Rostade kikärtor
Ladda ner bild

Rostade kikärtor med Grana Padano

RÖSTA PÅ RECEPTET (92)

(92)
30min

Rostade kikärtor med lagrad italiensk ost. Perfekt tilltugget till drinken eller snacket framför filmen.

Ingredienser

portioner
6 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 frp
Kikärtor Ekologiska, avrunna och sköljda
2 tsk
paprikapulver
salt
1/2 dl

Gör så här

Kommentera

Anna

Hej!
Hur förvarar man dem bäst, har testat i glasburk med lock men de blir mjuka

Malin

Hej!
Kikärtorna exploderar i ugnen, vad gör jag för fel?

Emma Olsson

Haj Malin,
Kikärtor innehåller mycket vätska och kan därför ”popp” när man värmer de i ugn eller stekpanna. Ett tips är att skrynkla ett bakplåtspapper för att sedan veckla ut det (vecken i pappret gör att det är lättare att forma) och lägg över kikärtorna. På så sätt slipper du kikärtor överallt i ugnen.
Hälsningar, Emma från Zeta

Emma Olsson

Hej Anna,
Jag rekommenderar att du förvara kikärtorna som du har gjort, i en glasburk med lock. Ett tips är att lägga en papper i burken som får suga åt sig vätska. Alternativt att när du vill servera kikärtorna igen låter du de ligga en stund i ugnen så att de återigen blir krispiga 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.