Rökig hummus med mörka kikärtor

RÖSTA PÅ RECEPTET (13)

(13)
Sätt betyg!

Vad tycker du?

15min 10 ingredienser

Den här rökiga och mörka varianten av klassisk hummus kommer överraska alla kring matbordet och snart bli en stående favorit till nybakat bröd, grillad kyckling eller rostade grönsaker. Vi tycker om att doppa våra crostini eller bruschetta i den och helt enkelt bara njuta av den fylliga och rökiga smaken.

Receptet är framtaget av Zeta.

Ingredienser

portioner
8
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1
vitlöksklyfta, pressad
1/2 dl
vatten
1 tsk
rökt paprikapulver
salt
nymalen svartpeppar
1
liten röd paprika, hackad
1
liten gul paprika, hackad
1/2 dl
färsk persilja, hackad
Serveras gärna med

Gör så här

Tips!

Vill du ha lite hetare hummus kan du smaka av med rökt chilipulver.

Tips!

Passar också som tillbehör till grillade grönsaker, kyckling eller annat kött.

Om du älskar vitlök finns det ingen orsak at snåla med den. Vi brukar göra den på 3 klyftor med härligt resultat!

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (13)

(13)

Vad tycker du?

2 kommentarer

Lämna ett svar till Anna Mellberg Avbryt svar

Julia

Det var gott och enkelt. Kunde ha varit ännu mer vitlök, men förstår varför det var försiktigt tilltaget.

Anna Mellberg

Hej Julia! Vi är så glada att du hittat till detta recept! Vi håller med dig om att det är gott med en massa vitlök, heja dig! Vi skriver till och med in det i receptet, så att fler tänker på att vara generösa med vitlöken. Tack för att du hörde av dig, hälsningar vännerna på Zeta

Antipasti - Småplock på italienska

Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta – friterat bröd
Torta fritta är ett friterat bröd som är vanligt i norra Italien där...
Torta fritta är ett friterat bröd som...
Antipastispett
Antipastispett
Antipasti med en blandning av italienska smaker. Går enkelt att förbereda på assiett...
Antipasti med en blandning av italienska smaker....
Bruschetta alla caprese
Bruschetta alla caprese
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat - en vitlöksdoftande enkel sensation!
Vitt surdegsbröd med mozzarella, basilika och tomat...
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami med parmesankräm
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på 10 min. Ett perfekt drinktilltugg eller...
Tryffelsalami och parmesankräm rör du ihop på...
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt som del av en buffé eller...
Italienska charkuterier och småplock som passar utmärkt...