Rostade kikärtor med Grana Padano

RÖSTA PÅ RECEPTET (128)

(128)

Vad tycker du?

30min 5 ingredienser
Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Rostade kikärtor med lagrad italiensk ost - Grana Padano. Perfekt tilltugg till drinken eller snacket framför filmen.

Receptet är framtaget av Zeta.

Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Ingredienser

portioner
6 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 frp
Kikärtor Ekologiska, avrunna och sköljda
2 tsk
paprikapulver
salt
1/2 dl

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (128)

(128)

Vad tyckte du om receptet?

10 kommentarer

Isabell

Hej, hur länge håller dem i en burk efter de rostats?

Anna Mellberg

Hej Isabell! Det beror lite på hur torra kikärtorna blivit i ugnen- ju torrare desto längre hållbarhet. Men 2-3 dagar är ett bra riktvärde. Titta, lukta och smaka för att avgöra. Vi tycker att de är godast precis när de är nyrostade och måste vi förvara dem och de mjuknar så rostar vi dem gärna lite till- för att få dem krispiga igen . Hälsningar vännerna på Zeta

Ella

Vill man julstäda köket en extra gång så är detta tilltugg perfekt. Mjuka inuti.

Yvonne

Hej, varför blir de rostade kikärtorna så mjuka?

Anna

Hej!
Hur förvarar man dem bäst, har testat i glasburk med lock men de blir mjuka

Malin

Hej!
Kikärtorna exploderar i ugnen, vad gör jag för fel?

Emma Olsson

Haj Malin,
Kikärtor innehåller mycket vätska och kan därför ”popp” när man värmer de i ugn eller stekpanna. Ett tips är att skrynkla ett bakplåtspapper för att sedan veckla ut det (vecken i pappret gör att det är lättare att forma) och lägg över kikärtorna. På så sätt slipper du kikärtor överallt i ugnen.
Hälsningar, Emma från Zeta

Emma Olsson

Hej Anna,
Jag rekommenderar att du förvara kikärtorna som du har gjort, i en glasburk med lock. Ett tips är att lägga en papper i burken som får suga åt sig vätska. Alternativt att när du vill servera kikärtorna igen låter du de ligga en stund i ugnen så att de återigen blir krispiga 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Linda

När ska oljan användas?

Emma Olsson

Hej Linda,
Olivoljan ska ringlas över kikärtorna innan man stoppar de i ugn. Receptet ska nu vara ändrat 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Grillat med italienska smaker

Grillad halloumi med zucchini och citron
Grillad halloumi med zucchini och citron
Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett
Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett
Grillad röding med sommarkål
Grillad röding med sommarkål
Rostade grönsaker med smulad fetaost
Rostade grönsaker med smulad fetaost
Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben
Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben
Krispigt grillad abborre
Krispigt grillad abborre
Grillad sparris med örtricotta
Grillad sparris med örtricotta
Salsicciaspett
Salsicciaspett