Linsburgare med pestomajonnäs och picklad rödlök

RÖSTA PÅ RECEPTET (72)

(72)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 11 ingredienser

Smakrik vegetarisk burgare, med röda linser istället för kött. Pestomajonnäs och picklad rödlök är goda tillbehör. Servera i surdegsbröd med sallad.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Linsburgare
1
ägg
1
stor vitlöksklyfta, riven
1 tsk
sambal olek
1
morot (150 g), riven
1 1/2 dl
havregryn
1 dl
maizena, majsstärkelse
1/2 tsk
salt
nymalen svartpeppar
Picklad rödlök
1
stor rödlök, i tunna skivor
1/2 dl
vatten
Pestomajonnäs
1
äggula
1 msk
dijonsenap
1 1/2 dl
salt
peppar
Tillbehör
4 skivor
surdegsbröd
bladsallad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (72)

(72)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Mari

Om man vill göra detta med torra linser, hur mycket ska man beräkna att koka då?

Sophie Berlin

Hej Marie,
Om du kokar 200g torra röda linser räcker det till receptet.
Vänliga hälsningar,
Vännerna på Zeta

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja