Örtbröd

RÖSTA PÅ RECEPTET (70)

(70)

Vad tycker du?

2tim 5min 8 ingredienser

Hembakat bröd är alltid det godaste! I denna variant smaksätts örtbrödet med parmesan och pesto. Passar utmärkt att servera till buffén eller skaldjur.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

bröd
2
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
4 dl
vatten
25 g
jäst
1 1/2 tsk
salt
10-11 dl
vetemjöl special eller Manitoba Cream
1 dl
hackad färsk basilika

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (70)

(70)

Vad tyckte du om receptet?

4 kommentarer

Lämna ett svar till Marie Ekman Avbryt svar

Brita Sjoblom

Fortfarande, menar ni verkligen att man skall rulla från kortsidan? En bild vore bra för att klargöra.

Anna Mellberg

Hej Brita! Ja, jag menar det fortfarande. Läs gärna igenom mitt svar på tidigare kommentar, då förstår du varför (degen stretchas ut när du flätar den). Jag har gjort receptet- så jag vet vad jag pratar om. Lycka till med detta goda och vackra bröd. Gott nytt År önskar Anna på Zeta

Marie Ekman

Menar ni inte att man skall rulla ihop från långsidan, och sedan vrida ihop de två delarna?

Anna Mellberg

Hej Marie!
Kul att du hittat vårt goda och oemotståndligt vackra bröd! Jag delade upp degen i två bitar. Kavlade ut dem (kavla ut ordentligt) till två rektanglar och rullade ihop dem från kortsidan. Skar ett snitt i dem (längs med rullen) och flätade(lade om lott)de två snittade bitarna. Degen stretchades ut en hel del under flätningen. De båda ändarna viks med fördel under brödet så att de inte fläks ut under gräddningen. Lycka till önskar Anna på Zeta