Rostade kikärtor med Grana Padano
Rostade kikärtor med lagrad italiensk ost - Grana Padano. Perfekt tilltugg till drinken eller snacket framför filmen.
Rostade kikärtor med lagrad italiensk ost - Grana Padano. Perfekt tilltugg till drinken eller snacket framför filmen.
Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.
Recept under 30 minVi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.
Läs mer om animal welfare-programmet här
Ella
Vill man julstäda köket en extra gång så är detta tilltugg perfekt. Mjuka inuti.
Yvonne
Hej, varför blir de rostade kikärtorna så mjuka?
Anna
Hej!
Hur förvarar man dem bäst, har testat i glasburk med lock men de blir mjuka
Malin
Hej!
Kikärtorna exploderar i ugnen, vad gör jag för fel?
Emma Olsson
Haj Malin,
Kikärtor innehåller mycket vätska och kan därför ”popp” när man värmer de i ugn eller stekpanna. Ett tips är att skrynkla ett bakplåtspapper för att sedan veckla ut det (vecken i pappret gör att det är lättare att forma) och lägg över kikärtorna. På så sätt slipper du kikärtor överallt i ugnen.
Hälsningar, Emma från Zeta
Emma Olsson
Hej Anna,
Jag rekommenderar att du förvara kikärtorna som du har gjort, i en glasburk med lock. Ett tips är att lägga en papper i burken som får suga åt sig vätska. Alternativt att när du vill servera kikärtorna igen låter du de ligga en stund i ugnen så att de återigen blir krispiga 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta
Linda
När ska oljan användas?
Emma Olsson
Hej Linda,
Olivoljan ska ringlas över kikärtorna innan man stoppar de i ugn. Receptet ska nu vara ändrat 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta