Picklad gurka med citron och persilja

RÖSTA PÅ RECEPTET (48)

(48)

Vad tycker du?

2tim 10min 3 ingredienser

Picklad gurka med frisk smak av citron och färsk persilja. Lagen är gjord på vitvinsvinäger, vilket ger en mer nyansrik smak. Utmärkt att ha i sallader eller som tillbehör till grillat.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
gurka
1
citron
1 knippe
bladpersilja
Lag
3 dl
vatten
2 dl
strösocker
1/2 tsk
salt

Gör så här

Tips!

Grönsakerna har en hållbarhet på en vecka i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (48)

(48)

Vad tyckte du om receptet?

5 kommentarer

JörnJ

Lagen smakar gott. Skall prova imorgon .Jag hade inte vitvinsvinäger hemma så jag tog äppelcidervinäger istället.

Annika

Hur menar ni? Vitvinsvinäger eller inläggningsättika?? Lite otydligt svar på förra inlägget
Med vänlig hälsning, Annika

Anna Mellberg

Hej Annika! Bra att du påtalade detta. Jag kommer att ta bort den gamla kommentaren och svaret på den eftersom receptet är ändrat. Ett tag hade vi nämligen en färdig inläggningslag på flaska, men tyvärr har vi inte kvar den i sortimentet. Vi kokar numera en inläggningslag med vår vinäger. Receptet är uppdaterat med det nu. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Kerstin

Hur länge håller sig en inläggning i kylskåp?

Sophie Berlin

Hej Kerstin,
Lagen håller 1-2 veckor i kyl. Viktigt är att använda rena verktyg när du fiskar upp grönsakerna annars kortas hållbarheten betydligt.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar