Pizzadeg

RÖSTA PÅ RECEPTET (1023)

(1023)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 6 ingredienser

Enkelt recept på klassisk italiensk pizzadeg. Behöver bara jäsa i 35 minuter. Toppa pizzan med dina favoriter.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.

Ingredienser

pizzor
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3 dl
ljummet vatten 37 grader
50 g
jäst
2 tsk
socker
2 tsk
salt
6 1/2 - 8 dl
vetemjöl gärna manitoba

Gör så här

Tips!

Sök på ”pizza” i receptbanken så får du mer inspiration på topping. Tänk på att grädda pizzan på hög temperatur (cirka 275 grader), gärna på pizzasten för att få en krispig botten. Håll koll på pizzan, när den fått fin färg och osten smält är den klar.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (1023)

(1023)

Vad tycker du?

46 kommentarer

Jasmin

Behöver man anpassa receptet på något särskilt vis om man använder pizzamjöl/proteinrikt mjöl? Typ mer eller mindre mjöl, eller minskad tid på köksassistenten?

Anna Mellberg

Hej Jasmin! Om jag använder Vetemjöl Special eller annat proteinrikt vetemjöl så brukar jag knåda det lite längre tid eller låta det jäsa något längre tid. Men jag tror också att du kommer få ett fullgott resultat om du följer receptet till punkt och pricka. Lycka till önskar Anna på Zeta

Fia

Har använt det här receptet flera gånger, kör 20 min med köksassistent. Funkar att den jäser en timme också. Bästa pizzadegreceptet vi prövat 🙂

Nathalie sjöstrand

Jag har gjort denna deg många gånger och den blir jättebra. Jag knådar den dock för hand i ca 5 min och sen låter jag den jäsa och det går minst lika bra. Tycker verkligen om Zeta:s recept 😊

yvonne

Gjorde 2 pizzor, men använde jäst för söta degar. Hade bara den typen av jäst hemma. Körde degen i 10 minuter i köksassistenten och lät degen jäsa i 40 minuter. De blev jättegoda ++++

Gunvor

Bra deg, men ange 10 – 20 sekunder i köksmaskinen istället för minuter.

Annecharlotte

Det tar lite tid att bearbeta degen för att få elastisitet. Rådet att låta maskinen gå i 10 minuter minst, stämmer ju.
Låt maskinen göra jobbet!

Åsa

Hej! Kan man göra pizzadeg med vanliga degkrokar? Dvs utan en köksassistent? Och hur kan man förvara pizzadegen om man inte skall använda den direkt? I kylen eller skall den stå kvar på köksbänken i bunken under en handduk?

Anna Mellberg

Hej Åsa! Det går bra att använda vanliga degkrokar. Degen kan jäsas i kylskåp om det dröjer lång tid innan den ska gräddas. Men tänk på att ta ut den 1-2 timmar innan gräddning för att den ska komma igång med jäsningen ordentligt (den blir fluffigare då) Lycka till önskar vännerna på Zeta

Torr

Hej
Kan man frysa pizzadeg?

Peter

Yes! Går hur bra som helst att frysa. Låt den jäsa upp först. Sen är det bara att dela upp den och lägga in delarna i separata fryspåsar. Sen när det är dags så tar du fram påsarna och tina några timmar i rumsvarmt. Se till att den jäser upp lite grann innan du kavlar ut.

Charli Kasselbäck

Hej alla pizzabagare! Den här degen är ju suverän! Mitt tips är att inte kavla degen utan göra som en riktig neapolitansk bagare och göra bollar av degen som ni sedan jobbar ut med händerna från mitten och ut, spara kanter runt om så de kan få jäsa upp ordentligt i ugnen! Lycka till

Elina Olofsson

Prövade ta 25g jäst och en klick surdeg, det är helt otroligt hur bra den pizzan blev!! Kan verkligen rekommenderas 😍

Janice Sjöström

Perfekt deg, så lyckad blev min allra första pizzadeg, nu kör jag bara på, tusen tack för receptet👏🏻👏🏻🍕

Mattias

Totalt värdelös. Följde receptet till punkt och pricka. Blev helt torr och smulig. Gick inte jobba med alls bara föll isär. Fick slänga alltihop.

Sophie Berlin

Hej Mattias,
Vad konstigt att det blev torrt och smuligt. Ration mellan mjöl och vatten är normal normal för pizza men kan behöva tillsättas mer mjöl vid utbakning.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Catharina Soovéer

Väldigt god deg, lätt att göra. Kan med fördel göras dagen innan och läggas in i plast i kylen. Blev mkt lättare att kavla ut då.

Tommy

Kan man göra denna pizzadeg dagen innan ???

Sophie Berlin

Hej Tommy,
Vi rekommenderar att göra degen samma dag men om du har tidsbrist kan du göra degen innan och kalljäsa över natten. Ta fram den och förvara i rumstemperatur minst 1 timme innan du bakar ut pizzorna.
Lycka till med pizzabaket önskar vännerna på Zeta!

Jonna

Jättebra recept, så smidigt och enkelt!
Har knådat för hand och tycker att även det funkar utmärkt

Anders

Bland de bästa recept jag använt till pizzadeg. Jag ersatte hälften av olivoljan med rapsolja samt hälften av sockret med honung.

Anna

Nåt fel på sidan. Vid startläge med 4 pers visar den 6,5 dl mjöl. Men om jag ändrar personer och sedan går tillbaka till 4 pers visar den 9 dl mjöl vilket är den mer rätta mängden. Bra recept annars! 👍🏼

Sophie Berlin

Hej Anders,
Kul att du gillar receptet! Det verkar vara nån bugg i systemet, vi ser över detta genast. Tack för uppmärksamheten!
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

recept bra Annars .sanningen närmre är 9-8 9 .står som det i det är fel något så personer 4 förtireceptet recepttill mjöl dl 5,6 med lite för alldeles är Det

6,5 dl mjöl till receptet för 4 pers är alldeles för lite. 8-9 dl ligger närmre sanningen. Med 6,5 dl är degen så kladdig att det inte går att arbeta med den. Men annars bra recept.

Sophie Berlin

Hej!
Vi har nu ändrat på hemsidan med ett spann gällande mjölmängden.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Natalie

Hej,
Kan ni inte bara skriva ut grader och hur lång tid pizzan ska gräddas i receptet?

Emma Olsson

Hejsan Natalie,
Beroende vilken topping du väljer kan tid i ugnen variera, därför skriver vi inte ut tid eller grader i självaste degrecepten. Men en generell regel är att ha ugnen på 275 grader och ta ut pizzan när osten smält.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Emma Olsson

Hejsan Linnea! Detta är endast ett recept på hur man gör pizzadeg. Går du in i vår receptbank och söker på ”pizza” kommer du få fram många recept med olika pizzor. I de recepten står det hur respektive pizza ska tillagas.