Rostade kikärtor

RÖSTA PÅ RECEPTET (63)

(63)

Vad tycker du?

5 ingredienser

Krispiga, kryddiga och nötiga är ord som bäst beskriver de här kikärtorna. Vi i Zetas receptgrupp gillar att äta dem som snacks, som salladstopping eller som ett krispigt tillbehör på en buffé.

Receptet är framtaget i samarbete med Zeta.

Ingredienser

portioner
4
När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.
1 tsk
paprikapulver
1 tsk
italiensk salladskrydda
1 krm
chilipulver

Gör så här

Tips!

Har du airfryer hemma går det bra att använda den. Inställningar är då 200 grader i cirka 15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

RÖSTA PÅ RECEPTET (63)

(63)

Vad tyckte du om receptet?

3 kommentarer

Johan Borell

Lägg ett bakplåtspapper över ärtorna så slipper ni skura ugnen efteråt 🤗

Marie

Supergoda blev de. Tyvärr så blir det storstädning av ugnen nu. Kikärtorna sprätte överallt i hela ugnen.

Ann

Precis gjort klart men borde haft mer salt på. Ska avnjutas imorgon, får se hur det går…. kanske mer olivolja o salt, ska kolla. o avsmaka. Annars gott om man gillar kikärtor!

Veckomeny november

Måndag Måndag
Måndag
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone
Tisdag Tisdag
Tisdag
Linsgryta med tomat och fetaost
Linsgryta med tomat och fetaost
Onsdag Onsdag
Onsdag
Lasagne
Lasagne
Torsdag Torsdag
Torsdag
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter
Mini Pinsa med pesto, burrata och pinjenötter