Friterade zucchiniblommor

RÖSTA PÅ RECEPTET (17)

(17)

Vad tycker du?

30min 9 ingredienser

Vackert och så gott! Serveras i Italien innan maten som antipasti eller tillbehör under sommardagarna. Tips är att fylla blommorna med sardellfiléer innan du friterar blommorna, för extra smak.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
10 till 12
zucchiniblommor
2 msk
pumpakärnor
salt
1 1/2 L
frityrolja
2 dl
vetemjöl
2 dl
öl eller kolsyrat vatten
1
äggvita
Grana Padano 16 mån, färskriven

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (17)

(17)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Kristina

Detta är så gott, ätit i Italien många gånger, men var kan man köpa zucchiniblommor i Sverige?

Anna Mellberg

Hej Kristina! Du hittar dem i välsorterade mataffärer under säsong. Så i sommar tycker jag att du ber din favoritbutik ta in dessa, prata med frukt och grönt-ansvarig i butiken. Om du har tillgång till torghandel där du bor, så är också det ett ställe där det kan finnas under säsong. Trevlig helg önskar Anna på Zeta