Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Antipasti och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Mina recept
  • Olivolja

    Zetas olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Gott att veta

    Gott att veta & matinspiration

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Antipasti
    • Bönor
    • Fetaost
    • Gryner
    • Halloumi
    • Italienska ostar
    • Kapris
    • Mozzarella
    • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
    • Pasta
    • Risotto
    • Tomater
    • Vinäger

    Matlagningsfilmer

    • Aioli
    • Bruschetta
    • Caesarsallad
    • Italiensk tomatsås
    • Koka pasta al dente
    • Ragu – Bolognese
    • Risotto – Grundrecept
    • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
    • Pasta med blåmusslor
    • Pesto – matlagningsfilm
    • Puttanesca

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Buffé – att planera och laga
    • Grilltips
    • Medelhavsmat och träning
    • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
    • Medelhavsmat med smak av sommar
    • Matsvinn

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Strozzapreti Casa Di Luca

    400 g

    Visa fler...

    Nya produkter

    Colossaloliver med kärnor

    370 g

    Pecorino Romano grovriven

    85 g

    Crema di Balsamico Tryffel

    112 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Olivolja
    • Antipasti och röror
    • BreOliv
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Gryner och ris av baljväxter
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • En hållbar väg – Care of Di Luca
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt
    • Så här lätt väljer du rätt olivolja

    KONTAKTA OSS

    • Fråga oss
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgiftspolicy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Antipasti och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Mina recept
    • Olivolja

      Zetas olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Gott att veta

      Gott att veta & matinspiration

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Antipasti
      • Bönor
      • Fetaost
      • Gryner
      • Halloumi
      • Italienska ostar
      • Kapris
      • Mozzarella
      • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
      • Pasta
      • Risotto
      • Tomater
      • Vinäger

      Matlagningsfilmer

      • Aioli
      • Bruschetta
      • Caesarsallad
      • Italiensk tomatsås
      • Koka pasta al dente
      • Ragu – Bolognese
      • Risotto – Grundrecept
      • Pasta Carbonara – matlagningsfilm
      • Pasta med blåmusslor
      • Pesto – matlagningsfilm
      • Puttanesca

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Buffé – att planera och laga
      • Grilltips
      • Medelhavsmat och träning
      • I.G.P. och D.O.P. -märkning av livsmedel
      • Medelhavsmat med smak av sommar
      • Matsvinn

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Strozzapreti Casa Di Luca

      400 g

      Visa fler...

      Nya produkter

      Colossaloliver med kärnor

      370 g

      Pecorino Romano grovriven

      85 g

      Crema di Balsamico Tryffel

      112 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Olivolja
      • Antipasti och röror
      • BreOliv
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Gryner och ris av baljväxter
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • En hållbar väg – Care of Di Luca
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt
      • Så här lätt väljer du rätt olivolja

      KONTAKTA OSS

      • Fråga oss
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgiftspolicy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept sås och röror

    Här hittar du recept på såser som passar både till fisk, kyckling och kött. Röror är gott som tillbehör eller som sås.

    Krämig mascarpone med vitlök, örter och oliver

    Den här krämiga och örtiga färskosten passar som tilltugg till fördrinken eller som ett gott litet mål att dela med goda vänner, kollegor eller familj en helt vanlig eftermiddag. Snabbt, enkelt och försvinnande gott!

    (8)

    (8)
    10min

    Rökig hummus med mörka kikärtor

    Den här rökiga och mörka varianten av klassisk hummus kommer överraska alla kring matbordet och snart bli en stående favorit till nybakat bröd, grillad kyckling eller rostade grönsaker. Vi tycker om att doppa våra crostini eller bruschetta i den och helt enkelt bara njuta av den fylliga och rökiga smaken.

    (6)

    (6)
    15min

    Röd pesto

    Röd pesto passar till mycket! Några tips är att servera den med nykokt pasta, färskt bröd eller som sås till grillat.

