Ratatouille med grekiska smaker

RÖSTA PÅ RECEPTET (134)

(134)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

50min 10 ingredienser

Ratatouille med aubergine, zucchini och smulad fetaost serveras som tillbehör eller som egen vegetarisk maträtt. Gratäng som passar extra bra när du behöver tömma kylskåpet på trött grönsaker.

Receptet är framtaget i samarbete med Johanna Westman och Karolina Sparring.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 frp
krossade tomater
1
aubergine
1
zucchini
1
röd paprika
1
rödlök
100 g
Färsk timjan, några kvistar
salt
peppar

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (134)

(134)

Vad tycker du?

5 kommentarer

Lämna ett svar till Lars Matz Avbryt svar

Peter Svan

I detta recept används jungfru olivolja som inte tål att värme

Emma Olsson

Hejsan Peter,
Tack för att du hörde av dig! Det går utmärkt att steka i Extrajungfru olivolja. Smör och margarin, som börja ryka vid 140 grader medan olivolja och andra oljor, ryker vid 200 grader och består av 100% fett. Olivolja innehåller något som kallas för polyfenoler som skyddar maten när man steker i olivolja, speciellt när man steker grönsaker. Du kan läsa mer om alla fördelar att steka i olivolja på vår hemsida: https://www.zeta.nu/olivolja/anvandning/?atSection=Steka%20i%20olivolja.

Hälsningar, Emma från Zeta

Lars Matz

Hej Zeta. Jag har ett jätteproblem, den ratatouille ni tillverkar och som jag och resten av familjen uppskattar blir allt svårare att hitta i butikshyllorna i Råcksta under vinterhalvåret och i Åkersberga under sommaren. Vad göra? Kan vi köpa en förpackning om 12 eller 24 burkar direkt från er eller hos någon grossist i närheten?

Emma Olsson

Hej Lars,
Tack för att du hörde av dig! Jag är osäker på vilken produkt du menar? Vi säljer ingen färdiglagad mat förutom pastasås. Kan det vara en annan tillverkare du menar?
Hälsningar, Emma från Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco