Råstekta grönsaker med vegansk majonnäs

RÖSTA PÅ RECEPTET (29)

(29)

RÖSTA PÅ RECEPTET (29)

(29)

Vad tycker du?

25min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Råstekta grönsaker och vegansk majonnäs gjord på kikärtsspad. Passar utmärkt som egen huvudrätt eller som tillbehör.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Majonnäs
3 msk
kikärtsspad Kikärtor Ekologiska
2 tsk
dijonsenap
2 dl
salt
peppar
Grönsaker
1
broccoli
1
blomkål
150 g
gröna bönor
1
chili, finhackad eller i ringar
4
vitlöksklyftor, finhackade
salt
peppar

Gör så här

Tips!

Servera gärna kikärterna (som legat i kikärtspadet) till om du vill ha en mer mättande och proteinrik vegetarisk rätt.

Tips!

Svinntips: Grönsakerna är perfekta som tillbehör i 4-5 dagar till annan mat. Värm den försiktigt i ugnen eller mikron. Majonnäsen håller minst 10 dagar i kylskåp.

4 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (29)

(29)
Tack!

Anneli Kaarle

Hur får man majonnäsen fast ? Vispar och vispar. Anneli

Emma Olsson

Hej Anneli,
Det låter som att majonnäsen skurit sig och det kan bero på att man haft i för mycket olja på engång. Mitt tips är att se till att hälla oljan försiktigt ner samtidigt som man vispar kikärtsspad, senap och vinäger 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta