Gratinerad svamp – Funghi gratinati

Gratinerad svamp med parmesan och dagsgammalt bröd. Perfekt som egen rätt med goda tillbehör eller som ett eget tillbehör.

Tillagningstid

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Tillbehör
  • mozzarella
  • rostat bröd
  • chark
  • sallad
Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Sätt ugnen på 175 grader.

Hacka eller riv brödet och lägg i en skål. Tillsätt riven parmesanost, finhackad persilja och vitlök. Blanda ihop och ställ åt sidan.

Ansa svampen och skär i mindre bitar. Hetta upp olivolja i stekpanna. Stek svampen tills den mjuknar. Häll i vitt vin och sjud några minuter. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Smörj en ugnsform. Lägg i den stekta svampen och bred ut den till ett jämnt lager. Strö över brödblandningen och ev pinjenötter, i ett jämnt täcke. Ringla över ytterligare olja.

Gratinera mitt i ugnen 25-30 min.

Servera gratängen med mozzarella och rostad bröd samt eventuellt chark och sallad.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn resa till Italien!

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.