Ribollita – Toskansk brödsoppa

RÖSTA PÅ RECEPTET (48)

(48)

RÖSTA PÅ RECEPTET (48)

(48)

Vad tycker du?

45min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ribollita är en berömd toskansk brödsoppa. En rustik soppa med kål, bönor och bröd. Här en variant med pancetta. Passar utmärkt att servera i kall höstdag.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
Pancetta, 160 g
2 st
hackade vitlöksklyftor
1 st
hackad gul lök
1 st
tärnad stjälkselleri
3 st
tärnade morötter
2 frp
Zeta krossade tomater
eller
torrt vitt vin
1 dl
vatten
300 g
repad grönkål
2 st
skivor vitt bröd i mindre bitar
salt och svartpeppar

Gör så här

10 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (48)

(48)
Tack!

Monica Rosén

Hej! Ska dom mixade bönorna i med dom andra grönsakerna?

Sophie Berlin

Hej Monica,
Blanda i de mixade bönorna tillsammans med tomater och vin. Receptet är nu uppdaterat och förtydligat.
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Nathalie

Kan man byta ut sidfläsket mot något annat? Som inte är fläsk?

Sophie Berlin

Hej Nathalie,
Soppan blir väldigt god även om du utesluter pancettan helt och hållet. Önskar du däremot ha alternativ till fläsk skulle vi rekommendera kycklingbacon eller mindre bitar av någon god korv som inte innehåller fläsk.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta