Råstekta grönsaker med vegansk majonnäs

RÖSTA PÅ RECEPTET (36)

(36)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

25min 6 ingredienser

Råstekta grönsaker och vegansk majonnäs gjord på kikärtsspad. Passar utmärkt som egen huvudrätt eller som tillbehör.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Majonnäs
3 msk
kikärtsspad Kikärtor Ekologiska
2 tsk
dijonsenap
salt
peppar
Grönsaker
1
broccoli
1
blomkål
150 g
gröna bönor
1
chili, finhackad eller i ringar
4
vitlöksklyftor, finhackade
salt
peppar

Gör så här

Tips!

Servera gärna kikärterna (som legat i kikärtspadet) till om du vill ha en mer mättande och proteinrik vegetarisk rätt.

Tips!

Svinntips: Grönsakerna är perfekta som tillbehör i 4-5 dagar till annan mat. Värm den försiktigt i ugnen eller mikron. Majonnäsen håller minst 10 dagar i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (36)

(36)

Vad tycker du?

5 kommentarer

Lämna ett svar till Anneli Kaarle Avbryt svar

A

Synd att Zeta har tillsatt salt i kikärtspadet så det går inte längre att vispa till fast form

Anna Mellberg

Hej! Vill du ha kikärtor som är osaltade kan du välja våra ekologiska kikärtor. Lycka till med marängerna önskar Anna på Zeta

Anneli Kaarle

Hur får man majonnäsen fast ? Vispar och vispar. Anneli

Emma Olsson

Hej Anneli,
Det låter som att majonnäsen skurit sig och det kan bero på att man haft i för mycket olja på engång. Mitt tips är att se till att hälla oljan försiktigt ner samtidigt som man vispar kikärtsspad, senap och vinäger 🙂
Hälsningar, Emma från Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...