Råstekta grönsaker med vegansk majonnäs

RÖSTA PÅ RECEPTET (36)

(36)

Vad tycker du?

25min 6 ingredienser

Råstekta grönsaker och vegansk majonnäs gjord på kikärtsspad. Passar utmärkt som egen huvudrätt eller som tillbehör.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Majonnäs
3 msk
kikärtsspad Kikärtor Ekologiska
2 tsk
dijonsenap
2 dl
salt
peppar
Grönsaker
1
broccoli
1
blomkål
150 g
gröna bönor
1
chili, finhackad eller i ringar
4
vitlöksklyftor, finhackade
salt
peppar

Gör så här

Tips!

Servera gärna kikärterna (som legat i kikärtspadet) till om du vill ha en mer mättande och proteinrik vegetarisk rätt.

Tips!

Svinntips: Grönsakerna är perfekta som tillbehör i 4-5 dagar till annan mat. Värm den försiktigt i ugnen eller mikron. Majonnäsen håller minst 10 dagar i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (36)

(36)

Vad tyckte du om receptet?

7 kommentarer

Vegotanten

Brukar inte vara sån men… för att göra vegansk mayo behövs vegansk olja och tyvärr så har ni berikat rapsoljan med D-vitamin från fårull så ni får nog ändra receptet eller kalla den helt enkelt majonnäs.
Men bra att ni skriver på oljan att D-vitaminet är djurbaserat så jag kan undvika det.
Tack på förhand/ Vegotanten

Anna Mellberg

Hej! Ja, vi är verkligen ledsna att det är just den D-vitaminberikade oljan som lagts till i detta recept. Vi har nu ändrat det- så att det är vår ”vanliga” neutrala rapsolja som ingår. Verkligen ledsen över den missen. Vi tycker mycket om vår D-vitaminberikade olja- men den kan verkligen inte klassas som vegansk- det har du rätt i. Dock ska vitaminet utvinnas ur ullen- så vad vi förstår är det inget djur som fått sätta livet till. Men rätt ska var rätt. Hälsningar vännerna på Zeta

A

Synd att Zeta har tillsatt salt i kikärtspadet så det går inte längre att vispa till fast form

Anna Mellberg

Hej! Vill du ha kikärtor som är osaltade kan du välja våra ekologiska kikärtor. Lycka till med marängerna önskar Anna på Zeta

Anneli Kaarle

Hur får man majonnäsen fast ? Vispar och vispar. Anneli

Emma Olsson

Hej Anneli,
Det låter som att majonnäsen skurit sig och det kan bero på att man haft i för mycket olja på engång. Mitt tips är att se till att hälla oljan försiktigt ner samtidigt som man vispar kikärtsspad, senap och vinäger 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Fredrik

Majonäsen blir alltid klockren på detta sätt…