Hummus

RÖSTA PÅ RECEPTET (174)

(174)

RÖSTA PÅ RECEPTET (174)

(174)

Vad tycker du?

30min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Hummus är en röra gjord av huvudsakligen kikärter och är ett perfekt tillbehör till kött eller som en del i en buffé.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 burk
Kikärtor sköljda och avrunna
1
vitlöksklyfta pressad
paprikapulver
Smaksättning
3 smk
tahini
1 tsk
rökt paprikapulver
1 tsk
malen spiskummin

Gör så här

Tips!

Om du vill ha röran lite lösare, späd med lite av bönspadet.

Tips!

Det fungerar alldeles utmärkt att addera alla smaksättare tillsammans- men det går också att smaksätta din hummus med någon av dem. 

3 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (174)

(174)
Tack!
Lämna ett svar till Fia Avbryt svar

Micke

V ä l d i g t fet!
Måste ju vara uppemot 800-900 kcal?
Jag har hälften så mycket olivolja till dubbelt så mycket kikärter – och späder med vatten för konsistens.

Fia

Lite torr och stabbig enligt receptet; tog extra olja och använde sherry vinäger och harissa istället 👍🏻 Annars toppenbra grundrecept