighet. Strö över en sallad som den här grynsalladen med gulbeta. Passar även fint till soppa eller snacks.

    (29)

    (29)
    15min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Vegetariska recept
      • Recept
        • Alla recept
        • Sommar
        • Klassiska italienska rätter
        • Antipasti och Småplock
        • Buffé
        • Pasta
        • Varmrätt
        • Tillbehör
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
        • Använda olivolja i köket
        • Grunden till en god olivolja
      • Gott att veta & matinspiration
        • Matlagningsfilmer
        • Antipasti
        • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
        • Buffé – planera & laga
        • Grilltips
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Alla Zetas produkter
        • Ekologiska produkter
        • Olivolja
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgiftspolicy
        • Sitemap
        • En hållbar väg – Care of Di Luca
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad