Pizza med buffelmozzarella

RÖSTA PÅ RECEPTET (85)

(85)

RÖSTA PÅ RECEPTET (85)

(85)

Vad tycker du?

>48 tim
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som tex salami, pesto och färska kryddor. Dela gärna upp pizzan i 4 delar och toppa varje bit med olika toppings. Vi brukar duka bordet med flera delikatesser så får alla i sällskapet välja sina egna smaker. Ett härligt sätt att umgås och låta varje person få sina favoritkombinationer.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

pizzor
4 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Gör så här

Tips!

På den färdiga pizzan kan du lägga olika tillbehör som tex salami, burrata, marinerade kronärtskoksblad, pesto. Pizzan blir som bäst om den bakas på pizzasten med pizzaspade.

Tips!

Använd om möjligt en uppvärmd pizzasten eller en upp och nedvänd plåt att grädda pizzan på. En pizzaspade är något bra att investera i om du kommer baka pizza ofta.

5 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (85)

(85)
Tack!

Ulla

Det finns inte angivet i receptet var i ugnen pizzan ska gräddas, ska den vara mitt i ugnen? Eller på någon annan fals i ugnen?

Sophie Berlin

Hej Ulla,
I mitten av ugnen blir bra. Vi har nu förtydligat i receptet.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco