Rostade kikärtor med Grana Padano

RÖSTA PÅ RECEPTET (128)

(128)

Vad tycker du?

30min 5 ingredienser

Rostade kikärtor med lagrad italiensk ost - Grana Padano. Perfekt tilltugg till drinken eller snacket framför filmen.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
6 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 frp
Kikärtor Ekologiska, avrunna och sköljda
2 tsk
paprikapulver
salt
1/2 dl

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (128)

(128)

Vad tyckte du om receptet?

8 kommentarer

Ella

Vill man julstäda köket en extra gång så är detta tilltugg perfekt. Mjuka inuti.

Yvonne

Hej, varför blir de rostade kikärtorna så mjuka?

Anna

Hej!
Hur förvarar man dem bäst, har testat i glasburk med lock men de blir mjuka

Malin

Hej!
Kikärtorna exploderar i ugnen, vad gör jag för fel?

Emma Olsson

Haj Malin,
Kikärtor innehåller mycket vätska och kan därför ”popp” när man värmer de i ugn eller stekpanna. Ett tips är att skrynkla ett bakplåtspapper för att sedan veckla ut det (vecken i pappret gör att det är lättare att forma) och lägg över kikärtorna. På så sätt slipper du kikärtor överallt i ugnen.
Hälsningar, Emma från Zeta

Emma Olsson

Hej Anna,
Jag rekommenderar att du förvara kikärtorna som du har gjort, i en glasburk med lock. Ett tips är att lägga en papper i burken som får suga åt sig vätska. Alternativt att när du vill servera kikärtorna igen låter du de ligga en stund i ugnen så att de återigen blir krispiga 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Linda

När ska oljan användas?

Emma Olsson

Hej Linda,
Olivoljan ska ringlas över kikärtorna innan man stoppar de i ugn. Receptet ska nu vara ändrat 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta