Focaccia med rosmarin och oliver

Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med smak av provencal. Brödet toppas med oliver, havssalt och färsk rosmarin. Utmärkt att servera som tillbehör på buffen.

Jäsning
Tillagning

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

Öppna inköpslista
Klar
Tillvägagångssätt

Blanda alla ingredienser till degen, förutom vetemjölet, i en stor bunke. Rör så att jäst och honung löser sig ordentligt.

Rör ner vetemjölet och knåda till en jämn deg. Använd gärna degblandare eller degkrokar.

Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme.

Smörj en långpanna rikligt med olivolja och tryck ut degen så att den täcker hela långpannan.

Täck över degen och låt jäsa i ca 30 min.

Tryck djupa hål med fingrarna jämnt över degen.

Häll 1 dl olivolja provencal över degen och fördela den jämnt med en brödpensel. Tryck ner en oliv och en liten kvist rosmarin djupt i varje hål. Strö över flingsalt.

Grädda i 225 graders värme i ca 30 minuter

Låt svalna på galler.

Stäng

Inköpslista

Stäng

Bli inspirerad av Zeta

Halloumi

Vill du veta mer om Zetas halloumi

Läs mer

Vinn hushållsmaskiner från Smeg

Italienska pastarätter

I Italien är pasta vardagsmat.

Recept

På Zeta.nu använder vi cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli så god som möjligt. Läs mer här.