Mozzarella och burrata

Mozzarellan är en av Italiens mest kända ostar. Med sin mjuka, milda smak, unika konsistens och fantastiska smältegenskaper är det lätt att förstå varför mozzarellan är så populär i Italien och resten av världen. De mest kända mozzarellaostarna är buffelmozzarella och mozzarella gjord på komjölk. Dessutom finns burrata, en riktig delikatessmozzarella och scamorza, som är en rökt mozzarella.

Zeta Mozzarella och buffelmozzarella

Mozzarella är en av Italiens mest kända och älskade ost

Det finns två typer av mozzarella; en enklare variant som tillverkas av komjölk och buffelmozzarella som tillverkas av mjölk från vattenbuffel. Mozzarella gjord på komjölk är inte ursprungsskyddad och kan därför tillverkas i flera länder världen över. I Italien kallas mozzarella gjord på komjölk, inte för mozzarella utan för för fior di latte.

Mozzarella - En av Italiens mest kända ostar
Tillverkning av mozzarella

Tillverkning av mozzarella

Tillverkning av mozzarella är hantverksmässig och mjölken kommer från ko eller vattenbuffel. Följ tillverkningsprocessen från det att mjölken hälls i stora rostfria kittlar till att den svalnar i kallt vatten.

Läs mer
Förvaring av minimozzarella

Hur ska mozzarella förvaras?

Mozzarella är en färskvara och ska förvaras kallt i kylskåp eftersom osten har en relativt kort hållbarhet.

Läs mer

Hela vårt sortiment av

mozzarella och burrata

Vårt sortiment av medelhavsost
Burrata med ugnsbakade tomater och surdegsbröd

Burrata och Scamorza - delikatessmozzarella

Burrata är en handgjord delikatessmozzarella som är extra krämig. Burratans krämiga innehåll flyter ut när du skär i den. Scamorzan är en rökt mozzarella, underbart god som smaksättare till grönsaker och grillat kött.

Läs mer