Grillad aubergine med fetaostsalsa

RÖSTA PÅ RECEPTET (62)

(62)

Vad tycker du?

1tim 10min 12 ingredienser

Grillad aubergine med smakrik salsa gjord på fetaost, tomater och melon. Passar utmärk som förrätt eller som tillbehör.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
3
auberginer
2 tsk
salt
3
tomater
200 g
melon, gärna grön
2
salladslökar, strimlade
10 blad
färsk mynta
1 frp
salt
nymalen svartpeppar
1 msk
vitvinsvinäger

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (62)

(62)

Vad tycker du?

5 kommentarer

Maud Ekblad

Det var ett mycket bra recept och väldigt lyckat med fetaostsalsan.
Jag visste inte ens vad salsa var, men nu har det blivit en favorit.

Marina

Receptets ingredienser saknar vinäger, men står att det ska vara vinäger under Gör såhär 🙂

Sophie Berlin

Hej Marina,
Där har det blivit en miss, nu har vi ändrat i receptet till 1 msk vitvinsvinäger.
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Margareta Lönn

Vilken ugnsvärme ska det vara? Margareta

Sophie Berlin

Hej Margareta,
Du behöver inte ugnsbaka auberginen utan antingen grilla eller steka efter ursaltning. Lycka till!
Vänliga hälsningar, vännerna på Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar