Ugnsbakade morötter med Parmesan

RÖSTA PÅ RECEPTET (82)

(82)

Vad tycker du?

40min 6 ingredienser

De här smakrika morötterna passar utmärkt till kött, fisk och kyckling. Vi har upptäckt att både barn och vuxna har svårt att sluta äta dem när de väl har smakat.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
Morötter
5 st
morötter
salt och peppar
1 msk
ströbröd
Smaksättning
1/2 dl
hackad bladpersilja
1 tsk
citronzest

Gör så här

Tips!

Svinntips! Om det råkar bli över är dessa morötter nästan lika goda kalla och passar perfekt att skära ner i salladen några dagar senare. 

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (82)

(82)

Vad tyckte du om receptet?

3 kommentarer

Rita Hansson

Mycket enkelt att tillaga och superduper gott. Går precis lika bra utan smaksättningen. 5 av 5. Rita

Nina

Supergott och lättlagat! Kan lätt ersätta potatis eller ris, eller bara ätas som ett komplement. Fem av fem!

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco