Picklade bönor med rödlök

RÖSTA PÅ RECEPTET (20)

(20)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

1tim 10min 9 ingredienser

Picklade sojabönor är ett utmärkt tillbehör till fisk, kött och kyckling. Inläggningslagen, som innehåller vinäger istället för ättika, ger bönorna en rundare smak med en jämnare syra.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
2 dl
strösocker
3 dl
vatten
salt
nymalen svartpeppar
1
skivad rödlök
1
finhackad röd paprika
1/2 dl
färsk, hackad bladpersilja

Gör så här

Tips!

Får du inläggningslag över? Lagen håller länge om den förvaras i kylskåp. Här hittar du fler recept på inlagda grönsaker. 

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (20)

(20)

Vad tycker du?

4 kommentarer

Louise Kockum

Hej!
Undrar bara om detta recept, det står ”3 dl snabblag” men inget recept på detta. Ska tydligen vara en lag med vinäger och inte traditionell 1-2-3-lag? Jag tar gärna ett recept

Anna Mellberg

Hej Louise! Tack för att du hör av dig! Vi hade tidigare en färdig inläggningslag, gjord med vitvinsvinäger- och det här receptet var framtaget med den. Tyvärr har vi inte kvar den produkten längre. Jag har uppdaterat receptet med instruktioner till vår 123-lag som vi använder här i provköket. Syran blir inte lika skarp som när man använder ättika, vilket vi gillar! Lycka till, hälsar Anna på Zeta

Vårmiddagar i maj

Måndag
Måndag
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Pasta strozzapreti med fetaost, paprika och oliver
Tisdag
Tisdag
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Risottomix Fyra ostar med räkor och gurka
Onsdag
Onsdag
Pastasallad med pesto och parmesan
Pastasallad med pesto och parmesan
Torsdag
Torsdag
Sparrissallad med lax och mozzarella
Sparrissallad med lax och mozzarella
Fredag
Fredag
Burrata med pesto och tomatsallad
Burrata med pesto och tomatsallad
Lördag
Lördag
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Grillad kyckling med gemsallad och halloumi
Söndag
Söndag
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar