Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto

RÖSTA PÅ RECEPTET (229)

(229)

Vad tycker du?

15min 9 ingredienser
Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia med sitt ursprunglig från Rom, Italien. Toppa din pinsa med dina favoritsmaker och servera antingen som lunch eller middag. Här har vi valt klassiska italienska smaker som mozzarella, prosciutto och parmesan. Pinsan går lika bra att skära i mindre bitar och bjuda på som aptitretare till drinken.

Receptet är framtaget av Zeta.

Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Ingredienser

portioner
2
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Gör så här

Tips!

Grädda gärna pinsanpizzasten eller direkt på het plåt.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (229)

(229)

Vad tyckte du om receptet?

13 kommentarer

Stefan Lindblad

En riktig höjdare som förrätt gjorde 2 st till 7 personer

Rosa

Hur många ska man göra till 6 personer om man ska servera det som aptitretare?

Anna Mellberg

Hej Rosa! Jag skulle göra 2 st pinsor- det borde räcka om det är en aptitretare. Lycka till med matlagningen, hälsningar Anna på Zeta

Danne

Mycket positivt överraskad av brödet kommer garanterat köpa det fler ggr.

Agnes

Fantastisk recept men framförallt magiskt bröd!! Smakar lite om focaccia och pizzabiten blandat. Bra krisp och smak. Rekommenderas starkt!

Jaana Pettersson

Synd att ni tog bort piadinan. Saknar den mycket. Tycker att Pinsan består av för mycket bröd.

Markus

Instämmer med Jaana, saknar också piadina! Den var perfekt utflyktsmat, funkade också bra att steka på gaskök. Pinsan blir för tjock. Annars god förstås…

Fia

Kan ni leverera Pinsa till Coop affärerna? Vi handlar alltid där och samlar poäng. Vi alltid frågar om Pinsan men ingen vet vad det är. Vi vill prova den men kan inte hitta den. Tacksam i förväg.

Sara

Jäklar vad det här var gott. Dottern (15) fixade middag. Pinsa, köpt tomatsås, mozzarella, parmaskinka och lite riven vanlig ost. Mat på 15 minuter!! Detta gör vi igen.

Marie-Louise Nilsson

Finns pinsa att köpa i mataffärerna

Anna Mellberg

Hej! Ja, det ska finnas i butik. Fråga annars din butik om de kan ta hem mer Zeta Pinsa- det har varit en enorm åtgång sedan lansering. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Italiensk söndagsmiddag

Ossobuco
Ossobuco
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg. Enligt tradition serveras rätten med med...
Ossobuco är klassiskt italienskt långkok på kalvlägg....
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata. Med pilgrimsmusslor och blåmusslor blir det...
En lyxigare saffransrisotto med skaldjur och gremolata....
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt med smakrika tomater, kapris, chili och...
Spaghetti puttanesca är en klassisk italiensk pastarätt...
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera med olika tillbehör som salami, pesto...
Pizza med krämig buffelmozzarella och tomatsås. Servera...
Porchetta
Porchetta
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter som vitlök, rosmarin och fänkål.
Porchetta är fläskkarré fylld med väldoftande örter...
Lasagne
Lasagne
Lasagne som smakar lika gott som i Italien. I en Lasagne al forno...
Lasagne som smakar lika gott som i...

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja