Vegetarisk lasagne med linser

Vegetarisk lasagne med linser, körsbärstomater, parmesan och mozzarella.

(2)

Hemgjord pasta

Hemgjord pasta med ägg, durumvetemjöl och olivolja. Kan formas till spaghetti, tagliatelle eller pappardelle.

(18)

Melanzane agrodolce

Aubergine med olivolja, kapris och färska örter. Passar utmärkt att servera på ett gott bröd.

(6)

Gremolata

Gremolata med citron, bladpersilja och vitlök. Perfekt som garnering och smaksättning i grytor, soppor eller pastarätter.

(8)

Melonsallad med fetaost

Melonsallad med fetaost och haricots verts. Perfekt på buffén.

(5)

Pasta med hemlagad Pesto alla Genovese

Hemlagad Pesto alla Genovese med spaghetti och haricots verts.

(1)

Vegetarisk lasagne med basilikaricotta

Vegetarisk lasagne med basilikaricotta, parmesanost, rotsaker och färska örter.

(14)

Pizza Bianca med buffelmozzarella

Pizza Bianca med buffelmozzarella. Pizza Bianca är en pizza utan tomatsås.

(7)

Tomatsås till pizza

Snabblagad tomatsås till pizza med plommontomater, parmesanost och basilika.

(4)

Pizza med buffelmozzarella

Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås.

(3)

Italiensk pizzadeg

Klassisk italiensk pizzadeg med lång jästid som ger ett mycket bra resultat i form av en äkta italiensk pizza med krispig botten.

(11)

Risotto med svartrot

Risotto med svartrot, med klassiska italienska smaker som citron och selleri.

(17)

Caponata med aubergine

Caponata är en siciliansk tomat- och grönsaksröra med aubergine som gärna serveras ljummen. Passar bra som tillbehör till kyckling, kött eller som egen vegetarisk rätt.

(3)

Grillad fetaost och grönsaker

Grillad fetaost med sparris, spetskål, körsbärstomater, zucchini och färsk lök. Fetaosten blir härligt mjuk och krämig och serveras med fördel med en god olivolja.

(10)

Grillad sparris med örtricotta

Nygrillad sparris med mild örtricotta som passar perfekt som en förrätt eller som ett tillbehör till grillat.

(38)

Pastasallad med sparris och buffelmozzarella

Pastasallad med färsk sparris, späda morötter, buffelmozzarella, avokado, oliver och gräslök med en dressing på rosébalsamvinäger och god olivolja.

(23)

Halloumiburgare med avokado och picklad rödlök

Halloumiburgare med morot och zucchini som toppas med picklad rödlök och avokado på grillat surdegsbröd.

(64)

Grynsallad med fetaostkräm

Vegetarisk grynsallad med zucchini, färska fikon och fetaostkräm med basilika. En utmärkt matig lunch eller fräsch middag.

(11)

Frittata med skogschampinjoner och parmesan

Frittata, matig italiensk omelett med stekta skogschampinjoner, potatis, parmesan och färska örter.

(20)

Kikärtspannkakor med getost och honung

Italienska Farinata – små kikärtspannkakor med getost, honung och rosmarin. Passar utmärk som mellanmål eller som en festlig förrätt.

(3)

Gnocchi av ugnsrostad pumpa med gorgonzola

Gnocchi smaksatt med ugnsrostad pumpa. Serveras med gorgonzolaost, rostade valnötter och en god olivolja.

(7)

Pasta Arrabiata med linser

Pasta arrabiata, den "arga" pastan. Het pastarätt med chili, solmogna tomater, ekologiska linser.

(31)

Tomatsoppa med ricotta- och örtkräm

Rund och mjuk tomatsoppa som lyfts av basilika och ricotta.

(39)

Bönbearnaise

Krämig variant av bearnaisesås gjord med bönor. Passar utmärkt till grillat.

(10)

Friterade lökringar

Hemmagjorda lökringar med frasigt skal. Perfekta små krispiga munsbitar som passar perfekt som snack eller tilltugg.

(2)

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana är en italiensk vegetarisk auberginegratäng med aubergine, tomatsås, mozzarella och parmesan.

(41)

Italienska minipizzor med prosciutto crudo

Hembakta minipizzor med smak av mozzarella, italiensk skinka och linser. Perfekt som tilltugg såväl till fest som till vardags. Degen kan även användas till vanliga pizzor.

(10)

Crostini med blomkålcrème och prosciutto

Crostini med krämig blomkålscrème, krispig prosciutto och rostade mandlar. Passar bra som festliga munsbitar.

(5)

Toskansk farrosoppa

Festlig toskansk soppa med grönsaker, farrogryn och gremolata som passar att servera som småportioner till fest eller som mättande huvudrätt.

(15)

Vegetariska grillspett med pesto

Rostade grönsaksspett smaksatta med citron och rosmarin. Servera med hemmagjord pesto.

(12)

Parmesangratinerade svartrötter

Ugnsgratinerade svartrötter med krispigt lager av parmesan ger rötterna en härlig sälta och umami.

(4)

Grillade fetaostknyten med örter

Fetaost blir härligt mjuk av värme och tillsammans med de färska örterna får osten en ljuvlig smak.

(20)

Pasta Sugo Finto

God vegetarisk spaghetti som ofta serveras i Italien som ett vegetariskt alternativ till en klassisk pasta bolognese.

(44)

Rotfrukter i ugn med stekt halloumi

Sältan från halloumin och sötman från de ugnsrostade grönsakerna gör detta till ett gott tillbehör till kött eller fågel, men god och mättande också som egen, vegetarisk rätt.

(4)

Pasta med kikärter och tomat

Pasta med kikärter är en proteinrik vardagsrätt som serveras med lite extra olivolja och Parmigiano Reggiano.

(28)

Quinoa med pesto och oliver

Snabblagad quinoarätt med pesto, soltorkade tomater och oliver. Passar bra som egen rätt eller på en buffé.

(0)

Pennette con verdure

Pennette med grönsaker är en matig, vegetarisk italiensk pastarätt med lite sting från röd chili.

(14)

Pinzimonio

Pinzimonio - späda grönsaker som doppas i balsamvinägrett. Vanligt italienskt småplock.

(7)

Mezze Maniche med grillade grönsaker

Grillade grönsaker som smaksatts av chili och vitlöksolja i en härlig pastarätt.

(5)

Sedani med fetaost, tomater och oliver

Feta, soltorkade tomater och oliver - pasta med medelhavssmaker.

(2)

Sallad på blomkål med broccolikräm och krispig kål

Matig sallad med syrliga äpplen, pannrostade grönsaker och krispig kål.

(10)

Sallad med strozzapreti, tomat, fetaost och oliver

Fetaost, tomater och oliver i en smakfull pastasallad

(19)

Sallad i burk med avocado och sparris

Sallad med avokado och sparris i burk. Perfekt att ta med sig som matlåda.

(0)

Haricots verts med bönor och vitlök

Ett snabbt och fräscht tillbehör till kött eller kyckling, eller varför inte bara äta den som den är.

(57)

Bruschetta med tomat

Bruschetta al pomodoro. Grillat bröd med tomat, basilika och olivolja.

(37)

Vita bönor med basilika och tomat

De italienska färgerna och smakerna i en god, matig sallad av vita bönor, röda tomater och grön basilika.

(18)

Varm sallad med ugnsrostad brysselkål och pesto

Ungsrostad kål och rötter med smakrik pestovinägrett som passar bra till kött eller kyckling.

(8)

Ugnsgrillade grönsaker i vitlöksvinägrett

Ugnsgrillade grönsaker är ett smakrikt, fiberrikt och färgstarkt tillbehör till en bit kött eller helt vegetarisk bara som den är.

(0)

Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella

Ugnsbakade portabellosvampar med vitlök och timjan med ett täcke av smält mozzarella är en perfekt och lättlagad antipasti.

(20)

Syrad salladskål

Snabbsyrad kål som passar perfekt på en matig macka eller som tillbehör till kött eller fisk.

(5)

Svampbruschetta

Bruschetta med blandad svamp, schalottenlök och bladpersilja.

(14)

Susanne Ljungskogs VM-pasta

Matig pastasallad för dig som tränar och vill kolhydratladda.

(3)

Rostad pumpa

Servera gärna prosciutto till den rostade pumpan. Sältan bryter av gott till sötman i pumpan.

(0)

Radiatori i ört- och parmesanbuljong med grön sparris

Pastan blandas i en rykande varm, doftande örtbuljong med parmesan ost och grön sparris

(0)

Potatissallad med tomat och kapris

Potatissallad kan varieras i det oändliga. Här får soltorkade tomater och kapris sätta sin karaktär på den klassiska rätten.

(9)

Tomatsoppa med pasta, oliver och kapris

En matig tomatsoppa med pasta och klassiska italienska smaker av kapris och oliver.

(0)

Tomatsalsa med koriander

Kryddig och fräsch tomatsalsa med koriander, lime och chili.

(65)

Tomatsallad

Klassisk tomatsallad med mozzarella och basilika. Tomaterna får en intensiv smak när de doppas i kokande vatten och skalas.

(5)

Spaghetti med kall tomatsås

Pasta med en kall, frisk sås på tomater, basilika och vinägrett.

(7)

Spaghetti al telefono

Pasta med tomatsås är en snabblagad middagsfavorit. Smält mozzarella blir till långa trådar.

(8)

Smörgås à la Fernando

En smörgås så som Fernando gillar den med tomat, avokado mascarpone, rucola och förstås olivolja!

(6)

Små rödbetor på grillen i folie

Syrlig och salt fetaost med söta, kokta rödbetor som grillats i folie - vilken fest! Strö över nötig rucola vid servering

(14)

Pitabröd med grillade grönsaker och fetaost

Gott, grillat med grönsaker och fetaost i pitabröd.

(15)

Pepprig tomat- och gurksallad med mangobalsamico

Mangobalsamicon ger en sötma och frisk syra till salladen som passar bra i den peppriga salladen.

(0)

Pennette Rigate med italiensk, fyllig tomatsås

Klassisk vegetarisk pasta med tomatsås. Hemligheten med den goda såsen är att välja goda tomater och låta alla smakerna puttra ihop sig ordentligt.

(11)

Pasta Ceci

Pasta med hummus av kikärtor, vitt vin och rosmarin. Klassisk vegetarisk italiensk pastarätt.

(15)

Pasta alla Zeta PastaParty

Kolhydratladdad pastasallad, den perfekta uppladdningen inför en tävling eller en träning.

(29)

Pappardelle med rucola och citron

Pappardelle con Rucola e Limone - En härligt doftande vegetarisk pasta med rucola, citron och parmesan.

(0)

Pastasallad med kapris, fetaost och kalamataoliver

En pastasallad med den goda kombinationen av sälta från fetaosten och sötma från den rostade paprikan.

(7)

Pastasallad med fetaost, oliver och rucola

En pastasallad i solen med fetaost, rostade paprikor, rucola och härliga kalamataoliver.

(0)

Pastasallad med crème av soltorkade tomater

Cremen av soltorkade tomater ger en mustig och god tomatsmak till denna pastasallad.

(15)

Pastasallad med broccoli, tomat och pesto

Broccoli är en älskad grönsak som blir lite extra god i denna pastasallad - kryddad med pesto!

(6)

Pasta Provencale

En väldoftande pasta med mycket vitlök, gröna bönor och soltorkade tomater. Toppas med prosciutto och oliver.

(2)

Pasta med vit och grön sparris

Någon gång kring maj skördas sparrisen. Då är den som allra finast och ljuvligt god i denna citron och persiljedoftande pastarätt.

(0)

Pasta med vildsparris

Använd den pastaform du gillar bäst, vildsparris och toppa med pecorino eller en långlagrad parmigiano reggiano.

(0)

Pasta med kantareller och spenat

Pasta con cantarelli e spinaci - Parmesanen tar fram kantarellernas smak och ger tillsammans med spröda spenatblad ljuvligt gott.

(4)

Pasta med aubergine, oliver och paprika

Nykokt pasta med grillad aubergine och smakrik paprika och oliver. En god vegetarisk pasta som är snabb och enkel att laga.

(0)

Pappa Pomodoro alla Fiorentina

En vegetarisk rätt från Italien med tomater, lantbröd, chili och salvia. Låt puttra i 45 minuter så att alla smaker blandas ordentligt.

(2)

Panzanellasallad

Pasta med oliver, tomat, paprika, rödlök och basilika. Istället för dagsgammalt bröd som det ska vara i en riktig, italiensk panzanellasallad så har vi valt krutonger som ett krispigare alternativ.

(0)

Panzanella con Fagioli, bön- och brödsallad

I Italien äter man ofta denna bönsallad med dagsgammalt lantbröd i tärningar. Blandas med tomater, gurka, basilika och en god vinägrett.

(10)

Olivdoftande soppa med salladslök och matvete

Använder du färdigkokt matvete behöver soppan bara koka några minuter. Smaksätt med en riktigt god olivolja.

(0)

Mozzarellasallad med grillad paprika

Lyxig mozzarellasallad med med smakrika oliver och söt paprika.

(0)

Mozzarella med lök, citron och chili

Marinera mozzarellan och servera till grillat eller kanske som en förrätt

(0)

Mozzarella med lök, citron och chili

Marinera mozzarellan och servera till grillat eller kanske som en förrätt

(0)

Mascarponedipp på 3 sätt

Mascarponeröror med olika smaker, gott på crostini!

(5)

Marinerade oliver med vitlök, citron och rosmarin

Oliverna får en fräsch smak av att marineras i citron och rosmarin. Vitlöken lyfter smaken och gör oliverna till perfekta tilltugg.

(51)

Linssoppa med pesto

Mustig linssoppa med tomater och pesto. Enkel och snabb soppa som mättar.

(21)

Kikärtsdipp

Kikärtsdipp med olivolja och vitlök är gott till nybakat bröd, till grönsaker och som röra på buffébordet.

(6)

Kikärtsbiffar med grönsaker och mozzarella

Lätta och frasiga kikärtsfritters med smaka av citron och basilika.

(46)

Kantareller som aldrig förr

Kantareller med potatis, gröna bönor och en god vinägrett med tapenade av svarta oliver.

(0)

Grönsaker i 200°

Ringla olivolja över squash, aubergine, morötter och salladslök och baka i ugnen. Servera i wraps med rucola och tapenade.

(0)

Soppa med matvete, tomat och bönor

Italienska färger och smaker i en soppa på bönor, vitt vin, rosmarin och tomat.

(4)

Grillade grönsaker i vitlöksvinägrett

Vegetarisk rätt på grillade grönsaker med en vitlöksvinägrett. Gott också som tillbehör på grillbufféen.

(8)

Grillad sparris med parmesan, rucola och balsamico

Grillad sparris som får sin goda smakbrytning av balsamvinäger, olivolja och parmesan.

(5)

Grillad purjolök med rucola och pinjenötter

Den grillade löken blir tillsammans med rucola och pinjenötter ett gott tillbehör till maten

(2)

Grillad mango

Denna underbara mango som passar till så mycket. I det här receptet har vi grillat mangon och serverar den med olivolja, lime och havssalt.

(6)

Grillad halloumi, rosmarin, honung och krutonger

Sältan från grillad halloumi, barrskogsdoftande rosmarin och sötman från honung - serverat med krispiga krutonger. Vilken njutning!

(1)

Grillad Halloumi med chili, citron och pinjenötter

En god grillad halloumi som toppas med citron, chili, pinjenötter och basilika blir ett gott och vackert inslag i en härlig buffé

(10)

Insalata Caprese

Enkel och god förrätt. Hittar du inte buffelmozzarella så går det lika bra med vanlig mozzarella.

(8)

Inkokta champinjoner med vitt vin

Den här svamprätten, som är smaksatt med vitt vin, persilja och vitlök, vinner på att låta smakerna koka in ordentligt.

(48)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.