Ribollita – Toskansk brödsoppa

RÖSTA PÅ RECEPTET (40)

(40)

RÖSTA PÅ RECEPTET (40)

(40)

Vad tycker du?

45min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ribollita är en berömd toskansk brödsoppa. En rustik soppa med kål, bönor och bröd. Här en variant med pancetta. Passar utmärkt att servera i kall höstdag.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
Pancetta, 160 g
2 st
hackade vitlöksklyftor
1 st
hackad gul lök
1 st
tärnad stjälkselleri
3 st
tärnade morötter
2 frp
Zeta krossade tomater
eller
torrt vitt vin
1 dl
vatten
300 g
repad grönkål
2 st
skivor vitt bröd i mindre bitar
salt och svartpeppar

Gör så här

4 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (40)

(40)
Tack!