Örtbröd

RÖSTA PÅ RECEPTET (68)

(68)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

2tim 5min 8 ingredienser

Hembakat bröd är alltid det godaste! I denna variant smaksätts örtbrödet med parmesan och pesto. Passar utmärkt att servera till buffén eller skaldjur.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

bröd
2
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4 dl
vatten
25 g
jäst
1 1/2 tsk
salt
10-11 dl
vetemjöl special eller Manitoba Cream
1 dl
hackad färsk basilika

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (68)

(68)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Marie Ekman

Menar ni inte att man skall rulla ihop från långsidan, och sedan vrida ihop de två delarna?

Anna Mellberg

Hej Marie!
Kul att du hittat vårt goda och oemotståndligt vackra bröd! Jag delade upp degen i två bitar. Kavlade ut dem (kavla ut ordentligt) till två rektanglar och rullade ihop dem från kortsidan. Skar ett snitt i dem (längs med rullen) och flätade(lade om lott)de två snittade bitarna. Degen stretchades ut en hel del under flätningen. De båda ändarna viks med fördel under brödet så att de inte fläks ut under gräddningen. Lycka till önskar Anna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco