Fyllda bifftomater

RÖSTA PÅ RECEPTET (15)

(15)

Vad tycker du?

45min 10 ingredienser

Det här är ett vackert sätt att servera grönsaker och ris på till t ex grillad kyckling eller annat kött.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 dl
arborio
6 dl
vatten
1,5 st
kycklingbuljongtärning
4 st
stora bifftomater
2 msk
basilikablad, hackade
2 msk
oregano, hackad eller
1 msk
torkad
1 dl
1 st
pressad vitlöksklyfta

Gör så här

Tips!

Fungerar bra som vegetarisk rätt (byt ut kycklingbuljongen mot grönsaksbuljong). Vi har även testat att blanda ner 0,5 dl hackade Zeta cerignolaoliver och ca 0,5-1 dl Zeta cannellinibönor i riset – det blev väldigt gott och lite matigare. 

Blir det tomater över går det att förvara dem i kylen i några dagar. De är goda att äta kalla eller skurna i bitar blandade i en sallad. 

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (15)

(15)

Vad tyckte du om receptet?

0 kommentarer

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...