Melanzane agrodolce

Aubergine med olivolja, kapris och färska örter. Passar utmärkt att servera på ett gott bröd.

(6)

Gremolata

Gremolata med citron, bladpersilja och vitlök. Perfekt som garnering och smaksättning i grytor, soppor eller pastarätter.

(8)

Melonsallad med fetaost

Melonsallad med fetaost och haricots verts. Perfekt på buffén.

(5)

Caponata med aubergine

Caponata är en siciliansk tomat- och grönsaksröra med aubergine som gärna serveras ljummen. Passar bra som tillbehör till kyckling, kött eller som egen vegetarisk rätt.

(3)

Picklade grönsaker med rosébalsamvinäger

Picklade grönsaker som passar utmärkt som tillbehör till grillat.

(9)

Grillad sparris med örtricotta

Nygrillad sparris med mild örtricotta som passar perfekt som en förrätt eller som ett tillbehör till grillat.

(38)

Grillad halloumi med coleslaw

Grillad halloumi med hemmagjord coleslaw. Sältan i osten tillsammans med sötman i coleslaw är ljuvligt gott.

(25)

Inlagda grönsaker och svamp

Inlagda grönsaker och svamp varvade med citron och färska örter. Passar utmärkt som tillbehör eller som tilltugg.

(1)

Rosévinägerpicklad blomkål

Picklad blomkål och rödlök med fruktigt sötsyrlig vinäger. Passar utmärkt som tillbehör till en chark- eller ostbricka eller som en en del av buffén.

(11)

Karamelliserad schalottenlök

Söt syrlig karamelliserad lök med doft av timjan. Passar utmärkt till ostbrickan eller på en nygrillad hamburgare.

(9)

Citronmarinerad zucchini

Tunt skivad zucchini marinerad i citron och färsk mynta. Ett gott tillbehör till en bit kött eller fisk.

(16)

Saffransfräst fänkål

Fräst fänkål som har fått smak av saffran och vitt vin. Perfekt att servera till fisk, kyckling eller som som en del av en buffé.

(4)

Bresaolasallad med krämig dressing och pinjenötter

Sallad med italienska charkuterier, krämig ostdressing och rostade pinjenötter.

(4)

Bönbearnaise

Krämig variant av bearnaisesås gjord med bönor. Passar utmärkt till grillat.

(10)

Friterade lökringar

Hemmagjorda lökringar med frasigt skal. Perfekta små krispiga munsbitar som passar perfekt som snack eller tilltugg.

(2)

Picklad rödlök

Picklad rödlök är ett perfekt tillbehör till kött, kyckling, fisk och vegetariskt. Kan ätas redan efter en timme eller två men löken kan läggas in ett par dagar i förväg om man vill.

(13)

Olivpanerad torsk med blomkålspuré

Panerad torsk med härlig sälta från olivcremé. Servera med blomkålspuré och långbakade tomater.

(9)

Rostade vaxbönor med mandel

Ugnsrostade vaxbönor med flingsalt och krispiga mandelflarn. Passar utmärkt som tillbehör till kött, kyckling och fisk eller som ett lättare tilltugg.

(12)

Parmesangratinerade svartrötter

Ugnsgratinerade svartrötter med krispigt lager av parmesan ger rötterna en härlig sälta och umami.

(4)

Karamelliserad rödlök

Karamelliserad lök med syrliga toner passar perfekt till unga och lagrade ostar, på crostini som tilltugg eller till grillad fisk eller på hamburgare.

(13)

Långbakade tomater

Cocktailtomater får en härligt mustig sötma efter en längre tid i ugnen. Passar perfekt som tillbehör till fisk, kyckling eller en bit kött.

(19)

Grillade fetaostknyten med örter

Fetaost blir härligt mjuk av värme och tillsammans med de färska örterna får osten en ljuvlig smak.

(20)

Rotfrukter i ugn med stekt halloumi

Sältan från halloumin och sötman från de ugnsrostade grönsakerna gör detta till ett gott tillbehör till kött eller fågel, men god och mättande också som egen, vegetarisk rätt.

(4)

Quinoa med pesto och oliver

Snabblagad quinoarätt med pesto, soltorkade tomater och oliver. Passar bra som egen rätt eller på en buffé.

