Ratatouille med italienska smaker

RÖSTA PÅ RECEPTET (93)

(93)

RÖSTA PÅ RECEPTET (93)

(93)

Vad tycker du?

50min
Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En enkel och smakrik ratatouille med italienska smaker och fetaost. Perfekt som tillbehör eller till buffébordet

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Zeta 50 år
Zeta 50 år

Recept, tips och inspiration! Få italienska smaker och medelhavsmat varje vecka.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
krossade tomater
1
aubergine
1
zucchini
1
röd paprika
1
rödlök
100 g
Färsk timjan, några kvistar
salt
peppar

Gör så här

4 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (93)

(93)
Tack!

Peter Svan

I detta recept används jungfru olivolja som inte tål att värme

Emma Olsson

Hejsan Peter,
Tack för att du hörde av dig! Det går utmärkt att steka i Extrajungfru olivolja. Smör och margarin, som börja ryka vid 140 grader medan olivolja och andra oljor, ryker vid 200 grader och består av 100% fett. Olivolja innehåller något som kallas för polyfenoler som skyddar maten när man steker i olivolja, speciellt när man steker grönsaker. Du kan läsa mer om alla fördelar att steka i olivolja på vår hemsida: https://www.zeta.nu/olivolja/anvandning/?atSection=Steka%20i%20olivolja.

Hälsningar, Emma från Zeta

Lars Matz

Hej Zeta. Jag har ett jätteproblem, den ratatouille ni tillverkar och som jag och resten av familjen uppskattar blir allt svårare att hitta i butikshyllorna i Råcksta under vinterhalvåret och i Åkersberga under sommaren. Vad göra? Kan vi köpa en förpackning om 12 eller 24 burkar direkt från er eller hos någon grossist i närheten?

Emma Olsson

Hej Lars,
Tack för att du hörde av dig! Jag är osäker på vilken produkt du menar? Vi säljer ingen färdiglagad mat förutom pastasås. Kan det vara en annan tillverkare du menar?
Hälsningar, Emma från Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.