Råstekta grönsaker med vegansk majonnäs

RÖSTA PÅ RECEPTET (23)

(23)
25min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Råstekta grönsaker och vegansk majonnäs gjord på kikärtsspad. Passar utmärkt som egen huvudrätt eller som tillbehör.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

I år fyller vi 50 år! Missa inte allt som händer under vårt jubileum

Fira med oss

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Majonnäs
3 msk
kikärtsspad Kikärtor Ekologiska
2 tsk
dijonsenap
2 dl
salt
peppar
Grönsaker
1
broccoli
1
blomkål
150 g
gröna bönor
1
chili, finhackad eller i ringar
4
vitlöksklyftor, finhackade
salt
peppar

Gör så här

Tips!

Servera gärna kikärterna (som legat i kikärtspadet) till om du vill ha en mer mättande och proteinrik vegetarisk rätt.

Tips!

Svinntips: Grönsakerna är perfekta som tillbehör i 4-5 dagar till annan mat. Värm den försiktigt i ugnen eller mikron. Majonnäsen håller minst 10 dagar i kylskåp.

Kommentera

Anneli Kaarle

Hur får man majonnäsen fast ? Vispar och vispar. Anneli

Emma Olsson

Hej Anneli,
Det låter som att majonnäsen skurit sig och det kan bero på att man haft i för mycket olja på engång. Mitt tips är att se till att hälla oljan försiktigt ner samtidigt som man vispar kikärtsspad, senap och vinäger 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

En 50-årig smakresa

I år firar vi 50 år av goda smakupplevelser.

Besök Zetas jubileumssajt

Spaghetti med ugnsbakad fetaost och tomater

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Följ oss på våra sociala kanaler

NYHET! Tunna crostini

Animal welfare

Zeta animal-welfare märkning betyder att varan kommer från en gård med djurvälfärdsprogram. Det innebär att kraven är tuffare än EUs lagstiftning.

Läs mer om animal welfare

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.