Linsgryta med tomat och fetaost

RÖSTA PÅ RECEPTET (916)

(916)

RÖSTA PÅ RECEPTET (916)

(916)

Vad tycker du?

15min
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Mustig och snabblagad linsgryta som toppas med fetaost. En mycket god vegetarisk middag mitt i veckan.

Receptet är framtaget av Zeta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gul lök, hackad
2
vitlöksklyftor, pressade
1/2
röd chili
1
stor morot, tärnad
1 burk
finkrossade tomater
2 tsk
oregano
2 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1 frp
salt
peppar
1 frp
hackad bladpersilja
surdegsbröd

Gör så här

Tips!

Svinntips: Får du linsgryta över så håller den i en dryg vecka i kylskåp. Funkar perfekt som pastasås om du vill variera.

48 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (916)

(916)
Tack!

Catharina

Mycket gott, alla i familjen gillade den! Hackade ner stjälk selleri också, samt en skvätt vitt vin. Kommer att dubbla nästa gång.

Maria

Hej
Jag gjorde lite extra gott till grytan.Jag hade olika blandade kryddor i. Och tomatpuré, plus, passerade tomater, två st grönsaksbuljong i. Till detta blir det rostad fullkornsbröd till. Hade annars allt som stod enligt receptet. Det blev super gott..

Barbro Johansson

Jättegod, billig och enkel att göra. Inte 25 ingredienser. Jag lär göra denna gryta många gånger till.

Frida

En riktig favorit här hemma, även av sambon som annars är skeptisk till vegetarisk i allmänhet och bönor/linser i synnerhet. Snabb och enkel att laga är den med!

Sophia

Blev väldigt positivt överraskad över denna rätten. Blev väldigt lyckat! Lite creme fraice på vid servering =)

Caroline

Oj, vad gott detta är!
Tog lite extra chili och lade till en klick yoghurt vid servering, verkligen supergott
Serverade till gäster ihop med surdegsbröd och ett glas rött

Ingrid Göransson

Zetas linsgryta med tomat och fetaost är bara så makalöst god! Alla + och stjärnor som finns vill jag ge till denna rätt, som dessutom är supersnabb att göra! Synd att man inte kan äta samma mat sju dagar i veckan.. .. , vecka ut och vecka in……

Eva

Hej! Hur många kalorier är det i en portion av linsgrytan?

Emma Olsson

Hej Eva,
Vi har inte möjlighet att räkna ut kalorier per maträtt. Vi anger energi/kalorier på varje produkt, bästa sättet är att räkan ut kalorier utefter de produkter som receptet innehåller.
Hälsningar, Emma från Zeta

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Pastasallad med vispad fetaost
Pastasallad med vispad fetaost
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Söndag
Söndag
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor
Saffransrisotto med pilgrimsmusslor och blåmusslor