Pizzadeg

RÖSTA PÅ RECEPTET (522)

(522)

RÖSTA PÅ RECEPTET (522)

(522)

Vad tycker du?

1tim
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Enkelt recept på klassisk italiensk pizzadeg. Behöver bara jäsa i 35 minuter. Toppa pizzan med dina favoriter.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

pizzor
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3 dl
ljummet vatten 37 grader
50 g
jäst
2 tsk
socker
2 tsk
salt
6 1/2 dl
vetemjöl gärna manitoba

Gör så här

Tips!

Sök på ”pizza” i receptbanken så får du mer inspiration på topping. Tänk på att grädda pizzan på hög temperatur (cirka 275 grader), gärna på pizzasten för att få en krispig botten. Håll koll på pizzan, när den fått fin färg och osten smält är den klar.

13 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (522)

(522)
Tack!

Tommy

Kan man göra denna pizzadeg dagen innan ???

Sophie Berlin

Hej Tommy,
Vi rekommenderar att göra degen samma dag men om du har tidsbrist kan du göra degen innan och kalljäsa över natten. Ta fram den och förvara i rumstemperatur minst 1 timme innan du bakar ut pizzorna.
Lycka till med pizzabaket önskar vännerna på Zeta!

Jonna

Jättebra recept, så smidigt och enkelt!
Har knådat för hand och tycker att även det funkar utmärkt

Anders

Bland de bästa recept jag använt till pizzadeg. Jag ersatte hälften av olivoljan med rapsolja samt hälften av sockret med honung.

Natalie

Hej,
Kan ni inte bara skriva ut grader och hur lång tid pizzan ska gräddas i receptet?

Emma Olsson

Hejsan Natalie,
Beroende vilken topping du väljer kan tid i ugnen variera, därför skriver vi inte ut tid eller grader i självaste degrecepten. Men en generell regel är att ha ugnen på 275 grader och ta ut pizzan när osten smält.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Linnea

Hej! Ni saknar både hur många grader ugnen bör vara och hyr länge pizzan ska gräddas.

Emma Olsson

Hejsan Linnea! Detta är endast ett recept på hur man gör pizzadeg. Går du in i vår receptbank och söker på ”pizza” kommer du få fram många recept med olika pizzor. I de recepten står det hur respektive pizza ska tillagas.

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.