Rostade kikärtor med Grana Padano

RÖSTA PÅ RECEPTET (128)

(128)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

30min 5 ingredienser

Rostade kikärtor med lagrad italiensk ost - Grana Padano. Perfekt tilltugg till drinken eller snacket framför filmen.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
6 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 frp
Kikärtor Ekologiska, avrunna och sköljda
2 tsk
paprikapulver
salt
1/2 dl

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (128)

(128)

Vad tycker du?

8 kommentarer

Anna

Hej!
Hur förvarar man dem bäst, har testat i glasburk med lock men de blir mjuka

Malin

Hej!
Kikärtorna exploderar i ugnen, vad gör jag för fel?

Emma Olsson

Haj Malin,
Kikärtor innehåller mycket vätska och kan därför ”popp” när man värmer de i ugn eller stekpanna. Ett tips är att skrynkla ett bakplåtspapper för att sedan veckla ut det (vecken i pappret gör att det är lättare att forma) och lägg över kikärtorna. På så sätt slipper du kikärtor överallt i ugnen.
Hälsningar, Emma från Zeta

Emma Olsson

Hej Anna,
Jag rekommenderar att du förvara kikärtorna som du har gjort, i en glasburk med lock. Ett tips är att lägga en papper i burken som får suga åt sig vätska. Alternativt att när du vill servera kikärtorna igen låter du de ligga en stund i ugnen så att de återigen blir krispiga 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco