Pizzadeg

RÖSTA PÅ RECEPTET (622)

(622)

RÖSTA PÅ RECEPTET (622)

(622)

Vad tycker du?

1tim
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Enkelt recept på klassisk italiensk pizzadeg. Behöver bara jäsa i 35 minuter. Toppa pizzan med dina favoriter.

Receptet är framtaget i samarbete med Pi Le.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

pizzor
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3 dl
ljummet vatten 37 grader
50 g
jäst
2 tsk
socker
2 tsk
salt
6 1/2 - 8 dl
vetemjöl gärna manitoba

Gör så här

Tips!

Sök på ”pizza” i receptbanken så får du mer inspiration på topping. Tänk på att grädda pizzan på hög temperatur (cirka 275 grader), gärna på pizzasten för att få en krispig botten. Håll koll på pizzan, när den fått fin färg och osten smält är den klar.

30 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (622)

(622)
Tack!

Elina Olofsson

Prövade ta 25g jäst och en klick surdeg, det är helt otroligt hur bra den pizzan blev!! Kan verkligen rekommenderas 😍

Janice Sjöström

Perfekt deg, så lyckad blev min allra första pizzadeg, nu kör jag bara på, tusen tack för receptet👏🏻👏🏻🍕

Mattias

Totalt värdelös. Följde receptet till punkt och pricka. Blev helt torr och smulig. Gick inte jobba med alls bara föll isär. Fick slänga alltihop.

Sophie Berlin

Hej Mattias,
Vad konstigt att det blev torrt och smuligt. Ration mellan mjöl och vatten är normal normal för pizza men kan behöva tillsättas mer mjöl vid utbakning.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Catharina Soovéer

Väldigt god deg, lätt att göra. Kan med fördel göras dagen innan och läggas in i plast i kylen. Blev mkt lättare att kavla ut då.

Tommy

Kan man göra denna pizzadeg dagen innan ???

Sophie Berlin

Hej Tommy,
Vi rekommenderar att göra degen samma dag men om du har tidsbrist kan du göra degen innan och kalljäsa över natten. Ta fram den och förvara i rumstemperatur minst 1 timme innan du bakar ut pizzorna.
Lycka till med pizzabaket önskar vännerna på Zeta!

Jonna

Jättebra recept, så smidigt och enkelt!
Har knådat för hand och tycker att även det funkar utmärkt

Anders

Bland de bästa recept jag använt till pizzadeg. Jag ersatte hälften av olivoljan med rapsolja samt hälften av sockret med honung.

Anna

Nåt fel på sidan. Vid startläge med 4 pers visar den 6,5 dl mjöl. Men om jag ändrar personer och sedan går tillbaka till 4 pers visar den 9 dl mjöl vilket är den mer rätta mängden. Bra recept annars! 👍🏼

Sophie Berlin

Hej Anders,
Kul att du gillar receptet! Det verkar vara nån bugg i systemet, vi ser över detta genast. Tack för uppmärksamheten!
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

recept bra Annars .sanningen närmre är 9-8 9 .står som det i det är fel något så personer 4 förtireceptet recepttill mjöl dl 5,6 med lite för alldeles är Det

6,5 dl mjöl till receptet för 4 pers är alldeles för lite. 8-9 dl ligger närmre sanningen. Med 6,5 dl är degen så kladdig att det inte går att arbeta med den. Men annars bra recept.

Sophie Berlin

Hej!
Vi har nu ändrat på hemsidan med ett spann gällande mjölmängden.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Natalie

Hej,
Kan ni inte bara skriva ut grader och hur lång tid pizzan ska gräddas i receptet?

Emma Olsson

Hejsan Natalie,
Beroende vilken topping du väljer kan tid i ugnen variera, därför skriver vi inte ut tid eller grader i självaste degrecepten. Men en generell regel är att ha ugnen på 275 grader och ta ut pizzan när osten smält.
Hälsningar, vännerna på Zeta

Emma Olsson

Hejsan Linnea! Detta är endast ett recept på hur man gör pizzadeg. Går du in i vår receptbank och söker på ”pizza” kommer du få fram många recept med olika pizzor. I de recepten står det hur respektive pizza ska tillagas.

Veckomeny oktober

Måndag
Måndag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Tisdag
Tisdag
Linsgryta med tomat och fetaost
Linsgryta med tomat och fetaost
Onsdag
Onsdag
One pot lasagne
One pot lasagne
Torsdag
Torsdag
Risottomix med Karl-Johansvamp
Risottomix med Karl-Johansvamp