Pinsa med tomatsås, mozzarella och prosciutto

RÖSTA PÅ RECEPTET (391)

(391)

Vad tycker du?

15min 9 ingredienser

Pinsa kan bäst beskrivas som ett mellanting mellan pizza och focaccia med sitt ursprunglig från Rom, Italien. Toppa din pinsa med dina favoritsmaker och servera antingen som lunch eller middag. Här har vi valt klassiska italienska smaker som mozzarella, prosciutto och parmesan. Pinsan går lika bra att skära i mindre bitar och bjuda på som aptitretare till drinken.

Se alla recept på Pinsa

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
2
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Gör så här

Tips!

Grädda gärna pinsanpizzasten eller direkt på het plåt.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (391)

(391)

Vad tyckte du om receptet?

32 kommentarer

Lämna ett svar till Åsa Avbryt svar

Gunilla Almqvist

Fantastiskt enkelt och gott att få till en smaskig ”pizza” med Italienska smaker

Bosse T

Supergott ett bra alternativ till pizzan. Inget meck med mjöl och jäst.

Elisabeth Norberg

Min man blev överförtjust och då var det gott!

Lene

Jag vill bjud på pinsa och vi är 16 personer om 2 dagar. Innebär att jag behöver förbereda bakning i god tid. Kan jag grädda pinsan några dagar innan och frysa in för att sedan lägga på tomatsås och ost samt grädda vid festtillfället eller är det degbullarna som jag ska frysa in?

Anna Mellberg

Just pinsadegen har vi inte fryst in, men däremot har vi gjort det med pizzadeg och det har fungerat bra. Tänk på att ta ut degbullarna i god tid så att de kan tina och börja jäsa igen. Att grädda bottnarna och sedan frysa in kan fungera det med- det låter görbart- men inget vi har provat. Återkom gärna och berätta hur det går, hälsar vännerna på Zeta

Anna Mellberg

Hej Lene! En kollega till oss berättade just att hon testat att frysa in bollarna med gott resultat. Men de måste jäsa upp igen i minst en timme. Och hon har även fryst in färdiga bottnar och tyckte det fungerade bra. Vi önskar dig ett härligt pinsabak!

Torbjörn

Detta höjde min redan bästa pizza upplevelse till något otroligt gott.

TACK!!!

Åsa

Letar efter tomatsåsen som stod på förpackningen, tomaterna skulle silas för att inte det skulle bli så blöt sås på bröden.
Det skulle vara tomater,parmesan,vitlök och basilika.
Tidigare kunde man trycka på länken, tomatsås, men nu kommer bara såsprodukten upp.

Anna Mellberg

Hej Åsa! Tomatsåsen hittar du på zeta.nu och den heter ”Tomatsås till pizza”. Hälsningar från vännerna på Zeta

Gunilla

Så gott och enkelt ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ingemar Åhgren

Smarrigt med Zeta Salamino Peperoni och mozzarellan, en bra tomatsås ska det vara med.
Fann inte Zetas men Cirios dög utmärkt.

Eva

Hej! Kan man göra pinsan i förväg och äta avsvalnad som tilltugg på glöggminglet? Lite svårt att hålla varm under eftermiddagen..

Anna Mellberg

Vi rekommenderar att göra just denna typ av pinsa strax innan den ska ätas. Men det finns andra pinsarecept här på Zeta.nu, tex den pinsa som är toppad med mascarpone, lök och rom, som passar bättre att äta mer avsvalnad. Lycka till i köket önskar vännerna på Zeta

Monika

Älskar pinsan! Gör den med créme fraîch, stekta kantareller, färsk spenat, pinjenötter och tryffelolja, supergott! Förstås använder vi Zetas pinsa!

Stefan Lindblad

En riktig höjdare som förrätt gjorde 2 st till 7 personer

Rosa

Hur många ska man göra till 6 personer om man ska servera det som aptitretare?

Anna Mellberg

Hej Rosa! Jag skulle göra 2 st pinsor- det borde räcka om det är en aptitretare. Lycka till med matlagningen, hälsningar Anna på Zeta

Danne

Mycket positivt överraskad av brödet kommer garanterat köpa det fler ggr.

Agnes

Fantastisk recept men framförallt magiskt bröd!! Smakar lite om focaccia och pizzabiten blandat. Bra krisp och smak. Rekommenderas starkt!

Jaana Pettersson

Synd att ni tog bort piadinan. Saknar den mycket. Tycker att Pinsan består av för mycket bröd.

Markus

Instämmer med Jaana, saknar också piadina! Den var perfekt utflyktsmat, funkade också bra att steka på gaskök. Pinsan blir för tjock. Annars god förstås…

Fia

Kan ni leverera Pinsa till Coop affärerna? Vi handlar alltid där och samlar poäng. Vi alltid frågar om Pinsan men ingen vet vad det är. Vi vill prova den men kan inte hitta den. Tacksam i förväg.

Sara

Jäklar vad det här var gott. Dottern (15) fixade middag. Pinsa, köpt tomatsås, mozzarella, parmaskinka och lite riven vanlig ost. Mat på 15 minuter!! Detta gör vi igen.

Marie-Louise Nilsson

Finns pinsa att köpa i mataffärerna

Anna Mellberg

Hej! Ja, det ska finnas i butik. Fråga annars din butik om de kan ta hem mer Zeta Pinsa- det har varit en enorm åtgång sedan lansering. Lycka till önskar vännerna på Zeta