Linsburgare med pestomajonnäs och picklad rödlök

RÖSTA PÅ RECEPTET (74)

(74)

Vad tycker du?

1tim 11 ingredienser

Smakrik vegetarisk burgare, med röda linser istället för kött. Pestomajonnäs och picklad rödlök är goda tillbehör. Servera i surdegsbröd med sallad.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Linsburgare
1
ägg
1
stor vitlöksklyfta, riven
1 tsk
sambal olek
1
morot (150 g), riven
1 1/2 dl
havregryn
1 dl
maizena, majsstärkelse
1/2 tsk
salt
nymalen svartpeppar
Picklad rödlök
1
stor rödlök, i tunna skivor
1/2 dl
vatten
Pestomajonnäs
1
äggula
1 msk
dijonsenap
1 1/2 dl
salt
peppar
Tillbehör
4 skivor
surdegsbröd
bladsallad

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (74)

(74)

Vad tyckte du om receptet?

6 kommentarer

Eva

Kan man byta ut ägget mot ngt så att burgaren blir vegansk?
Mvh Eva

Anna Mellberg

Hej Eva! Vi har inte provlagat den på veganskt vis. Men det finns bra äggersättningar i butikerna nu för tiden. Prova någon av dem och återkom gärna och berätta om resultatet. Hälsningar vännerna på Zeta

Mari

Om man vill göra detta med torra linser, hur mycket ska man beräkna att koka då?

Sophie Berlin

Hej Marie,
Om du kokar 200g torra röda linser räcker det till receptet.
Vänliga hälsningar,
Vännerna på Zeta

Anne

Använder man kokta röda linser eller okokta?

Emma Olsson

Hejsan Anne,
Alla våra bönor och linser är kokta och pastöriserade. I detta recept använder vi färdigkokta linser.
Hälsningar, vännerna på Zeta