Spaghetti Bolognese

RÖSTA PÅ RECEPTET (489)

(489)

RÖSTA PÅ RECEPTET (489)

(489)

Vad tycker du?

30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Bolognese eller köttfärsås serverad med spaghetti är en klassisk vardagsrätt. Gott och enkelt!

Receptet är framtaget i samarbete med Markus Aujalay.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
400 g
nötfärs
1
gul lök finhackad
2
vitlöksklyftor finhackade
1 liten bit
morot finhackad
1 liten bit
rotselleri finhackad
vitt vin
1 burk
2 msk
Ardita Tomatpuré, tub ekologisk
1
köttbuljongtärning
2
lagerblad
1 tsk
torkad timjan
1 tsk
torkad oregano
salt
svartpeppar

Gör så här

Tips!

Om du har lite mindre tid kan du välja finkrossade tomater istället för plommontomater.

12 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (489)

(489)
Tack!
Lämna ett svar till Doris Avbryt svar

Bo

Blir det inte väldigt blaskigt med burktomater. Ni borde som matvana ”italienare” kunna ersätta burk med puré!?

Emma Olsson

Hej Bo,
I receptet använder vi både tomatpuré och plommontomater i burk. Dessa tomater är hela, men utan skal, vilket gör att de är den bästa tomaten för en bolognese. I Italien ska en bolognese helst stå i några timmar och puttra vilket gör att tomaterna går sönder och bolognesen blir riktigt god.
Hälsningar, Emma från Zeta

Anna-Maria Törnblom

Testade detta recept häromdagen och det visade sig bli riktigt gott, så ska snart göra det igen 🙂

Hanna

Lägg i två dl majs i tomatsåsen och två msk het chiliketschup ifall det ska vara delikat. 1 msk färsk basilika är också bra att lägga i såsen.

Snaedis

Älskar Bolognese och har mitt eget recept. Men kul att testa annat och detta blev supergott! Rev dock morötterna och sellerin istället, blir saftigare så!

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.