Soffritto

RÖSTA PÅ RECEPTET (55)

(55)

Vad tycker du?

10min 4 ingredienser
Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Soffritto är en klassisk kombination av tre mustiga grönsaker som ger en doft och smakrik bas till många av Italiens och medelhavets godaste rätter. Det är inte en slump att just de grönsakerna ingår i den här magiska blandningen. Lök, morot och selleri innehåller naturliga smakförhöjare och en liten fin sötma vilket ger en karaktär och fyllighet till alla rätter de ingår i.

Receptet är framtaget av Zeta.

Goda sommarerbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda sommarerbjudanden

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 stjälkar
blekselleri
2
morötter
1
gul lök

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (55)

(55)

Vad tyckte du om receptet?

8 kommentarer

Ben

Jag har barn som avskyr grönsaker.
När jag gör köttfärssås mixar jag sofritto till en puré och använder den som bas.
Ingen har märkt något!

Ingvar Grimberg

Utmärkt… jag har låtit tomater gå med och lite citron på slutet.. låter det stå i ugnen och puttra i 2 timmar och kör mixer därefter… suveränt att frysa in om det inte går åt på en gång.

Anna Mellberg

Vilket bra tips! Hälsningar vännerna på Zeta

Christian Trolin

Superbra, har även använt den som bas till t.ex skaldjursfonder o soppor då frun inte är så glad för fänkål….

Ulrika

Hej!
Går detta att frysa in? Och om, rått eller stekt? Får alltid över en massa selleri…

Anna Mellberg

Hej Ulrika! Det fungerar säkert jättebra att frysa in tillagat. Lycka till önskar vännerna på Zeta

Sensommarvecka med italienska smaker

Måndag
Måndag
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Frasig fetaost med sallad och picklad rödlök
Tisdag
Tisdag
Sallad med kikärtor
Sallad med kikärtor
Onsdag
Onsdag
Snabb lasagne i stekpanna
Snabb lasagne i stekpanna
Torsdag
Torsdag
Lax i ugn med fetaost och oliver
Lax i ugn med fetaost och oliver
Fredag
Fredag
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Pinsa med buffelburrata, citron och pistagenötter
Lördag
Lördag
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja
Pasta Pappardelle med långbakade tomater och persilja