    (13)

    (13)
    10min

    Balsamicoreduktion

    Balsamicoreduktion eller sås är en relativt enkel sås men som gör så mycket till en rätt.

    (14)

    (14)
    30min

    Krämig röra på cannelinibönor och rostad vitlök

    En snabblagad böndipp på mixade cannellinibönor, en kall röra som passar till det mesta.

    (95)

    (95)
    25min

    Olivkräm med sardell, vitlök, mandel och olivolja

    En smaskig tapenad med oliver, sardell och vitlök. Passar perfekt på ett festligt buffébord.

    (14)

    (14)
    10min

    Vispad feta och ricotta med surdegskrutonger och olivolja

    Vispad feta och ricotta med surdegskrutonger och olivolja extra vergine - en bättre dipp helt enkelt!

    (55)

    (55)
    10min

    Olivkräm med sardell, vitlök, mandel och olivolja

    En kall röra som passar till det mesta.

    (6)

    (6)
    10min

    Krämig dippsås med chili och paprikapesto

    Snabb och enkel dippsås med viss hetta från chilipesto. Passar utmärkt till att dippa Zeta Tunna Crostini. Men passar också bra som tillbehör till grillat eller att doppa bröd i.

    (28)

    (28)
    5min

    Krämig dippsås med pesto

    Dipp som är snabb och enkel att göra. De passar perfekt till att dippa Zeta Tunna Crostini. Men såserna passar också bra som tillbehör till grillat, krämig dressing till sallad eller att doppa bröd i.

    (29)

    (29)
    5min

    Picklade bönor med rödlök

    Picklade sojabönor är ett utmärkt tillbehör till fisk, kött och kyckling. Snabbinläggningen som innehåller vinäger ger bönorna en fin och rundare smak.

    (17)

    (17)
    1tim 10min

    Örtsmör

    BreOliv med färska örter passar utmärkt att servera till kyckling, fisk och kött. Ger en fräsch smak som gifter sig väl med smaken av olivolja.

    (13)

    (13)
    10min

    BreOlivröra på crostini

    Crostini bredd med en röra på BreOliv smaksatt med kapris, soltorkade tomater och sardellcrème är ett perfekt tilltugg på buffén eller innan maten.

    (38)

    (38)
    10min

    Rödbetskräm med fetaost

    Smakrik kräm med fetaost och rödbetor. Perfekt som ett härligt tillbehör eller som en del av buffébordet.

    (76)

    (76)
    15min

    Chilimajonnäs

    Majonnäs blir alltid bäst när man gör den själv. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med chili. Enkel att göra och supergod med extra sting från chilin. Utmärkt att servera som tillbehör.

    (214)

    (214)
    10min

    BreOliv med tapenade

    Röra med BreOliv som passar lika bra till grillad som ugnsrostad mat.

    (15)

    (15)
    10min

    BreOliv med paprika, sardeller & basilika

    Röra med BreOliv som passar fint till grillad kyckling, kött eller grönsaker.

    (16)

    (16)
    10min

    BreOliv med kapris, dill & citron

    Röra med BreOliv med härlig fräschör av kapris och citron som passar fint till grillat kött eller fisk.

    (15)

    (15)
    10min

    BreOliv med soltorkade tomater & rosmarin

    Röra med BreOliv som passar fint till grillat som halloumi, grönsaker, fisk, kött eller kyckling.

    (8)

    (8)
    10min

    BreOliv med parmesan, rostad vitlök & gräslök

    Röra med smaksatt BreOliv som passar fint till ljust grillat kött eller kyckling.

    (28)

    (28)
    20min

    Choripan med romesco och chimichurri

    Choripan, en variant på korv med bröd med salsiccia, chimichurri och romesco. Med rätt förberedelser blir detta en mysig rätt att ha med sig på picknicken eller en god grillunch ute på sommaren. Detta är ursprungligen en argentisk rätt, men här har rätten fått italienska smaker.

    (15)

    (15)
    45min

    Chutney på soltorkade tomater

    En smakexplosion som passar utmärkt på ostbrickan tillsammans med en vällagrad parmesanost. Pinjenötterna tillför en härlig konsistensbrytning.

    (5)

    (5)
    1tim 30min

    Rödbetshummus med smulad fetaost

    Hummus på kikärtor och rödbetor får en ljuvligt god smak och härlig färg. Smula på fetaost och få sältan till. Passar utmärkt som tillbehör till mat eller bröd.

    (46)

    (46)
    15min

    Gremolata

    Gremolata med citron, bladpersilja och vitlök. Perfekt som garnering och smaksättning i grytor, soppor eller pastarätter.

    (116)

    (116)
    20min

    Spaghetti med hemlagad Pesto alla Genovese

    Hemlagad Pesto alla Genovese med spaghetti och haricots verts.

    (26)

    (26)
    30min

    Tomatsås alla kockfritids

    Klassisk italiensk tomatsås på körsbärstomater, blekselleri och morot. Används ofta som bas i det italienska köket. Passar till pasta, pizza och gratänger.

    (11)

    (11)
    30min

    Grillad chorizo fresco med paprikasås

    Grillad chorizo fresco med saltkokt potatis och paprikasås. Enkelt och mättande.

    (19)

    (19)
    30min

    BBQ-sås

    BBQ-sås med vitlök, ingefära, tomatpure, muscovadosocker och och rödvinsvinäger. Bra till revbensspjäll, pulled pork, hamburgare eller att marinera nötkött i.

    (82)

    (82)
    15min

    Grillad gösfilé med bönbearnaise

    Grillad vit fisk med smakrik bearnaisesås gjord på bönor.

    (17)

    (17)
    30min

    Bönbearnaise

    Krämig variant av bearnaisesås gjord med bönor. Passar utmärkt till grillat.

    (71)

    (71)
    15min

    Crostini med blomkålcrème och prosciutto

    Crostini med krämig blomkålscrème, krispig prosciutto och rostade mandlar. Passar bra som festliga munsbitar.

    (17)

    (17)
    1tim

    Friterade ravioli med sardelldipp

    Frasiga friterade ravioli som serveras med en fräsch sardelldipp. Passar utmärkt att servera till många på en buffé eller som tilltugg innan middagen.

    (44)

    (44)
    20min

    Vinägrett med rostad vitlök

    Vinägrett till pasta, pizza, ugnsbakad grönsaker, skaldjur och allt grillat!

    (34)

    (34)
    30min

    Tomatsås, grundrecept

    Klassisk italiensk tomatsås, används som bas i många recept och till pasta.

    (74)

    (74)
    30min

    Tomatsalsa med koriander

    Kryddig och fräsch tomatsalsa med koriander, lime och chili.

    (112)

    (112)
    30min

    Mascarponedipp på 3 sätt

    Mascarponeröror med olika smaker, goda på crostini eller att doppa grissini i. Perfekt att ha till antipasti.

    (28)

    (28)
    10min

    Krämig dressing med rostad vitlök

    En smakrik dressing med vitlök, god på både grönsaker och grillat kött.

    (29)

    (29)
    30min

    Kikärtsdipp

    Kikärtsdipp med olivolja och vitlök är gott till nybakat bröd, till grönsaker och som röra på buffébordet.

    (21)

    (21)
    30min

    Kapris- och sardellmajonnäs

    Smakrik majonnäs som passar utmärkt inkokt lax, ugnsrostade grönsaker så väl som till grillad kyckling.

    (17)

    (17)
    10min

    Grundrecept fagiolatosås

    En italiensk fagiolatosås gjord på bönor, kapris och sardeller som passar till tonfisk, rostade grönsaker och mycket mer.

    (4)

    (4)

    Grillad entrecôte med krämig vitlöksdressing

    En klassisk grillad entrecôte serverad tillsammans med en krämig dressing med rostad vitlök.

    (28)

    (28)

    Haricots Verts med sardelldressing

    En sardelldressing med lättkokta haricot verts som serveras med löskokta ägg. Utmärkt som en lättare lunch eller en förrätt.

    (0)

    (0)
    30min

    Grillad salsiccia med Italiensk ketchup

    Grillad salsiccia med italiensk ketchup, gör din egen ketchup med en touch från Italien för att ta din grillade salsiccia till oanade höjder.

    (15)

    (15)
    40min

    Grillad aubergine med tomatsalsa

    Grillade skivor av aubergine med en smakrik tomatsalsa med kapris, citron och basilika.

    (17)

    (17)
    45min

    Grön salsa - Salsa verde

    Fräsch grön salsa av mixade färska örter, kapris, vitlök och olivolja. Smaksätt med sardellcrème.

    (27)

    (27)
    10min

    Grillade grönsaker med salsa verde

    Grillade grönsaker får fin smak av olivolja. Servera med en smakrik och fräsch salsa verde.

    (17)

    (17)
    45min

    Marinad med tomat, vitlök och chili

    Marinad med tomat, vitlök och chili passar till att marinera både kött och kyckling.

    (56)

    (56)
    30min

    Majonnäs

    Majonnäs blir alltid bäst när man gör den själv. Gott som tillbehör, går enkelt att smaksätta med våra smaksatt olivoljor, citron eller chili och vitlök!

    (136)

    (136)
    20min

    Vinägrett med tomat, rödlök och persilja

    Välj söta tomater med mycket smak, färsk persilja och en god balsamvinäger.

    (13)

    (13)
    10min

    Halloumiburgare med god dressing

    Grillat är alltid gott. Prova halloumiburgare med en riktigt god dressing!

    (19)

    (19)
    40min

    Parmesansås med citron och dill

    Parmesansås passar utmärkt att ringla över grillad fisk, fläsk eller kyckling.

    (16)

    (16)
    10min

    Sky till porchetta

    Smakrik sås som är perfekt till ugnsbakad fläskkarré eller en god köttbit.

    (68)

    (68)
    15min

    Kikärtsröra med soltorkade tomater

    En enkel men så god kikärtsröra med soltorkade tomater, som bland annat passar perfekt till grillat eller buffén.

    (57)

    (57)
    30min

    Basilika- och parmesanaioli

    Aioli är en god sås gjord på ägg, olja, vinäger och vitlök. Det här receptet är en ny variant med parmesan och basilika.

    (118)

    (118)
    20min

    Salsa Roja

    Het tomatsalsa som är väldigt god till allt grillat!

    (70)

    (70)
    15min

    Tzatziki med fetaost

    Snabb tzatziki med krispiga bitar av gurka och god sälta från fetaost.

    (112)

    (112)
    20min

    Osttallrik med rödlökschutney och olivknäcke

    Knäckebröd med oliv är otroligt gott tillsammans med goda ostar och en chutney på rödlök.

    (15)

    (15)
    1tim

    Bönröra med oliver

    En enkel och god bönröra med chilihetta. Perfekt till buffén eller grillmiddagen.

    (33)

    (33)
    10min

    Ärt- och sojabönröra

    Ärt- och sojabönröra är perfekt tillsammans med grönsaker, på en knäckemacka eller till en grönsallad.

    (26)

    (26)
    15min

    Romesco med grillad paprika och mandel

    Romesco är en klassisk sås som tillreds med grillad paprika och mandel. Passar utmärkt att servera till både grönsaker och kött.

    (134)

    (134)
    15min

    Tomatröra

    En härlig, italiensk tomatöra som passar till det mesta!

    (18)

    (18)
    20min

    Krämig valnötssås med parmesanost

    En härlig valnötssås med sina rötter i norditalien. God till kött eller som en krämig sås till nykokt pasta.

    (89)

    (89)
    15min

    Het röra med citron och basilika

    En utsökt röra med citron och basilika som får sin hetta från färsk chili. Passar bra till fisk eller kött och är mycket god till det nybakade lantbrödet!

    (52)

    (52)
    15min

    Fetaostdipp

    Läcker fetaostdipp på creme fraiche. Doppa färskt bröd eller servera som tillbehör till en varmrätt. Passar även utmärkt på buffébordet!

    (75)

    (75)
    15min

    Het hummus med citron

    Hummus gjord på kikärtor. Kikärtsröran är smaksatt med citron för att ge en fräsch syrlighet och får sin hetta från chili.

    (34)

    (34)
    20min

    Bönburgare med tomatsallad och parmesanaioli

    Hamburger di fagioli con insalata di pomodori e aioli al parmigiano. Bönburgare med parmesanaioli på rostat surdegsbröd.

    (77)

    (77)
    50min

    Skagenröra med pepparrot

    En klassisk skagenröra med italiensk tvist. En perfekt förrätt till helgmiddagen eller som smårätt på buffébordet.

    (25)

    (25)
    15min

    Bönröra med paprika

    Smakrik bönröra med cannellinibönor, grillad paprika, vit balsamvinäger och gräslök - Crema di fagioli con peperoni.

    (30)

    (30)
    15min

    Paprika- och fetaoströra

    Härlig smak av rostad paprika och feta i en vackert färgstark röra.

    (140)

    (140)
    15min

    Chimichurri

    Chimichurri är en smakrik sås som passar mycket bra till grillat och kan med fördel även användas som marinad till kött.

    (150)

    (150)
    10min

    Fetaoströra med soltorkade tomater

    Fetaoströra smaksatt med soltorkade tomater är ett utmärkt tillbehör på buffébordet. Gott till både bröd och grillat.

    (264)

    (264)
    15min

    Hummus

    Hummus är en röra gjord av huvudsakligen kikärter och är ett perfekt tillbehör till kött eller som en del i en buffé.

    (176)

    (176)
    30min

    Basilika- och fetaoströra

    Fetaoströra med färsk basilika - en sommarfrisk sås till grillkalaset!

    (261)

    (261)
    15min

    Tryffelmajonnäs

    Majonnäs med smak av tryffel. Utmärkt som sås till ugnsrostade grönsaker eller kött.

    (434)

    (434)
    10min

    Aioli

    Aioli är en suverän vitlökssmakande sås med majonnäsbas som passar till många maträtter. Prova till grillat kött, grillad fisk eller en klick i fiskgrytan.

    (924)

    (924)
    20min

    Tomatsalsa

    Tomatsalsa på klassiskt italienskt vis med tomater, olivolja, vitlök, kapris och basilika. Enkel och snabb att tillaga.

    (27)

    (27)
    30min

    Hemlagad pesto

    Klassisk italiensk pesto med basilika, pinjekärnor, parmesan, vitlök och olivolja. Hemlagad pesto är underbart gott och enkelt att göra.

    (692)

    (692)
    15min

    Caesardressing

    Caesardressing med sardeller och parmesan. Ett måste till den klassiska caesarsalladen, passar även till andra sallader, grillad kyckling eller fisk.

    (393)

    (393)
    15min

    Grillade kycklingspett med tzatziki

    Kycklingspett, som marinerats och grillats, passar utmärkt med tzatziki och en fräsch fetaostsallad.

    (638)

    (638)
    2tim

    Senapsdressing

    Krämig och god dressing till sommarens färskpotatis eller lax.

    (121)

    (121)
    10min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept sås och röror
      • Recept
        • Alla recept
        • Sommar
        • Klassiska italienska rätter
        • Antipasti och Småplock
        • Buffé
        • Pasta
        • Varmrätt
        • Tillbehör
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
        • Använda olivolja i köket
        • Grunden till en god olivolja
      • Gott att veta & matinspiration
        • Matlagningsfilmer
        • Antipasti
        • Parmesanost – Parmigiano Reggiano
        • Buffé – planera & laga
        • Grilltips
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Alla Zetas produkter
        • Ekologiska produkter
        • Olivolja
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgiftspolicy
        • Sitemap
        • En hållbar väg – Care of Di Luca
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad