Fyllda bifftomater

RÖSTA PÅ RECEPTET (8)

(8)

RÖSTA PÅ RECEPTET (8)

(8)

Vad tycker du?

45min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Det här är ett vackert sätt att servera grönsaker och ris på till t ex grillad kyckling eller annat kött.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
6 dl
vatten
1,5 st
kycklingbuljongtärning
4 st
stora bifftomater
2 msk
basilikablad, hackade
2 msk
oregano, hackad eller
1 msk
torkad
1 dl
1 st
pressad vitlöksklyfta

Gör så här

Tips!

Fungerar bra som vegetarisk rätt (byt ut kycklingbuljongen mot grönsaksbuljong). Vi har även testat att blanda ner 0,5 dl hackade Zeta cerignolaoliver och ca 0,5-1 dl Zeta cannellinibönor i riset – det blev väldigt gott och lite matigare. 

Blir det tomater över går det att förvara dem i kylen i några dagar. De är goda att äta kalla eller skurna i bitar blandade i en sallad. 

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (8)

(8)
Tack!