Friterade zucchiniblommor

RÖSTA PÅ RECEPTET (24)

(24)

Vad tycker du?

30min 9 ingredienser

Vackert och så gott! Serveras i Italien innan maten som antipasti eller tillbehör under sommardagarna. Tips är att fylla blommorna med sardellfiléer innan du friterar blommorna, för extra smak.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
10 till 12
zucchiniblommor
2 msk
pumpakärnor
salt
1 1/2 L
2 dl
vetemjöl
2 dl
öl eller kolsyrat vatten
1
äggvita
Grana Padano 16 mån, färskriven

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (24)

(24)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Kristina

Detta är så gott, ätit i Italien många gånger, men var kan man köpa zucchiniblommor i Sverige?

Anna Mellberg

Hej Kristina! Du hittar dem i välsorterade mataffärer under säsong. Så i sommar tycker jag att du ber din favoritbutik ta in dessa, prata med frukt och grönt-ansvarig i butiken. Om du har tillgång till torghandel där du bor, så är också det ett ställe där det kan finnas under säsong. Trevlig helg önskar Anna på Zeta

Sommarmat från medelhavsköket

Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Grekisk sommarsallad med fetaost och vattenmelon
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Rostade medelhavsgrönsaker med fetaost och soltorkade tomater
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Pastasallad till picknick med vispad fetaostdipp
Nykokt färsk majs med tre toppings
Nykokt färsk majs med tre toppings
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis
Krispig bläckfisk med oliver, kapris och rostad potatis