Krispiga smashed potatoes

RÖSTA PÅ RECEPTET (112)

(112)

RÖSTA PÅ RECEPTET (112)

(112)

Vad tycker du?

1tim 15min

De här frasiga potatisarna är inte bara ett tillbehör. De är så goda i all sin enkelhet och tar välförtjänt uppmärksamheten från det som serveras med dem. Passar bra tillsammans med fisk, kyckling och annat kött eller med en smakrik sallad.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
8-10
fasta potatisar
1-2 tsk
torkad timjan
salt och peppar
3-4 st
vitlöksklyftor
färsk timjan

Gör så här

Tips!

Potatisarna kan penslas med någon av våra smaksatta oljor strax innan servering. Förslagsvis Zeta chiliolja för lite mer hetta eller Zeta citronolja för en frisk citruston.

Tips!

Svinntips! Överbliven potatis som ligger och tar plats i kylen passar utmärkt att använda till den här rätten.  

2 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (112)

(112)
Tack!

Therese Viklund

Ska man spara skalet på potatisen eller kokar man den utan?

Sophie Berlin

Hej Therese,
Skalet ska vara kvar eftersom det blir så krispigt och gott vid tillagning, dessutom innehåller det en massa nyttigheter. 🙂
Vänliga hälsningar, Sophie på Zeta

Recept från kategorier