Hummus

RÖSTA PÅ RECEPTET (174)

(174)

RÖSTA PÅ RECEPTET (174)

(174)

Vad tycker du?

30min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Hummus är en röra gjord av huvudsakligen kikärter och är ett perfekt tillbehör till kött eller som en del i en buffé.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 burk
Kikärtor sköljda och avrunna
1
vitlöksklyfta pressad
paprikapulver
Smaksättning
3 smk
tahini
1 tsk
rökt paprikapulver
1 tsk
malen spiskummin

Gör så här

Tips!

Om du vill ha röran lite lösare, späd med lite av bönspadet.

Tips!

Det fungerar alldeles utmärkt att addera alla smaksättare tillsammans- men det går också att smaksätta din hummus med någon av dem. 

3 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (174)

(174)
Tack!

Micke

V ä l d i g t fet!
Måste ju vara uppemot 800-900 kcal?
Jag har hälften så mycket olivolja till dubbelt så mycket kikärter – och späder med vatten för konsistens.

Fia

Lite torr och stabbig enligt receptet; tog extra olja och använde sherry vinäger och harissa istället 👍🏻 Annars toppenbra grundrecept

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.