Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto

RÖSTA PÅ RECEPTET (173)

(173)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

15min 9 ingredienser

Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia med sitt ursprunglig från Rom, Italien. Toppa din pinsa med dina favoritsmaker och servera antingen som lunch eller middag. Här har vi valt klassiska italienska smaker som mozzarella, prosciutto och parmesan. Pinsan går lika bra att skära i mindre bitar och bjuda på som aptitretare till drinken.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
2
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Gör så här

Tips!

Grädda gärna pinsanpizzasten eller direkt på het plåt.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (173)

(173)

Vad tycker du?

9 kommentarer

Agnes

Fantastisk recept men framförallt magiskt bröd!! Smakar lite om focaccia och pizzabiten blandat. Bra krisp och smak. Rekommenderas starkt!

Jaana Pettersson

Synd att ni tog bort piadinan. Saknar den mycket. Tycker att Pinsan består av för mycket bröd.

Markus

Instämmer med Jaana, saknar också piadina! Den var perfekt utflyktsmat, funkade också bra att steka på gaskök. Pinsan blir för tjock. Annars god förstås…

Fia

Kan ni leverera Pinsa till Coop affärerna? Vi handlar alltid där och samlar poäng. Vi alltid frågar om Pinsan men ingen vet vad det är. Vi vill prova den men kan inte hitta den. Tacksam i förväg.

Sara

Jäklar vad det här var gott. Dottern (15) fixade middag. Pinsa, köpt tomatsås, mozzarella, parmaskinka och lite riven vanlig ost. Mat på 15 minuter!! Detta gör vi igen.

Marie-Louise Nilsson

Finns pinsa att köpa i mataffärerna

Anna Mellberg

Hej! Ja, det ska finnas i butik. Fråga annars din butik om de kan ta hem mer Zeta Pinsa- det har varit en enorm åtgång sedan lansering. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco