Rostade kikärtor med Grana Padano

RÖSTA PÅ RECEPTET (123)

(123)

RÖSTA PÅ RECEPTET (123)

(123)

Vad tycker du?

30min

Rostade kikärtor med lagrad italiensk ost - Grana Padano. Perfekt tilltugg till drinken eller snacket framför filmen.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
6 - 4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 frp
Kikärtor Ekologiska, avrunna och sköljda
2 tsk
paprikapulver
salt
1/2 dl

Gör så här

8 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (123)

(123)
Tack!
Lämna ett svar till Linda Avbryt svar

Anna

Hej!
Hur förvarar man dem bäst, har testat i glasburk med lock men de blir mjuka

Malin

Hej!
Kikärtorna exploderar i ugnen, vad gör jag för fel?

Emma Olsson

Haj Malin,
Kikärtor innehåller mycket vätska och kan därför ”popp” när man värmer de i ugn eller stekpanna. Ett tips är att skrynkla ett bakplåtspapper för att sedan veckla ut det (vecken i pappret gör att det är lättare att forma) och lägg över kikärtorna. På så sätt slipper du kikärtor överallt i ugnen.
Hälsningar, Emma från Zeta

Emma Olsson

Hej Anna,
Jag rekommenderar att du förvara kikärtorna som du har gjort, i en glasburk med lock. Ett tips är att lägga en papper i burken som får suga åt sig vätska. Alternativt att när du vill servera kikärtorna igen låter du de ligga en stund i ugnen så att de återigen blir krispiga 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Recept från kategorier