Antipasti

Antipasti

Antipasti är det italienska småplocket som bjuds på ”före måltiden” och motsvarigheten till tapas eller meze. Men låt inte det begränsa dig, antipasti passar även perfekt som enkel plockmat att ställa fram till ett glas vin eller helgmyset i soffan. Antipasti är både enkelt och gott!

Förutom kombinationer av klassiska italienska smaker, så är det också enkelt att göra antipasti lite grönare. Prova att servera lite grönsaksstavar, endivesallad och små primörer vid sidan om våra crèmer, tapenader och grönsaksinläggningar.

Antipasti till fest

Antipasti_fest

Italienarna är kända livsnjutare. Varje tillfälle till fest och firande tas tillvara, och god mat och dryck är givna ingredienser. Samtidigt är de duktiga på att göra kalasandet enkelt, mycket tack vare att antipasti ofta serveras. Antipasti passar lika bra till nyårsminglet som till schlagerfesten.

Serveringsförslag på bilden:
• Crostini med Crème av svamp med tryffel, riven parmesan, strimlade soltorkade tomater och rostade pinjenötter • Crostini med Crème av kronärtskockor, garnera med oregano • Crostini med Tapenade på svarta oliver • Grissini med svart tapenade och prosciutto lindat runt, garnera med timjan • Hjärtsalladsblad med strimlad grillad paprika, minimozzarella, basilika • Spett med grillad paprika, minimozzarella, mynta på tandpetare • Bresaolarullar med hyvlad parmesan, fin olivolja, ruccola och rostade pinjenötter • Coctailkapris • Italienska oliver, Cerignola och Castelvetrano

Antipasti till tjejmiddagen

Antipasti_tjej

Antipasti är enkel mat som är lätt att älska. Var och en hittar snabbt sin favorit och förberedelserna är minimala. Det gör att alla kan mingla och riktigt prata klart. Bred en smakrik crème på spröd crostini och linda in späd sparris i prosciutto i all sin enkelhet, men våga också mixa sött och salt till given smaksuccé, oavsett om munsbitarna har huvudrollen på festen eller bara kittlar aptiten.

Serveringsförslag på bilden:
• Crostini med Crème av kronärtskockor, rivet citronskal och rosmarin • Crostini med Tapenade på svarta oliver, späd sparris • Gemsalladsblad med minimozzarella, Cerignolaoliver och Leccinooliver • Rosésalladsblad med minimozzarella och Tapenade på svarta oliver • Späd sparris lindad med prosciutto • Jordgubbar, minimozzarella, färsk rödlök, mynta och Crema di Balsamico • Spett med melon, Salame Milano och lätt krossade fänkålsfrön + god olivolja • Grissini

Antipasti till herrmiddagen

Antipasti_herr

Antipasti, småplock på italienska, är världens enklaste mat att både äta och servera, och ändå alltid gott. Crostini med en tapenade, lite charkuterier på ett fat, en eller ett par ostar samt några oliver eller inlagda grönsaker är gott att servera till fotbollsmatchen.

Serveringsförslag på bilden:
• Crostini med Tapenade oliver & kapris, toppad med strimlad prosciutto samt basilikablad • Crostini med Crème av gröna oliver, toppad med kronärtskocka och oregano • Spett med coctailtomat, minimozzarella, Salami Piemonte och salviablad • Fuet, skivad • Italienska oliver; Leccino och Castelvetrano • Rosésallad, grillad paprika • Bitar av parmesan med Crema di Balsamico • Grissini

Antipasti – Italienskt småplock

Antipasti

Familjemyset är heligt, men inom en och samma familj kan uppfattningen om vad som är gott att äta skilja sig åt ordentligt. Så varför kompromissa? Med antipasti, italienskt småplock, kan alla hitta sina favoriter. Enkelt och gott!

Serveringsförslag på bilden:
• Crostini med Crème av gröna oliver, Crème av kronärtskockor och Tapenade oliver & kapris • Späda morötter, selleristjälkar, rädisor och rosésallad • Parmesanbitar med Crema di balsamico • Prosciutto di Parma med vattenmelon och Salami Napoli • Skålar med italienska oliver; Leccino, Castelvetrano och Cerignola • Fuet, skivad • Grissini • Minimozzarella i små paprikor, lite svartpeppar