Rökig hummus med mörka kikärtor

RÖSTA PÅ RECEPTET (13)

(13)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

15min 10 ingredienser

Den här rökiga och mörka varianten av klassisk hummus kommer överraska alla kring matbordet och snart bli en stående favorit till nybakat bröd, grillad kyckling eller rostade grönsaker. Vi tycker om att doppa våra crostini eller bruschetta i den och helt enkelt bara njuta av den fylliga och rökiga smaken.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
vitlöksklyfta, pressad
1/2 dl
vatten
1 tsk
rökt paprikapulver
salt
nymalen svartpeppar
1
liten röd paprika, hackad
1
liten gul paprika, hackad
1/2 dl
färsk persilja, hackad
Serveras gärna med

Gör så här

Tips!

Vill du ha lite hetare hummus kan du smaka av med rökt chilipulver.

Tips!

Passar också som tillbehör till grillade grönsaker, kyckling eller annat kött.

Om du älskar vitlök finns det ingen orsak at snåla med den. Vi brukar göra den på 3 klyftor med härligt resultat!

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (13)

(13)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Julia

Det var gott och enkelt. Kunde ha varit ännu mer vitlök, men förstår varför det var försiktigt tilltaget.

Anna Mellberg

Hej Julia! Vi är så glada att du hittat till detta recept! Vi håller med dig om att det är gott med en massa vitlök, heja dig! Vi skriver till och med in det i receptet, så att fler tänker på att vara generösa med vitlöken. Tack för att du hörde av dig, hälsningar vännerna på Zeta

Italiensk vecka

Måndag
Måndag
Pasta Maccaronetti Bolognese
Pasta Maccaronetti Bolognese
Tisdag
Tisdag
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Ribollita – Toskansk brödsoppa
Onsdag
Onsdag
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Stekt lax med saffransfräst fänkål och kapris
Torsdag
Torsdag
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Piadina med tomat, mozzarella, prosciutto cotto
Fredag
Fredag
Pizza med buffelmozzarella
Pizza med buffelmozzarella
Lördag
Lördag
Risotto på svamp och spenat
Risotto på svamp och spenat
Söndag
Söndag
Ossobuco
Ossobuco