Rökig hummus med mörka kikärtor
Vad tycker du?
Den här rökiga och mörka varianten av klassisk hummus kommer överraska alla kring matbordet och snart bli en stående favorit till nybakat bröd, grillad kyckling eller rostade grönsaker. Vi tycker om att doppa våra crostini eller bruschetta i den och helt enkelt bara njuta av den fylliga och rökiga smaken.
Receptet är framtaget av Zeta.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Vill du ha lite hetare hummus kan du smaka av med rökt chilipulver.
Tips!
Passar också som tillbehör till grillade grönsaker, kyckling eller annat kött.
Om du älskar vitlök finns det ingen orsak at snåla med den. Vi brukar göra den på 3 klyftor med härligt resultat!
Vad tyckte du om receptet?
RÖSTA PÅ RECEPTET (13)
(13)Vad tyckte du om receptet?
2 kommentarer
Julia
Det var gott och enkelt. Kunde ha varit ännu mer vitlök, men förstår varför det var försiktigt tilltaget.
Anna Mellberg
Hej Julia! Vi är så glada att du hittat till detta recept! Vi håller med dig om att det är gott med en massa vitlök, heja dig! Vi skriver till och med in det i receptet, så att fler tänker på att vara generösa med vitlöken. Tack för att du hörde av dig, hälsningar vännerna på Zeta