Linsgryta med tomat och fetaost

RÖSTA PÅ RECEPTET (282)

(282)
15min

Mustig och snabblagad linsgryta som toppas med fetaost. En mycket god vegetarisk middag mitt i veckan.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök, hackad
2
vitlöksklyftor, pressade
1/2
röd chili
1
stor morot, tärnad
2 tsk
oregano
2 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1 frp
salt
peppar
1 frp
hackad bladpersilja
surdegsbröd

Gör så här

Tips!

Svinntips: Får du linsgryta över så håller den i en dryg vecka i kylskåp. Funkar perfekt som pastasås om du vill variera.

Kommentera

Eva

Hej! Hur många kalorier är det i en portion av linsgrytan?

Emma Olsson

Hej Eva,
Vi har inte möjlighet att räkna ut kalorier per maträtt. Vi anger energi/kalorier på varje produkt, bästa sättet är att räkan ut kalorier utefter de produkter som receptet innehåller.
Hälsningar, Emma från Zeta

Bli inspirerad av Zeta

Äntligen är årets Novello här!

Upptäck piadina - Ett bröd, oändliga möjligheter!

Snabblagat!

Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.

Recept under 30 min

Välj klokt, välj animal welfare.

Vi på Zeta tror att de allra flesta vill göra hållbara val bara förutsättningarna finns. Därför har vi stuvat om i våra leverantörsled så att råvaran till Zeta Fuet samt Zeta Jamon Serrano (ambient) enbart kommer från gårdar med djurvälfärdsprogram. Det innebär att gårdarna följer EUs lagstiftning, men att kraven är ännu tuffare och följs upp kontinuerligt.

Läs mer om animal welfare-programmet här

Pasta till middag?

Följ oss på våra sociala kanaler

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.