Focaccia med rosmarin och oliver
Vad tycker du?
Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med smak av provencal. Brödet toppas med oliver, havssalt och färsk rosmarin. Utmärkt att servera som tillbehör på buffen.
Receptet är framtaget av Zeta.
Ingredienser
Gör så här
Tips!
Väg mjölet till 900g för bästa resultat.
21 kommentarer
RÖSTA PÅ RECEPTET (377)
(377)Johanna
Hur mår brödet av att bakas i förväg och bli infryst? Eller är det bättre att baka samma dag det ska användas?
Anna Mellberg
Hej Johanna! Det går bra att frysa in brödet- men naturligtvis smakar det allra bäst nybakat. Lycka till önskar vännerna på Zeta
Focaccia ätaren
Jättebra recept! Rekommenderas😋
Michelle
Jag hade gammal torrjäst hemma, så jag använde ett helt paket. Det funkade toppen.
Toppade med oliver, soltorkade tomater och parmesan i bitar…mumsigt!
Lova
Hej! Jag ska precis lägga in foccacian i ugnen men såg att det inte står vart i ugnen man ska lägga foccacian
Emma Olsson
Hejsan Lova,
Lägg focaccian i mitten, i ugnen för bästa resultat 🙂
Hälsningar, Emma på Zeta
Suzie
Mumma gott med halverade körsbärstomater också
Maria
Mycket bra recept! Saftigt och gott.
Alexis
Ska man ha över och under värme eller ska man ha över och under värme plus fläkt
Emma Olsson
Hejsan Alexis,
Du kan använda över- och undervärme 🙂
Hälsningar, vännerna på Zeta
Brödnoobyn
Riktigt gott bröd! Jag minskade mjölet (Manitoba) till 10dl(!) och tre dagar senare är brödet fortfarande saftigt (eller oljigt för den som tänker på figuren;). Men gott;)
Sav
Sååååå gottttt, asså wow helt perfekt inte för torrt minskade mängden olivolja, och det blev perfekt!!!! Ända är att brödet blir väldigt torrt väldigt fort, annars 10/10🤩
Cecilia
Väldigt bra grund recept. Använder dock inte ”vanligt” mjöl, använder Tipo ”00”- och durumvete. Låter den kall jäsa i kylen ca 8timmar innan vi gräddar den.
Johan
Det var jätte gott. Alla borde testa det!!!👍
Sofie Bjertoft
Känns som om att 1 matsked salt är alldeles för mycket!!
Eller?
Emma Olsson
Hejsan Isak,
Tack för din feedback. Jag har nu ändrat mina rekommendationer till att lite socker kan sätta fart på jäsningen. Salt tillsätts för smakens skull.
Hälsningar, Emma på Zeta
Tina
På tal om jäsning. Är det torrjäst eller färsk och spelar det någon roll vad man använder?
Emma Olsson
Hejsan Tina,
Du kan använda dig av både färsk och torrjäst. Oftast står det på baksidan av förpackningen på torrjästen vilken mängd som motsvarar färsk jäst.
Hälsningar, vännerna på Zeta
Jen
Kan man ta bort honungen? Eller har den någon viktig funktion för brödet förutom smaken?
Inger
Kan man baka 1 dag före användandet? Bör man frysa brödet då?
Emma Olsson
Hej Inger,
Det går jättebra att baka brödet dagen innan. Antingen så fryser du in det eller så packar du brödet (ingen luft får finnas i packningen) och låter det stå framme tills servering.
Hälsningar, Emma från Zeta