Friterade zucchiniblommor

RÖSTA PÅ RECEPTET (26)

(26)

Vad tycker du?

30min 9 ingredienser

Vackert och så gott! Serveras i Italien innan maten som antipasti eller tillbehör under sommardagarna. Tips är att fylla blommorna med sardellfiléer innan du friterar blommorna, för extra smak.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
10 till 12
zucchiniblommor
2 msk
pumpakärnor
salt
2 dl
vetemjöl
2 dl
öl eller kolsyrat vatten
1
äggvita

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (26)

(26)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Kristina

Detta är så gott, ätit i Italien många gånger, men var kan man köpa zucchiniblommor i Sverige?

Anna Mellberg

Hej Kristina! Du hittar dem i välsorterade mataffärer under säsong. Så i sommar tycker jag att du ber din favoritbutik ta in dessa, prata med frukt och grönt-ansvarig i butiken. Om du har tillgång till torghandel där du bor, så är också det ett ställe där det kan finnas under säsong. Trevlig helg önskar Anna på Zeta

Veckomeny november

Måndag Måndag
Måndag
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Tisdag Tisdag
Tisdag
Linsgryta med tomat och fetaost
Linsgryta med tomat och fetaost
Onsdag Onsdag
Onsdag
Lasagne
Lasagne
Torsdag Torsdag
Torsdag
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter