Linsburgare med pestomajonnäs och picklad rödlök

RÖSTA PÅ RECEPTET (63)

(63)

RÖSTA PÅ RECEPTET (63)

(63)

Vad tycker du?

1tim
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Smakrik vegetarisk burgare, med röda linser istället för kött. Pestomajonnäs och picklad rödlök är goda tillbehör. Servera i surdegsbröd med sallad.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Linsburgare
1
ägg
1
stor vitlöksklyfta, riven
1 tsk
sambal olek
1
morot (150 g), riven
1 1/2 dl
havregryn
1 dl
maizena, majsstärkelse
1/2 tsk
salt
nymalen svartpeppar
Picklad rödlök
1
stor rödlök, i tunna skivor
1/2 dl
vatten
Pestomajonnäs
1
äggula
1 msk
dijonsenap
1 1/2 dl
salt
peppar
Tillbehör
4 skivor
surdegsbröd
bladsallad

Gör så här

4 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (63)

(63)
Tack!

Mari

Om man vill göra detta med torra linser, hur mycket ska man beräkna att koka då?

Sophie Berlin

Hej Marie,
Om du kokar 200g torra röda linser räcker det till receptet.
Vänliga hälsningar,
Vännerna på Zeta

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Pastasallad med vispad fetaost
Pastasallad med vispad fetaost
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Söndag
Söndag
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor