Rökig hummus med mörka kikärtor

RÖSTA PÅ RECEPTET (7)

(7)

RÖSTA PÅ RECEPTET (7)

(7)

Vad tycker du?

15min

Den här rökiga och mörka varianten av klassisk hummus kommer överraska alla kring matbordet och snart bli en stående favorit till nybakat bröd, grillad kyckling eller rostade grönsaker. Vi tycker om att doppa våra crostini eller bruschetta i den och helt enkelt bara njuta av den fylliga och rökiga smaken.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
vitlöksklyfta, pressad
1/2 dl
vatten
1 tsk
rökt paprikapulver
salt
nymalen svartpeppar
1
liten röd paprika, hackad
1
liten gul paprika, hackad
1/2 dl
färsk persilja, hackad
Serveras gärna med

Gör så här

Tips!

Vill du ha lite hetare hummus kan du smaka av med rökt chilipulver.

Tips!

Passar också som tillbehör till grillade grönsaker, kyckling eller annat kött.

0 kommentarer

RÖSTA PÅ RECEPTET (7)

(7)
Tack!

Recept från kategorier