Focaccia med rosmarin och oliver
Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med smak av provencal. Brödet toppas med oliver, havssalt och färsk rosmarin. Utmärkt att servera som tillbehör på buffen.
Focaccia är ett klassiskt italienskt bröd. I den här varianten med vår smaksatta olivolja med smak av provencal. Brödet toppas med oliver, havssalt och färsk rosmarin. Utmärkt att servera som tillbehör på buffen.
Ibland måste det går snabbt att laga mat. Recept klara under 30 minuter.
Recept under 30 minDjurvälfärdsprogram där gårdarna följer EUs lagstiftning, men kraven är ännu tuffare.
Läs mer om animal welfare
Cecilia
Väldigt bra grund recept. Använder dock inte ”vanligt” mjöl, använder Tipo ”00”- och durumvete. Låter den kall jäsa i kylen ca 8timmar innan vi gräddar den.
Johan
Det var jätte gott. Alla borde testa det!!!👍
Sofie Bjertoft
Känns som om att 1 matsked salt är alldeles för mycket!!
Eller?
Jen
Kan man ta bort honungen? Eller har den någon viktig funktion för brödet förutom smaken?
Emma Olsson
Hej Sofie,
För att degen ska kunna jäst behövs jäst och salt. Det är nämligen så att jäst äter salt och det är det som gör att degen sväller.
Hälsningar, Emma från Zeta
Inger
Kan man baka 1 dag före användandet? Bör man frysa brödet då?
Emma Olsson
Hej Inger,
Det går jättebra att baka brödet dagen innan. Antingen så fryser du in det eller så packar du brödet (ingen luft får finnas i packningen) och låter det stå framme tills servering.
Hälsningar, Emma från Zeta