Kapris - Italiens salta blomknoppar
Kapris är en av de äldsta smaksättarna i medelhavsköket och har än idag en central och stor roll i det italienska köket.
Här hittar kunskap om italienska smaksättare som kapris, sardeller och matlagningsvin.
Kapris är en av de äldsta smaksättarna i medelhavsköket och har än idag en central och stor roll i det italienska köket.
Antipasti är det italienska småplocket som bjuds på ”före måltiden” och motsvarigheten till tapas eller meze. Men låt inte det begränsa dig, antipasti passar även perfekt som enkel plockmat att ställa fram till ett glas vin eller helgmyset i soffan. Antipasti är både enkelt och gott!
Matlagningsvin gör din soppa, sås eller gryta mustig och smakrik. Zeta Matlagningsvin är reducerat för att få en mer koncentrerad smak och en lägre alkoholhalt. Att använda vin i mat är ett enkelt sätt att få fler smakdimensioner. En överbliven skvätt av det goda vinet kan ge din vanliga köttfärssås en rejäl smakskjuts.
Se hela vårt
Både kapris och sardeller är viktiga smaksättare i många italienska pastarätter och ger en fantastisk sälta till exempel i en tomatsås. Kapris och sardeller är också spännande och smakförhöjande inslag i sallader, potatissallad och vinägretter.
Kapris och sardeller