Italiensk pizzadeg

RÖSTA PÅ RECEPTET (293)

(293)
>48 tim

Klassisk italiensk pizzadeg med lång jästid som ger ett mycket bra resultat i form av en äkta italiensk pizza med krispig botten.

Ingredienser

pizzor
4 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
390 g
vatten (4 dl)
20 g
jäst
600 g
vetemjöl Tipo 00 eller Manitoba Cream (10 dl)
12 g
salt (2 tsk)

Gör så här

Tips!

Det blir alltid mest exakt med viktmått, men vi har även provbakat med volymmått om det skulle behövas.

Kommentera

Shelley

Ska det vara olivolja i isf hur mycket?

Emma Olsson

Hej Shelly,
Ja, det är olivolja i receptet. Man ska smörja skålen och ha en liten del på pizzadegen. Vi har inte satt något mått på oljan då det endast ska vara lite för att smörja, men om vi skulle sätta ett mått skulle jag kunna säga ca tre till fyra matskedar med olivolja.
Hälsningar, Emma från Zeta.

Bli inspirerad av Zeta

Äntligen är årets Novello här!

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Välj klokt, välj animal welfare.

Vi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.

Läs mer om animal welfare-programmet här

Pasta till middag?

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.