Recept från Zeta.nu Grillad sparris med örtricotta

Grillad sparris med örtricotta

Nygrillad sparris med mild örtricotta som passar perfekt som en förrätt eller som ett tillbehör till grillat.

Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt in vitlöksklyftorna med skalet kvar i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter, tills de blir mjuka.

Skala vitlöksklyftorna och lägg dem i en skål eller kanna, tillsätt ricotta, basilika och citronskal.

Häll i lite olivolja i taget och kör med stavmixer till en jämn kräm, salta och peppra. Ställ kallt.

Bryt eller skär av den nedre träiga delen på sparrisen.

Pensla sparrisarna med olivolja och grilla runt om i 5-7 minuter, var försiktig så de inte bränns.

Salta och ringla över lite extra olivolja.

Servera med örtricottan.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.