Inbakad pizzarulle – Stromboli

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

(5)

Vad tycker du?

45min 9 ingredienser

Stromboli är den saftiga och smakrika pizzarullen som uppfanns av en amerikansk-italiensk pizzabagare i Philadelphia i början på 1950-talet. Legenden säger att den namngavs efter en film som hade premiär då, nämligen ”Stromboli” med den då världsberömda svenska skådespelerskan Ingrid Bergman och den italienske regissören Roberto Rossellini. Det var under den filmen som de träffades och blev ett par, detta var lite av en skandal eftersom Ingrid Bergman redan var gift. Namnet ”Stromboli” fanns då på allas läppar och blev det självklara namnvalet!

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4 - 6
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 sats
pizzadeg eller
2 st
färdiga pizzadegar på rulle
1 dl
grana padano, riven
1 tsk
torkad oregano

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (5)

(5)

Vad tyckte du om receptet?

1 kommentar

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...