Favoriter
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Site logo
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
Meny
Site logo
Meny
  • RECEPT

    Recept för medelhavsmat

    Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

    Populära recept

    • Grönkålschips
    • Pasta Carbonara
    • Risotto, grundrecept
    • Dubbelmarinerad fläskfilé
    • Fetaostbiffar

    Kategorier

    • Förrätt
    • Aperitivo och småplock
    • Bröd och bakverk
    • Buffé
    • Efterrätt
    • Frukost och brunch
    • Grilla
    • Marinad
    • Gryner
    • Julmat
    • Kräftskiva
    • Mackor och wraps
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pizza
    • Risotto
    • Sallad
    • Sås och röror
    • Snabblagat
    • Soppa
    • Tillbehör
    • Varmrätt
    • Vinägrett och dressing
    • Vegetariskt

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Spara recept
  • Olivolja

    Zetas Olivolja

    Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

    Om olivolja

    • Fakta om olivolja
    • Grunden till en god olivolja
    • Klassificering av olivolja
    • Olivoljans hälsofördelar
    • Använda olivolja i köket
    • Olivolja i matlagning
    • Provsmakning av olivolja
    • BreOliv

    Olivoljeväljaren

    • Få hjälp att välja olivolja

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om medelhavsmat

    Om medelhavsmat

    Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

    Kunskap

    • Bönor och linser
    • Fetaost
    • Halloumi
    • Italienska smaksättare
    • Medelhavschark
    • Mozzarella och burrata
    • Oliver
    • Parmesanost
    • Pasta
    • Pizza
    • Risotto
    • Vinäger

    Hälsa & Hållbarhet

    • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
    • Medelhavsmat och träning
    • Ät tillsammans – för hälsans skull!
    • Matsvinn

    Tips & råd

    • Den italienska middagen
    • Italiensk buffé
    • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
    • Grilltips
    • Marinadtips
    • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Produkter

    Produkter från Zeta

    Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

    Populära produkter

    Pinsa

    230 g

    Burrata

    275 g

    Extra jungfruolivolja Classico

    750 ml

    Visa fler...

    Nya produkter

    Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

    500 ml

    Mini Burrata 4x50g

    480 g

    Visa fler...

    Kategorier

    • Alla Zetas produkter
    • Olivolja
    • BreOliv
    • Antipasti och röror
    • Bröd och italienska kex
    • Bönor och linser
    • Charkuterier
    • Kapris och sardeller
    • Matlagningsolja
    • Matlagningsvin
    • Oliver
    • Ost
    • Pasta
    • Pinsa
    • Pesto och pastasås
    • Risottoris
    • Tomater
    • Vinäger

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Om Zeta

    Om Zeta

    Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

    OM ZETA

    • Vårt hållbarhetsarbete
    • Zetas historia
    • Möt familjen Di Luca
    • Företaget Di Luca & Di Luca AB
    • Di Luca Foodservice

    Nyheter & press

    • Press Room
    • Zeta presskontakt

    KONTAKTA OSS

    • Vanliga frågor och svar
    • Kundforum – Reklamation
    • Kontakta oss
    • Personuppgifts­policy
    • Nyhetsbrev

    Läs våra vanligaste frågor och svar

    Extern länk Zeta kundforum
  • Site logo
    Favoriter
    Meny
    • RECEPT

      Recept för medelhavsmat

      Här har vi samlat Zetas alla matrecept som Fernando Di Luca hämtat från sitt hemland Italien och annan typisk medelhavsmat.

      Populära recept

      • Grönkålschips
      • Pasta Carbonara
      • Risotto, grundrecept
      • Dubbelmarinerad fläskfilé
      • Fetaostbiffar

      Kategorier

      • Förrätt
      • Aperitivo och småplock
      • Bröd och bakverk
      • Buffé
      • Efterrätt
      • Frukost och brunch
      • Grilla
      • Marinad
      • Gryner
      • Julmat
      • Kräftskiva
      • Mackor och wraps
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pizza
      • Risotto
      • Sallad
      • Sås och röror
      • Snabblagat
      • Soppa
      • Tillbehör
      • Varmrätt
      • Vinägrett och dressing
      • Vegetariskt

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Spara recept
    • Olivolja

      Zetas Olivolja

      Här har vi samlat allt vi vet om olivolja och det har blivit en del under de dryga fyrtio år som Fernando Di Luca levererat Zeta olivolja till svenskarna.

      Om olivolja

      • Fakta om olivolja
      • Grunden till en god olivolja
      • Klassificering av olivolja
      • Olivoljans hälsofördelar
      • Använda olivolja i köket
      • Olivolja i matlagning
      • Provsmakning av olivolja
      • BreOliv

      Olivoljeväljaren

      • Få hjälp att välja olivolja

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om medelhavsmat

      Om medelhavsmat

      Här har vi samlat kunskap, knep och råd. Vi vill att du ska inspireras och upptäcka den goda och nyttiga maten från Italien och Medelhavsländerna.

      Kunskap

      • Bönor och linser
      • Fetaost
      • Halloumi
      • Italienska smaksättare
      • Medelhavschark
      • Mozzarella och burrata
      • Oliver
      • Parmesanost
      • Pasta
      • Pizza
      • Risotto
      • Vinäger

      Hälsa & Hållbarhet

      • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
      • Medelhavsmat och träning
      • Ät tillsammans – för hälsans skull!
      • Matsvinn

      Tips & råd

      • Den italienska middagen
      • Italiensk buffé
      • Buffé – enkla råd och tips för en lyckad buffé
      • Grilltips
      • Marinadtips
      • I.G.P. och D.O.P. – märkning av livsmedel

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Produkter

      Produkter från Zeta

      Även om Zeta är ett italienskt familjeföretag hittar du smaker från hela medelhavet i vårt skafferi.

      Populära produkter

      Pinsa

      230 g

      Burrata

      275 g

      Extra jungfruolivolja Classico

      750 ml

      Visa fler...

      Nya produkter

      Extra jungfruolivolja Fernando Ekologisk

      500 ml

      Mini Burrata 4x50g

      480 g

      Visa fler...

      Kategorier

      • Alla Zetas produkter
      • Olivolja
      • BreOliv
      • Antipasti och röror
      • Bröd och italienska kex
      • Bönor och linser
      • Charkuterier
      • Kapris och sardeller
      • Matlagningsolja
      • Matlagningsvin
      • Oliver
      • Ost
      • Pasta
      • Pinsa
      • Pesto och pastasås
      • Risottoris
      • Tomater
      • Vinäger

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum
    • Om Zeta

      Om Zeta

      Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.

      OM ZETA

      • Vårt hållbarhetsarbete
      • Zetas historia
      • Möt familjen Di Luca
      • Företaget Di Luca & Di Luca AB
      • Di Luca Foodservice

      Nyheter & press

      • Press Room
      • Zeta presskontakt

      KONTAKTA OSS

      • Vanliga frågor och svar
      • Kundforum – Reklamation
      • Kontakta oss
      • Personuppgifts­policy
      • Nyhetsbrev

      Läs våra vanligaste frågor och svar

      Extern länk Zeta kundforum

    Recept tillbehör

    Recept på tillbehör till maten som potatis i ugn, sallader och ugnsrostade grönsaker. Här hittar du massor av lättlagade recept på olika tillbehör till maten.

    Stracciatella med jordgubbar och pesto

    Den här krämiga stracciatellan med jordgubbar passar utmärkt som tillbehör till grillat kött, kyckling eller grönsaker. Passar även som ett krämigt komplement till en matig sallad eller som en del av sommarbuffén.

    (1)

    (1)

    Pinsa med sparris, burrata och rödlök

    Krispig sparris, krämig burrata och frasigt bröd är en oemotståndlig kombination. Den här pinsan passar till lunch, till middag, mellis och som drinktilltugg, skuren i mindre bitar. Så gott, enkelt och snabblagat!

    (42)

    (42)
    15min

    Färskostgran

    Den här fräskostgranen gör du på en krämig mascarponeröra och dekorerar med oliver, soltorkad tomat och rosmarin. Den kommer göra succé på glöggminglet. Servera med crostini längs julgransfoten så gästerna enkelt kan ta en crostini och dra av mascarponeröran för en perfekt munsbit.

    (4)

    (4)
    20min

    Ugnsbakade tomater

    Semitorkade tomater som bakas på låg temperatur i ugnen tillsammans med olja, kan användas till så mycket i köket. Servera tillsammans med burrata och några blad basilika, toppa en pasta eller risotto med dem, fyll i en ciabatta tillsammans med prosciutto eller blanda i en god potatissallad till sommarens grillmiddagar.

    (3)

    (3)
    3tim

    Grillad endive med rostade vindruvor, balsamvinäger och getost

    Har du inte provat att rosta vindruvor i ugn tidigare så måste du göra det nu! Vi på Zetas provkök måste dock varna för att du kan bli beroende av den goda smaken! Skämt å sido, när de varma vindruvorna blandas med getost blir det en oemotståndlig kombination. Den här rätten klarar sig alldeles utmärkt på egen hand men smakar också fint som tillbehör till annan grillad eller ugnsrostad mat.

    (4)

    (4)

    Grillade nektariner med fetaostkräm

    Grillad frukt är sommarens godaste tillbehör eller varför inte dessert, om man känner för det! Sötman i nektarinerna förstärks av hettan från grillen och det blir otroligt gott om det kombineras med sältan från fetaostkrämen.

    (7)

    (7)
    20min

    Sallad med het salami och soltorkad tomat

    Chilismaken från Salamino Peperoni piggar upp den här salladen som passar att äta precis som den är gärna med ett färskt surdegsbröd. Men den är också ett härligt tillbehör till grillad kyckling, fisk eller annat grillat.

    (2)

    (2)
    15min

    Pastasallad med mozzarella och knaperstekt salsiccia

    Pastasallad med italienska delikatesser och krispig salsiccia passar lika bra på sommarpicknicken, som tillbehör till grillat eller i matlådan till vardagslunchen. Helt enkelt en pastasallad du kan njuta av med gott sällskap runt matbordet.

    (25)

    (25)
    25min

    Zucchini- och gurksallad med caesardressing

    Upptäcker fräsch zucchini- och gurksallad med krämig caesardressing. Läcker blandning av skivad zucchini, tunna gurkskivor och generös topping av klassisk caesardressing. Lätt sallad som passar perfekt som sidorätt eller lättare måltid på egen hand.

    (5)

    (5)
    15min

    Tomat- och burratasallad

    Njut av enkel och smakrik tomat- och burratasallad. Färska tomater möter krämig burrata, tillsammans med färsk basilika, olivolja och salt. En perfekt balanserad och läcker sallad för att förgylla din måltid.

    (6)

    (6)
    10min

    Örtsås med olivolja

    Härligt grön sås med fräsch smak av örter och smakrik olivolja. Enkel att göra och passar till det mesta som exempelvis ugnsbakade grönsaker, stekt kyckling eller grillat. För bästa smakupplevelse rekommenderar vi att du använder dig av örter som finns i säsong.

    (22)

    (22)
    10min

    Spetskål med krämig fetaost och nötter

    Har du aldrig ätit grillad eller ugnsbakad spetskål tidigare så måste du testa det här receptet! De krispiga kålbladen i kombination med den krämiga fetaoströran är en oslagbar kombination. Dessutom ger friterad kapris och härligt rostade nötter det där lilla extra goda som gör att du måste laga receptet igen och igen. Passar till grillat, både fisk och kött, men är också en god vegetarisk rätt på egen hand.

    (32)

    (32)
    25min

    Rostade kikärtor

    Krispiga, kryddiga och nötiga är ord som bäst beskriver de här kikärtorna. Vi i Zetas receptgrupp gillar att äta dem som snacks, som salladstopping eller som ett krispigt tillbehör på en buffé.

    (58)

    (58)

    Pangrattato

    De här krispiga och smakrika brödsmulorna lyfter alla rätter som de hamnar på. De kallas även ”fattigmansparmesan” och kan användas i stället för riven parmesan på pastarätter, grillade grönsaker, fisk och skaldjur, sallader…. listan kan göras hur lång som helst. Prova!

    (17)

    (17)
    10min

    Rostad broccoli med parmesan - Smashed broccoli

    Smashed broccoli är det senaste fenomenet som tar TikTok med storm. Detta populära recept kombinerar broccoli med ingredienser som olivolja och parmesanost. Genom att krossa broccolin och rosta den skapas en unik och härligt krispig smakupplevelse.

    (102)

    (102)
    20min

    Friterade zucchiniblommor

    Vackert och så gott! Serveras i Italien innan maten som antipasti eller tillbehör under sommardagarna. Tips är att fylla blommorna med sardellfiléer innan du friterar blommorna, för extra smak.

    (23)

    (23)
    30min

    Rostade morötter med citrondressing, vita bönor och dill

    En ljummen mättande vintersallad som går fint att äta som den är med en bit bröd och färskost eller som tillbehör till kött eller fisk.

    (10)

    (10)

    Rökig hummus med mörka kikärtor

    Den här rökiga och mörka varianten av klassisk hummus kommer överraska alla kring matbordet och snart bli en stående favorit till nybakat bröd, grillad kyckling eller rostade grönsaker. Vi tycker om att doppa våra crostini eller bruschetta i den och helt enkelt bara njuta av den fylliga och rökiga smaken.

    (13)

    (13)
    15min

    Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater

    Ugnsrostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater. Vegetarisk och lättlagad rätt som sköter sig självt i ugnen Toppa med smulad fetaost och soltorkade tomater och duka upp på middagsbordet.

    (101)

    (101)
    30min

    Fikoncarpaccio med burrata, pistagepesto och rostade pistagenötter

    En vacker och lättlagad vegetarisk fikoncarpaccio med pistagepesto och krämig burrata. Lika god att äta en mörk och gnistrande kväll i juletid, som strax innan grillglöden blivit perfekt en varm sommarkväll i början av augusti. Ät och njut!

    (54)

    (54)
    30min

    Insalata Russa italiensk potatissallad

    Insalata Russa är en potatissallad som ofta serveras kring jul i Italien, men förekommer även vid andra festliga tillfällen och högtider. Potatissalladen är krämigt oemotståndlig till tunt skivad chark eller till grillat.

    (32)

    (32)
    30min

    Hummus med fetaost och oliver

    Hummus med fantastiska smaker från medelhavsköket tar den här kikärtsklassikern till andra dimensioner. Samla ett gäng vänner, köp ett surdegsbröd och dela på det här vackra fatet med hummus. Ett enkelt och gott sätt att umgås – det behöver inte vara mer komplicerat än så!

    (18)

    (18)
    15min

    Nykokt färsk majs med tre toppings

    När det är säsong för färsk majs är det bara att gå all in i frossandet! De här söta, krispiga och snygga grönsakerna är underbart goda och perfekta att variera med olika toppings. Här är tre förslag som vi älskar!

    (11)

    (11)

    Syltade rosenblad

    Fösta gången jag åt syltade rosenblad var på ett litet café i Grekland. Då serverades de på en krämig yoghurt toppad med hackade pistagenötter. Det var fantastiskt gott och en helt ny smak för mig. Jag har inte kunnat släppa den upplevelsen. Nu vill jag dela med mig av den härliga smakkombinationen och hoppas att du tycker om den lika mycket som jag. /Anna, Matinspiratör på Accademia Di Luca

    (7)

    (7)
    20min

    Fröknäcke med tre olika smaker

    Fröknäcke är så gott och väldigt lätt att baka. Här smaksatt med både olja och kryddor. De krispiga bröden är goda att äta precis som de är men brödet med citron och dill passar perfekt till kräftskivan eller fiskrätten. Det med chili och vitlök är gott tillsammans med mild mascarpone toppat med lite örtkryddor och det örtiga brödet ätes gärna med lite BreOliv.

    (24)

    (24)
    1tim 30min

    Soffritto

    Soffritto är en klassisk kombination av tre mustiga grönsaker som ger en doft och smakrik bas till många av Italiens och medelhavets godaste rätter. Det är inte en slump att just de grönsakerna ingår i den här magiska blandningen. Lök, morot och selleri innehåller naturliga smakförhöjare och en liten fin sötma vilket ger en karaktär och fyllighet till alla rätter de ingår i.

    (77)

    (77)
    10min

    Blommande Focaccia

    Att dekorera bröd är både kul och kreativt. Har du inte just de här ingredienserna hemma så går det fint att använda skivad lök, oliver, lagerblad, mandlar eller små cocktailtomater. Kreera med det du har i kyl och skafferi, det vi vet är att brödet garanterat blir en snackis runt bordet!

    (12)

    (12)
    1tim 30min

    Risotto med smak av tryffel och knaperstekt ostronskivling

    Risotto med mustig smak av svamp och tryffel passar fint med kött eller kyckling. Carnaroliriset gör att risotton bibehåller tuggmotstånd och gör risotton härligt krämig.

    (33)

    (33)
    20min

    Grillad blomkål och broccoli med Scamorza

    De här tunt skivade grönsakerna med rökig mustig smak är perfekt att tillaga på grillen under sommaren eller i grillpannan alla andra dagar om året. Rätten är god att äta precis som den är eller som tillbehör till fisk, kött eller kyckling. Scamorza är rökt mozzarella och det är den som ger grönsakerna den mustiga och salta smaken.

    (19)

    (19)
    15min

    Picklade tomater

    De här fräscha och sötsyrliga tomaterna får lätt måltidens huvudroll, trots att det är ett tillbehör. Vi serverar dem till allt från rimmad lax till grillat kött eller kyckling. De är också väldigt goda blandade i en sallad. Bli inte överraskad om alla gäster vill ha receptet!

    (42)

    (42)
    25min

    Ugnsbakade morötter med Parmesan

    De här smakrika morötterna passar utmärkt till kött, fisk och kyckling. Vi har upptäckt att både barn och vuxna har svårt att sluta äta dem när de väl har smakat.

    (83)

    (83)
    40min

    Krispiga smashed potatoes

    De här frasiga potatisarna är inte bara ett tillbehör. De är så goda i all sin enkelhet och tar välförtjänt uppmärksamheten från det som serveras med dem. Passar bra tillsammans med fisk, kyckling och annat kött eller med en smakrik sallad.

    (211)

    (211)
    1tim 15min

    Äppelmarinad

    En sötsyrlig marinad med tydlig äppelsmak och en frisk ton av ingefära. En fräsch marinad som passar utmärkt till fläskkött, exempelvis karré. Passar även mycket bra till kyckling.

    (17)

    (17)
    2tim 10min

    Topping till grillat

    De här smaksättarna lyfter smaken på det nygrillade och bidrar även till att maten ser fantastiskt vacker ut.

    (14)

    (14)

    Sallad med mörka kikärtor

    Sallad med mörka kikärtor är gott som det är men smakar också väldigt bra tillsammans med grillad/ugnsstekt fisk eller kyckling.

    (17)

    (17)
    40min

    Röd pesto

    Röd pesto passar till mycket! Några tips är att servera den med nykokt pasta, färskt bröd eller som sås till grillat.

    (20)

    (20)
    10min

    Örtbröd

    Hembakat bröd är alltid det godaste! I denna variant smaksätts örtbrödet med parmesan och pesto. Passar utmärkt att servera till buffén eller skaldjur.

    (70)

    (70)
    2tim 5min

    Stekt svamp med pecorino

    Stekt svamp med pecorino är en smakrik rätt som kan avnjutas på flera sätt. Servera som egen vegetarisk rätt tillsammans med nybakat bröd, eller som ett utsökt tillbehör till kött, fisk eller kyckling. Den krämiga pecorinon smälter ihop med de stekta svamparna och skapar en perfekt kombination av smaker som höjer vilken måltid som helst. En enkel rätt som snabbt blir en favorit i köket!

    (31)

    (31)
    15min

    Torta fritta – friterat bröd

    Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där det äts som snacks, gärna ihop med charkuterier och ett glas prosecco.

    (19)

    (19)
    1tim

    Vispad feta och ricotta med surdegskrutonger och olivolja

    Vispad feta och ricotta med surdegskrutonger och olivolja extra vergine – en bättre dipp helt enkelt!

    (76)

    (76)
    10min

    Kall potatissallad med kapris och citron

    Potatissallad med kapris, passar bra till t ex en bit lax.

    (100)

    (100)

    Bakad rotselleri med pesto piccante och fetaost

    Bakad rotselleri är gott som tillbehör till grillat, på buffén eller som en egen vegetarisk rätt.

    (43)

    (43)
    2tim 10min

    Fyllda bifftomater

    Det här är ett vackert sätt att servera grönsaker och ris på till t ex grillad kyckling eller annat kött.

    (15)

    (15)
    45min

    Grilled cheese sandwich med tre italienska ostar

    Inte bara en utan hela tre olika sorters ost ingår i denna frasigt goda sandwich. Perfekt som mättande mellanmål, enkel lunch eller middag.

    (27)

    (27)
    15min

    Olivkräm med sardell, vitlök, mandel och olivolja

    En kall röra som passar till det mesta.

    (9)

    (9)
    10min

    Bön- och äppelsallad

    Vegetarisk och snabblagad sallad med fräscha smaker från äpple och blekselleri. Toppa med rostade valnötter för härligt krisp.

    (24)

    (24)
    15min

    Grillad aubergine med fetaostsalsa

    Grillad aubergine med smakrik salsa gjord på fetaost, tomater och melon. Passar utmärk som förrätt eller som tillbehör.

    (62)

    (62)
    1tim 10min

    Ugnsbakade rotfrukter med oliver och fetaost

    Ugnsbakade rotfrukter med krämig fetaost och grekiska oliver. Passar fint som tillbehör till kött, kyckling och fisk, samt som egen vegetarisk maträtt.

    (236)

    (236)
    50min

    Picklade bönor med rödlök

    Picklade sojabönor är ett utmärkt tillbehör till fisk, kött och kyckling. Inläggningslagen, som innehåller vinäger istället för ättika, ger bönorna en rundare smak med en jämnare syra.

    (21)

    (21)
    1tim 10min

    Kikärts- och sellerisallad med prosciutto cotto

    Enkel sallad med prosciutto cotto, kan serveras som tillbehör eller lättare lunch. Äpplet i salladen ger en frisk och fräsch smak.

    (28)

    (28)
    15min

    Örtsmör

    BreOliv med färska örter passar utmärkt att servera till kyckling, fisk och kött. Ger en fräsch smak som gifter sig väl med smaken av olivolja.

    (15)

    (15)
    10min

    Picklad grönkål med chili och vitlök

    Picklad grönkål med smak av vitlök och chili är ett utmärkt tillbehör till fisk, kyckling eller kött. Förbered gärna dagen innan för mer smak.

    (39)

    (39)
    2tim 10min

    Picklade morötter och ingefära

    Med färdig snabbinläggning gjord på vitvinsvinäger är det enkelt att pickla grönsaker. I den här varianten med morot och ingefära. Passar fint i sallader eller som tillbehör.

    (27)

    (27)
    2tim 10min

    Picklade polkabetor med lagerblad och timjan

    Picklade polkabetor kryddade med färsk timjan och lagerblad. Lagen är gjord på vitvinsvinäger vilket gör att betorna får en mild och nyansrik smak. Utmärkt att servera som tillbehör eller i sallader.

    (58)

    (58)
    2tim 10min

    Picklad gurka med citron och persilja

    Picklad gurka med frisk smak av citron och färsk persilja. Lagen är gjord på vitvinsvinäger, vilket ger en mer nyansrik smak. Utmärkt att ha i sallader eller som tillbehör till grillat.

    (48)

    (48)
    2tim 10min

    Snabbpicklade grönsaker

    Snabbpicklade grönsaker som kan ätas direkt. Lagen är gjord på vitvinsvinäger som ger grönsakerna en mild och nyansrik smak. Passar utmärkt som tillbehör.

    (13)

    (13)
    15min

    Bakade fetaostpaket

    Bakad fetaost tillsammans med olika bönor och örter, smakar ljuvligt som ett tillbehör eller som en enklare förrätt.

    (90)

    (90)
    30min

    Halloumisallad med melon

    Härlig sommarsallad med vattenmelon och grillad halloumi. Utmärkt att servera som tillbehör eller egen maträtt.

    (63)

    (63)
    20min

    Ägg i tomatsås med vita bönor

    Matig tomatsås med bönor som serveras med kokta äggen. Utmärkt att servera till den italienska brunchen eller som lättare lunch.

    (189)

    (189)
    25min

    Bönsallad med crostini

    En snabb och god bönsallad som passar som tillbehör, till en lunch eller som en del av en buffé. Krispigt, härligt och välsmakande med oliver, bönor och grillad paprika.

    (188)

    (188)
    15min

    Råstekta grönsaker med vegansk majonnäs

    Råstekta grönsaker och vegansk majonnäs gjord på kikärtsspad. Passar utmärkt som egen huvudrätt eller som tillbehör.

    (36)

    (36)
    25min

    Svarta bönor med grillad paprika

    Svarta bönor, färdiga att äta som du snabbt blandar ihop med grillad paprika. Snabbt och gott tillbehör eller mellanmål.

    (36)

    (36)
    5min

    Fritters med bönor

    Små härliga fritters med vita bönor, parmesan, citron och ricotta. Perfekt som ett gott tillbehör eller som en del av en buffé.

    (79)

    (79)
    30min

    Focaccia med rosmarin och oliver

    Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med smak av provencal. Brödet toppas med oliver, flingsalt och färsk rosmarin. Utmärkt att servera som tillbehör på buffen.

    (484)

    (484)
    2tim 30min

    Chilimajonnäs

    Majonnäs blir alltid bäst när man gör den själv. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med chili. Enkel att göra och supergod med extra sting från chilin. Utmärkt att servera som tillbehör.

    (256)

    (256)
    10min

    Grillad melonpizza med fetaost

    Gott tillbehör till kyckling, kött, fisk eller allt grillat. Eller varför inte som en härlig sommarlunch tillsammans med ett gott bröd, fin olivolja och havssalt.

    (66)

    (66)
    10min

    Gratinerad svamp - Funghi gratinati

    Gratinerad svamp med parmesan och bröd. Perfekt som egen rätt med goda tillbehör eller som ett eget tillbehör.

    (19)

    (19)
    45min

    Ugnsbakad fänkål med chili och citron

    Fänkål i ugn som smaksatts med chili och citron är ett vegetariskt tillbehör som passar fint till fisk eller ljust kött.

    (49)

    (49)
    25min

    Rostad färskpotatis med minimozzarella och fänkål

    Potatissallad med rostad färskpotatis och smaker från medelhavsköket.

    (45)

    (45)
    40min

    Rostade grönsaker med smulad fetaost

    God vegetarisk sallad som passar fint som egen maträtt eller tillbehör.

    (36)

    (36)
    30min

    Pastasallad med pesto, rostad fetaost och primörer

    Pastasallad med pesto, svartkål, härliga primörer och toppad med rostad fetaost. Läcker sallad som egenrätt, tillbehör till grillat eller till vårbuffén.

    (81)

    (81)
    30min

    BreOliv med tapenade

    Röra med BreOliv som passar lika bra till grillad som ugnsrostad mat.

    (15)

    (15)
    10min

    BreOliv med paprika, sardeller & basilika

    Röra med BreOliv som passar fint till grillad kyckling, kött eller grönsaker.

    (20)

    (20)
    10min

    BreOliv med kapris, dill & citron

    Röra med BreOliv med härlig fräschör av kapris och citron som passar fint till grillat kött eller fisk.

    (16)

    (16)
    10min

    BreOliv med soltorkade tomater & rosmarin

    Röra med BreOliv som passar fint till grillat som halloumi, grönsaker, fisk, kött eller kyckling.

    (8)

    (8)
    10min

    BreOliv med parmesan, rostad vitlök & gräslök

    Röra med smaksatt BreOliv som passar fint till ljust grillat kött eller kyckling.

    (30)

    (30)
    20min

    Kapriskrisp

    En krispig topping som passar till sallader, pasta eller i soppan. Kapris och solroskärnor ger en extra smak och lyfter en enklare rätt.

    (44)

    (44)
    15min

    Ratatouille med grekiska smaker

    Ratatouille med aubergine, zucchini och smulad fetaost serveras som tillbehör eller som egen vegetarisk maträtt. Gratäng som passar extra bra när du behöver tömma kylskåpet på trött grönsaker.

    (143)

    (143)
    50min

    Fräst svartkål med svarta bönor

    Fräst svartkål tillsammans med svarta bönor, rödlök och morot. Ett perfekt tillbehör, contorni, till varmrätten eller som en bufférätt.

    (61)

    (61)
    25min

    Auberginesallad med panerad mozzarella

    Servera som tillbehör, förrätt eller som småplock. Mozzarellan blir härligt krämig med ett krispigt yttre!

    (43)

    (43)
    30min

    Chutney på soltorkade tomater

    En smakexplosion som passar utmärkt på ostbrickan tillsammans med en vällagrad parmesanost. Pinjenötterna tillför en härlig konsistensbrytning.

    (5)

    (5)
    1tim 30min

    Ugnsrostade kikärtor med rosmarin och honung

    Ett spännande tillbehör till parmesanosten! Kikärtorna blir mer neutrala i smak vid rostning och får en härlig sötma och smak med rosmarinhonungen.

    (31)

    (31)
    1tim

    Mangold med vitlök och chili

    Ett grönt tillbehör som blir till en lättare rätt tillsammans med mozzarella och rostat surdegsbröd.

    (20)

    (20)
    15min

    Ugnsrostad lökblomma med nötter, salami och parmesan

    Ugnsrostad hel lök med med krispiga tillbehör i form av pistagenötter, italiensk salami och parmesanost. Perfekt tilltugg till drinken eller som förrätt.

    (47)

    (47)
    45min

    Rostade rödbetor med halloumi och bönor

    Rostade rödbetor i ugn med italienska klassiska smaker som kapris, lök och vinäger. Sältan i halloumi ger en god smakkombination. Passar perfekt som tillbehör eller som egenrätt.

    (97)

    (97)
    45min

    Rödbetshummus med smulad fetaost

    Hummus på kikärtor och rödbetor får en ljuvligt god smak och härlig färg. Smula på fetaost och få sältan till. Passar utmärkt som tillbehör till mat eller bröd.

    (49)

    (49)
    15min

    Potatis i ugn med aioli

    Frasig klyftpotatis med vitlöksaioli. Ett perfekt tillbehör till kött, fisk och fågel eller till en nygrillad burgare.

    (25)

    (25)
    35min

    Sparris med parmesan och nötter

    Nykokt sparris med hyvlad parmesan och rostade pinjenötter. Enkel och god förrätt.

    (95)

    (95)
    15min

    Potatissallad med parmesan

    Vinägrettpotatissallad med basilika och parmesan. Passar utmärk till kallskuret och grillat som ett tillbehör.

    (56)

    (56)
    20min

    Varma grönsaker med äppelcidervinäger

    Fräscht syrliga grönsaker med äppelcidervinäger. Stekt blomkål, broccoli, paprika, zucchini, morot, rödlök och äpple med god vinägrett. Servera som tillbehör till ljust kött, kyckling och fisk.

    (41)

    (41)
    30min

    Potatissallad med örtricotta

    Potatissallad med krämig örtricotta som passar utmärkt till grillat.

    (42)

    (42)
    25min

    Pastasallad med grönkål och kronärtskocka

    Pastasallad med pestomarinerad grönkål, kronärtskockor, grillad paprika och oliver med citronsmak.

    (28)

    (28)
    20min

    Avokadosallad med svarta bönor

    Avokadosallad med svarta bönor, broccoli, gurka och salladslök. Med en sötsyrlig balsamvinäger-vinägrett och färska örter.

    (99)

    (99)
    15min

    Toskansk brödsallad - Panzanella

    Toskansk brödsallad, panzanella, är en klassisk italiensk matig sallad som passar både som tillbehör och som en egen rätt.

    (39)

    (39)
    30min

    Melanzane agrodolce

    Aubergine med olivolja, kapris och färska örter. Passar utmärkt att servera på ett gott bröd.

    (30)

    (30)
    20min

    Gremolata

    Gremolata med citron, bladpersilja och vitlök. Perfekt som garnering och smaksättning i grytor, soppor eller pastarätter.

    (151)

    (151)
    20min

    Melonsallad med fetaost

    Melonsallad med fetaost och haricots verts. Perfekt på buffén.

    (151)

    (151)
    15min

    Caponata med aubergine

    Caponata med aubergine är en siciliansk tomat- och grönsaksröra som gärna serveras ljummen. Passar bra som tillbehör till kyckling, kött eller som egen vegetarisk rätt.

    (30)

    (30)
    40min

    Picklade grönsaker med rosébalsamvinäger

    Picklade grönsaker som passar utmärkt som tillbehör till grillat.

    (23)

    (23)
    24tim 20min

    Grillad sparris med örtricotta

    Nygrillad sparris med mild örtricotta som passar perfekt som en förrätt eller som ett tillbehör till grillat.

    (156)

    (156)
    35min

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Zetas populära nyhetsbrev

    Missa inte att vi har flera olika nyhetsbrev som förenklar vardagen och förgyller helgen med italienska smaker.

    Prenumerera

    Följ oss i sociala medier!

    Facebook logo Facebook Instagram logo Instagram
    • Hem
    • Recept
    • Recept tillbehör
      • Recept
        • Alla recept
        • Klassiska italienska rätter
        • Pasta
        • Pizza
        • Pinsa
        • Vegetariskt
        • Vardag
        • Snabblagat
        • Vinäger
      • Olivolja
        • Allt om olivolja
        • Använda olivolja i köket
        • Fakta om olivolja
        • Förvaring och hållbarhet olivolja
        • Grunden till en god olivolja
        • Klassificering av olivolja
        • Provsmakning av olivolja
        • Olivoljans hälsofördelar
      • Om medelhavsmat
        • Därför är medelhavsmat bra för kroppen
        • Den italienska middagen
        • Matsvinn
        • Medelhavsmat och träning
      • Produkter från Zeta
        • Olivolja
        • Matlagningsolja
        • Matlagningsvin
        • Pasta
        • Pinsa
        • Pesto och pastasås
        • Oliver
        • Ost
        • Risottoris
        • Tomater
        • Vinäger
      • Om Zeta
        • Fråga oss
        • Kundforum – Reklamation
        • Kontakta oss
        • Nyhetsbrev
        • Personuppgifts­policy
        • Vårt hållbarhetsarbete – Care of Di Luca
        • Sitemap
        • Visselblåsning
    Zeta

    Från en familj där mat är kärlek.

    På Zeta är vi passionerat förälskade i medelhavsköket. Alla stora smaker ur enkla råvaror som länge prövats av både tradition och vardagsliv. Smaker som kommit för att stanna.

    Cookieinställningar

    Dela recept

    Dela på Pinterest Dela på Facebook Dela via e-post

    Kopierad