Italiensk pizzadeg

Klassisk italiensk pizzadeg med lång jästid som ger ett mycket bra resultat i form av en äkta italiensk pizza med krispig botten.

Tillredning
Jäsningstid
Kalljäsning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Häll ljummet vatten i en stor bunke och rör i jästen tills den lösts upp.

Blanda i mjöl och salt. Rör runt med en slev tills degen blandats jämnt. Du ska inte knåda!

Täck med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur 8-12 timmar.

Häll upp degen på ett mjölat bord och dela upp den i 4 (normalstora) eller 8 (minpizzor) lika stora delar.

Forma dem till runda bullar genom att pressa ner degbiten i mitten och vik över kanterna. Upprepa ett par gånger tills det blivit en spänd degbulle utan bristningar.

Smörj en bricka med olivolja. Lägg på bullarna och stryk lite olivolja över.

Täck noga med plastfolie. Ställ i kylen och låt kalljäsa i 2-4 dagar.

För tomatsås och pizza med buffemozzarella och olika topping, se separata recept.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Fler goda recept för:

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.