Linsburgare med pestomajonnäs och picklad rödlök

RÖSTA PÅ RECEPTET (68)

(68)

RÖSTA PÅ RECEPTET (68)

(68)

Vad tycker du?

1tim
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Smakrik vegetarisk burgare, med röda linser istället för kött. Pestomajonnäs och picklad rödlök är goda tillbehör. Servera i surdegsbröd med sallad.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Linsburgare
1
ägg
1
stor vitlöksklyfta, riven
1 tsk
sambal olek
1
morot (150 g), riven
1 1/2 dl
havregryn
1 dl
maizena, majsstärkelse
1/2 tsk
salt
nymalen svartpeppar
Picklad rödlök
1
stor rödlök, i tunna skivor
1/2 dl
vatten
Pestomajonnäs
1
äggula
1 msk
dijonsenap
1 1/2 dl
salt
peppar
Tillbehör
4 skivor
surdegsbröd
bladsallad

Gör så här

4 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (68)

(68)
Tack!

Mari

Om man vill göra detta med torra linser, hur mycket ska man beräkna att koka då?

Sophie Berlin

Hej Marie,
Om du kokar 200g torra röda linser räcker det till receptet.
Vänliga hälsningar,
Vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco