Ratatouille med grekiska smaker

RÖSTA PÅ RECEPTET (135)

(135)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

50min 10 ingredienser

Ratatouille med aubergine, zucchini och smulad fetaost serveras som tillbehör eller som egen vegetarisk maträtt. Gratäng som passar extra bra när du behöver tömma kylskåpet på trött grönsaker.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
krossade tomater
1
aubergine
1
zucchini
1
röd paprika
1
rödlök
100 g
Färsk timjan, några kvistar
salt
peppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (135)

(135)

Vad tycker du?

5 kommentarer

Peter Svan

I detta recept används jungfru olivolja som inte tål att värme

Emma Olsson

Hejsan Peter,
Tack för att du hörde av dig! Det går utmärkt att steka i Extrajungfru olivolja. Smör och margarin, som börja ryka vid 140 grader medan olivolja och andra oljor, ryker vid 200 grader och består av 100% fett. Olivolja innehåller något som kallas för polyfenoler som skyddar maten när man steker i olivolja, speciellt när man steker grönsaker. Du kan läsa mer om alla fördelar att steka i olivolja på vår hemsida: https://www.zeta.nu/olivolja/anvandning/?atSection=Steka%20i%20olivolja.

Hälsningar, Emma från Zeta

Lars Matz

Hej Zeta. Jag har ett jätteproblem, den ratatouille ni tillverkar och som jag och resten av familjen uppskattar blir allt svårare att hitta i butikshyllorna i Råcksta under vinterhalvåret och i Åkersberga under sommaren. Vad göra? Kan vi köpa en förpackning om 12 eller 24 burkar direkt från er eller hos någon grossist i närheten?

Emma Olsson

Hej Lars,
Tack för att du hörde av dig! Jag är osäker på vilken produkt du menar? Vi säljer ingen färdiglagad mat förutom pastasås. Kan det vara en annan tillverkare du menar?
Hälsningar, Emma från Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...