Pizza med buffelmozzarella

Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto och färska kryddor.

Tillredning långjäst pizzadeg
Tillredning tomatsås
Utbakning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

För långjäst pizzadeg eller snabblagad pizzadeg och tomatsås, se separata recept.

Bryt buffelmozzarellan i bitar och låt rinna av på hushållspapper. Lägg gärna en bit papper över bitarna och tryck till- då försvinner onödig vätska som kan göra pizzan för blöt.

Mjöla ett bakbord och lägg på en degboll. Tryck försiktigt med fingerspetsarna i mitten och forma en liten pizza med tydlig kant.

Sträck sedan ut degen med händerna samtidigt som du roterar pizzan. Dra i kanterna- men försiktigt- kanten ska ju vara härligt luftig. Fortsätt sträcka och rotera tills pizzan är lagom tunn. Laga eventuella hål som uppstår.

Mjöla en pizzaspade. Ta försiktigt upp pizzadegen med handryggarna och lägg på. Forma en sista gång. Skaka spaden fram och tillbaka så att du ser att pizzan inte har fastnat.

Bred ut ett tunt lager av tomatsåsen och lämna 2- 3 cm för kanten. Toppa med mozzarellabitar.

Grädda tills osten smält ordentligt och pizzakanten fått fina mörka gräddade fläckar- sk leopardfläckar.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips På den färdiga pizzan kan du lägga olika tillbehör som tex salami, burrata, marinerade kronärtskoksblad, pesto. Pizzan blir som bäst om den bakas på pizzasten med pizzaspade.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.