Friterade zucchiniblommor

RÖSTA PÅ RECEPTET (21)

(21)

Vad tycker du?

30min 9 ingredienser
Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Vackert och så gott! Serveras i Italien innan maten som antipasti eller tillbehör under sommardagarna. Tips är att fylla blommorna med sardellfiléer innan du friterar blommorna, för extra smak.

Receptet är framtaget av Zeta.

Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
10 till 12
zucchiniblommor
2 msk
pumpakärnor
salt
1 1/2 L
2 dl
vetemjöl
2 dl
öl eller kolsyrat vatten
1
äggvita
Grana Padano 16 mån, färskriven

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (21)

(21)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Kristina

Detta är så gott, ätit i Italien många gånger, men var kan man köpa zucchiniblommor i Sverige?

Anna Mellberg

Hej Kristina! Du hittar dem i välsorterade mataffärer under säsong. Så i sommar tycker jag att du ber din favoritbutik ta in dessa, prata med frukt och grönt-ansvarig i butiken. Om du har tillgång till torghandel där du bor, så är också det ett ställe där det kan finnas under säsong. Trevlig helg önskar Anna på Zeta

Grillat med italienska smaker

Grillad halloumi med zucchini och citron
Grillad halloumi med zucchini och citron
Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett
Fräst kål med italienska smaker och kycklingspett
Grillad röding med sommarkål
Grillad röding med sommarkål
Rostade grönsaker med smulad fetaost
Rostade grönsaker med smulad fetaost
Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben
Bönor och grönkål till kryddiga kycklingben
Krispigt grillad abborre
Krispigt grillad abborre
Grillad sparris med örtricotta
Grillad sparris med örtricotta
Salsicciaspett
Salsicciaspett