Italienska smaksättare

Här hittar kunskap om italienska smaksättare som kapris, sardeller och matlagningsvin.

kaprisblomma

Kapris - Italiens salta blomknoppar

Kapris är en av de äldsta smaksättarna i medelhavsköket och har än idag en central och stor roll i det italienska köket.

Läs mer
Antipasti

Antipasti - Recept & inspiration på italiensk plockmat

Antipasti är det italienska småplocket som bjuds på ”före måltiden” och motsvarigheten till tapas eller meze. Men låt inte det begränsa dig, antipasti passar även perfekt som enkel plockmat att ställa fram till ett glas vin eller helgmyset i soffan. Antipasti är både enkelt och gott!

Läs mer

Se hela vårt

Kapris och sardellsortiment

Både kapris och sardeller är viktiga smaksättare i många italienska pastarätter och ger en fantastisk sälta till exempel i en tomatsås. Kapris och sardeller är också spännande och smakförhöjande inslag i sallader, potatissallad och vinägretter.

Kapris och sardeller
Friterad kapris