Rökig hummus med mörka kikärtor

RÖSTA PÅ RECEPTET (13)

(13)

Vad tycker du?

15min 10 ingredienser
Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Den här rökiga och mörka varianten av klassisk hummus kommer överraska alla kring matbordet och snart bli en stående favorit till nybakat bröd, grillad kyckling eller rostade grönsaker. Vi tycker om att doppa våra crostini eller bruschetta i den och helt enkelt bara njuta av den fylliga och rökiga smaken.

Receptet är framtaget av Zeta.

Goda erbjudanden
Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Smygkika in i vår nystartade webbshop!

Goda erbjudanden

Ingredienser

portioner
8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
vitlöksklyfta, pressad
1/2 dl
vatten
1 tsk
rökt paprikapulver
salt
nymalen svartpeppar
1
liten röd paprika, hackad
1
liten gul paprika, hackad
1/2 dl
färsk persilja, hackad
Serveras gärna med

Gör så här

Tips!

Vill du ha lite hetare hummus kan du smaka av med rökt chilipulver.

Tips!

Passar också som tillbehör till grillade grönsaker, kyckling eller annat kött.

Om du älskar vitlök finns det ingen orsak at snåla med den. Vi brukar göra den på 3 klyftor med härligt resultat!

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (13)

(13)

Vad tyckte du om receptet?

2 kommentarer

Julia

Det var gott och enkelt. Kunde ha varit ännu mer vitlök, men förstår varför det var försiktigt tilltaget.

Anna Mellberg

Hej Julia! Vi är så glada att du hittat till detta recept! Vi håller med dig om att det är gott med en massa vitlök, heja dig! Vi skriver till och med in det i receptet, så att fler tänker på att vara generösa med vitlöken. Tack för att du hörde av dig, hälsningar vännerna på Zeta