(0)

Pinzimonio

Pinzimonio - späda grönsaker som doppas i balsamvinägrett. Vanligt italienskt småplock.

(7)

Salsiccia med tomater, vitlök och basilika

Salsiccia är en italiensk korv som tillsammans med tomater, vitlök och basilika blir ett gott tillbehör till en pasta, eller som egen rätt.

(17)

Sallad på blomkål med broccolikräm och krispig kål

Matig sallad med syrliga äpplen, pannrostade grönsaker och krispig kål.

(10)

Sallad i burk med avocado och sparris

Sallad med avokado och sparris i burk. Perfekt att ta med sig som matlåda.

(0)

Haricots verts med bönor och vitlök

Ett snabbt och fräscht tillbehör till kött eller kyckling, eller varför inte bara äta den som den är.

(57)

Ärtor med pancetta, vitlök och persilja

En röra med pancetta som stekts i olivolja och vitlök som blandas med gröna ärtor och persilja. Ett läckert komplement till många fiskrätter.

(0)

Vitvinsbräserad fänkål med oliver

Bräsera fänkål i vitt vin tillsammans med örter och smaksätt med svarta oliver. Gott tillbehör till fisk, skaldjur eller fågel.

(4)

Vita bönor med basilika och tomat

De italienska färgerna och smakerna i en god, matig sallad av vita bönor, röda tomater och grön basilika.

(18)

Varm sallad med ugnsrostad brysselkål och pesto

Ungsrostad kål och rötter med smakrik pestovinägrett som passar bra till kött eller kyckling.

(8)

Ugnsgrillade grönsaker i vitlöksvinägrett

Ugnsgrillade grönsaker är ett smakrikt, fiberrikt och färgstarkt tillbehör till en bit kött eller helt vegetarisk bara som den är.

(0)

Ugnsbakad rödlök toppad med tapenade

Ugnsbakad rödlök blir mild och passar fint med tapenade. Passar till grillat kött, fisk och kyckling.

(4)

Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella

Ugnsbakade portabellosvampar med vitlök och timjan med ett täcke av smält mozzarella är en perfekt och lättlagad antipasti.

(20)

Syrad salladskål

Snabbsyrad kål som passar perfekt på en matig macka eller som tillbehör till kött eller fisk.

(5)

Sparris med olivoljedressing

Denna lättkokta sparris med olivoljedressing passar lika bra till påskbuffén som till grillat kött eller fisk.

(0)

Rostad pumpa

Servera gärna prosciutto till den rostade pumpan. Sältan bryter av gott till sötman i pumpan.

(0)

Rostad potatis med soltorkade tomater och sardeller

Att rosta potatis i ugn är lika gott som enkelt. Blanda potatisen med en vinägrett av soltorkade tomater, sardeller och tapenade.

(5)

Päron- och spenatsallad med citronricotta

Lyxig men enkel sallad med krispiga päron och rostade valnötter.

(19)

Primör med olivecrèmesvinägrett

Variera med blomkål, morötter, purjolök, broccoli eller sparris och krydda med en smakrik vinägrett med creme av gröna oliver.

(0)

Potatissallad med tomat och kapris

Potatissallad kan varieras i det oändliga. Här får soltorkade tomater och kapris sätta sin karaktär på den klassiska rätten.

(9)

Små rödbetor på grillen i folie

Syrlig och salt fetaost med söta, kokta rödbetor som grillats i folie - vilken fest! Strö över nötig rucola vid servering

(14)

Potatissallad med oliver, kapris och grillad paprika

En potatissallad passar bra till de flesta tillfällen; allt från buffé till vardagsmiddag. Oliver, kapris och grillad paprika ger smak.

(2)

Potatis- och ädelostsallad med äppelbalsamico

Ädelost tillsammans med äppelsmak i potatissallad blir väldigt gott och passar fint att bjuda på.

(0)

Parmesanröra

Godaste småplocket gör du av lite riven parmesan, olivolja och grappa!

(3)

Mozzarellasallad med grillad paprika

Lyxig mozzarellasallad med med smakrika oliver och söt paprika.

(0)

Morot- och kaprissallad med mangobalsamico

De lite söta morötterna blandas med salta kapris och söt mangobalsamico.

(2)

Matvete med tomat, citron och örter

Matvete är ett gott alternativ till ris och potatis, som här i en sallad med citron, persilja och koriander.

(9)

Kokt sparris med olivdressing

Prova denna dressing med creme av gröna oliver på vit sparris - en god kombination.

(2)

Kikärtor med chilipesto och Couscous med tapenade

Två goda tillbehör! Krydda upp kikärtorna med chilipesto och couscousen med en smakrik tapenade av svarta oliver.

(2)

Kantareller som aldrig förr

Kantareller med potatis, gröna bönor och en god vinägrett med tapenade av svarta oliver.

(0)

Grundrecept fagiolatosås

En italiensk fagiolatosås gjord på bönor, kapris och sardeller som passar till tonfisk, rostade grönsaker och mycket mer.

(0)

Grillade grönsaker i vitlöksvinägrett

Vegetarisk rätt på grillade grönsaker med en vitlöksvinägrett. Gott också som tillbehör på grillbufféen.

(8)

Grillad sparris med rödlöksvinägrett

Sparris är ett gott tillbehör, grillad tillsammans med en vinägrett blir den ännu godare.

(6)

Grillad sparris med parmesan, rucola och balsamico

Grillad sparris som får sin goda smakbrytning av balsamvinäger, olivolja och parmesan.

(5)

Grillad mango

Denna underbara mango som passar till så mycket. I det här receptet har vi grillat mangon och serverar den med olivolja, lime och havssalt.

(6)

Grillad halloumi, rosmarin, honung och krutonger

Sältan från grillad halloumi, barrskogsdoftande rosmarin och sötman från honung - serverat med krispiga krutonger. Vilken njutning!

(1)

Krämig potatissallad, Insalata Russa

Potatissallad som passar utmärkt som antipasti tillsammans med kallskuret.

(0)

Inkokta champinjoner med vitt vin

Den här svamprätten, som är smaksatt med vitt vin, persilja och vitlök, vinner på att låta smakerna koka in ordentligt.

(48)

Haricots verts med sardeller och chili

Blanda de kokta, gröna bönorna med sardeller, vitlök och chili så får du ett härligt tillbehör med sälta.

(1)

Halloumi med romanescosås

Romanesco är en god sås gjord på rostad paprika och mandel. Gott tillsammans med halloumins smaker.

(7)

Halloumi - och grönsakspett med yoghurtsås

Halloumi och grönsaksspett är perfekt när du vill grilla något annat än kött och fisk! Gott tillsammans med yoghurtsås.

(0)

Gratinerad zucchini med mozzarella

Zucchini som gratinerats med soltorkade tomater och mozzarella blir en perfekt förrätt eller servera som ett gott tillbehör på en buffé!

(1)

Fänkålssallad

En fräsch sallad med tunt skivad fänkål, sallad, citron, olivolja och persilja. Gott som förrätt eller tillbehör.

(3)

Fänkålsallad med soltorkade tomater

Strimla fänkålen tunt och låt apelsinskalet och saften smaksätta salladen och de soltorkade tomaterna.

(5)

Friterad kapris

Små spröda friterade kapris som är goda att strö över en sallad eller använda som ett vegetariskt alternativ till pancetta.

(7)

Focacciabröd med oliver

Focaccia är ett italienskt bröd med oliver som passar utmärkt på bufféer och som tillbehör till en sallad.

(1)

Endiver med apelsin

Stekt endiver med apelsin och rosmarin är ett gott tillbehör till det mesta. Prova med halloumi, krispigt bacon eller grillad kyckling.

(0)

Ekologiska marinerade bönor med kronärtskocka

Bönor är en fantastisk bas i sallader, både mättande och lätt att kombinera med andra smaker. Här blandar vi ekologiska bönor med kronärtskockor, oliver och kapris. Gott och enkelt!

(8)

Ekologisk Gorgonzola och grönsaker i ugn

De ugnsgratinerade grönsakerna får i det här receptet sällskap av en krämig och smakrik ostsås på gorgonzola och mascarpone.

(0)

Dukka

Smakrik kryddblandning av kryddor, spiskummin, sesamfrö, koriander, mynta och hasselnötter.

(9)

Ciabatta med buffelmozzarella och salami

Matig macka med krämig mozzarellaost och smakrik salami.

(2)

Chilistekt broccoli och blomkål

Snabbfräst broccoli och blomkål som får en fin hetta av färsk chili. Gott tillbehör till kyckling eller fisk.

(10)

Champinjonsallad med kapris och kronärtskocka

Enkel och lyxig sallad med champinjoner, kapris och kroärtskockor

(1)

Champinjoner med vitlöksdressing

Ett snabblagat och gott tillbehör till en buffé eller som förrätt - skiva champinjoner och ringla över majonnäsdressing med citron, vitlök och persilja.

(7)

Caprese classico

Capresesallad med tomat, mozzarella och basilika. Ett klassiskt italienskt recept!

(6)

Caprese

Caprese är en klassisk italiensk rätt och serveras ofta som en antipasto, dvs en italiensk förrätt.

(11)

Caponata di melanzane

Caponata di melanzane är en siciliansk vegetarisk rätt med gyllenbrunt, stekt aubergine som toppas med en smakrik grönsaksröra.

(7)

Cannellini, fetaost och grön ärtröra

En ärt- och bönsallad med härlig sälta från fetaost och kapris.

(2)

Bönratatouille

Klassisk bön- och grönsaksröra med smält mozzarella.

(3)

Böndipp

Bönor är den perfekta basen i dipsåser. I den här goda böndippen har vi använt cannellinibönor, vitlök, olivolja och ricotta som gör dippen extra krämig.

(8)

Burratina

Vad passar väl bättre som förrätt på en italiensk middagsbjudning än en härligt krämig mozzarella toppad med fruktig olivolja och flingsalt?

(0)

Burrata med nektariner och rucola

Krämig burrata med solmogna nektariner och kryddig ruccolasallad. En perfekt förrätt!

(3)

Bulgur- och quinoasallad

En fräsch sallad med blandning av bulgur och quinoa. Passar som ensamrätt eller ett matigt tillbehör.

(6)

Bräserad fänkål med soltorkade tomater

Vår fänkål får sjuda i vitt vin och timjan efter att ha frästs med vitlök. När det har puttrat klart vänder vi ner tomater, persilja och citron som tillsammans blir en smakrik, vegetarisk rätt.

(4)

Broccoli med rostade kikärter och chili

Kikärter som rostats i olivolja blandas med kokt broccoli och chili - perfekt som vegetariskt tillbehör med sting.

(0)

Borlottibönor med rostad paprika och persilja

Den här lite mjukare delikatessbönan från Italien är basen i den här bönsalladen med grillad och persilja.

(7)

Bakade plommontomater med sardeller

Ett riktigt gott tillbehör att servera på buffebordet eller till middagen.

(30)

Apelsin- och fänkålssallad med mangovinägrett

En sallad med spännande smaker! Fänkål, oliver, apelsin och mangobalsamico.

(4)

Grillad aubergine med tomatsalsa

Grillade skivor av aubergine med tomatsalsa.

(2)

Grön salsa - Salsa verde

Fräsch grön salsa av mixade färska örter, kapris, vitlök och olivolja. Smaksätt med sardellcrème.

(1)

Grillade grönsaker med salsa verde

Grillade grönsaker får fin smak av rökt olivolja. Servera med en smakrik och fräsch salsa verde.

(3)

Mozzarella med persikor och rucola

En frisk, solig mozzarellasallad med persikor och rucola. Variant på en klassisk italiensk caprese.

(0)

Bönsallad med selleri och chili

Att göra en bönsallad är enkelt och snabbt, men framförallt gott! Här med selleri och chili.

(2)

Haricots verts med parmesan och olivolja

Nykokta haricots verts med riven parmesan och olivolja som passar utmärkt som tillbehör till kött, fisk eller kyckling

(0)

Parmesangratinerade grönsaker

Parmesangratinerade grönsaker med färsk timjan och vitlök. Serveras med fördel till kyckling, fisk eller en bit kött.

(3)

Melon med Prosciutto

Söt melon tillsammans med Prosciutto di Parma är en klassisk italiensk förrätt, men passar lika bra på buffébordet.

(32)

Senapsvinägrett

Gott i en potatissallad, grönsallad eller till lax eller rostbiff.

(10)

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.