Recept från Zeta. Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Bolognese eller köttfärsås serverad med spaghetti är en klassisk vardagsrätt. Gott och enkelt!

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Stek nötfärs på hög värme i olivolja i en gryta tills färsen är genomstekt.

Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri.

Stek ytterligare 1 minut.

Lägg i tomatpuré, vitt vin och hela tomater.

Låt koka upp och lägg i buljongtärning och örter, låt puttra ca 45 minuter – 1 timme under lock.

Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten.

Smaka av med salt och peppar och servera med nykokt pasta och Grana Padanoost.

Stäng

Inköpslista

Stäng
  • Tips Om du har lite mindre tid kan du välja finkrossade tomater istället för plommontomater.

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.